Ferrari şi-a stabilit obiectivul pentru 2015: cel puţin două victorii

de Daniel Popescu
Vineri, 30.01.2015
Newsletter Eşti curios de ceea ce se întâmplă în lumea auto? Îţi trimitem ştirile zilei direct pe e-mail.
Ferrari speră să obţină cel puţin două victorii în sezonul 2015, însă Sebastian Vettel avertizează fanii să nu-şi facă speranţe majore înaintea campaniei.

Nu vreau să spun că vom câştiga titlul mondial, dar cu siguranţă sunt devotaţi să câştigăm cel puţin două curse.

Maurizio Arrivabene
Sef Ferrari
Ferrari a dezvăluit vineri primele imagini ale noului monopost pentru sezonul 2015 cu care speră să facă uitat un an 2014 în care nu a obţinut nicio victorie.

În condiţiile în care regulamentul tehnic a rămas în mare măsură neschimbat, este puţin probabil că o echipă să înregistreze progrese semnificative comparativ cu anul trecut, însă şeful Maurizio Arrivabene este optimist în privinţa şanselor ca Ferrari să obţină cel puţin două victorii.

"Sunt realist, nimic nu are un buton magic pentru a schimba lucrurile. Monopostul a fost gata în decembrie şi am aplicat unele modificări interesante. Nu vreau să spun că vom câştiga titlul mondial, dar cu siguranţă sunt devotaţi să câştigăm cel puţin două curse", a declarat italianul.

Nu vă aşteptaţi la prea multe de la noi

Ar fi o greşeală să existe aşteptări prea mari de la noi imediat.

Sebastian Vettel
Pilot Ferrari
Sebastian Vettel avertizează însă fanii să nu-şi facă speranţe majore înaintea sezonului 2015, care în opinia sa se anunţă unul dificil.

"Sunt multe schimbări, mulţi oameni noi în poziţii noi, inclusiv eu, şi avem nevoie de timp pentru a înregistra un progres corespunzător.

Sunt încrezător că ne îndreptăm în direcţia potrivită, dar ar fi o greşeală să existe aşteptări prea mari de la noi imediat. Trebuie să fim realişti. Cel mai important lucru este să progresăm în testele de iarnă. Dacă situaţia va fi ca anul trecut, va fi greu să luptăm pentru victorii, dar nu suntem aici pentru a termina pe locul doi", a precizat el.

Între timp, Kimi Raikkonen anticipează că va avea parte de o colaborare bună cu noul său coechipier, în ciuda faptului că Ferrari obişnuieşte să favorizeze unul dintre piloţii echipei.

"Este pentru prima oară când lucrez cu el, dar sunt sigur că ne vom înţelege bine şi că vom împinge echipa înainte. Este evident că vom lupta unul împotriva celuilalt, dar într-un mod bun, pentru a face lucruri bune", a a declarat el.

Via Autosport, Motorsport, Autosport

Comentarii (17)

  • Daca vor castiga o cursa va fi foarte bine si sper cat mai multe podiumuri din partea lui Vettel.Va fi bataie mare pt. locul 3.
    10 8
  • marii campioni ajung la ferrari, vettel va castiga mai mult de doua curse anul asta.
    15 9
  • Dacă-l pui pe Vettel într-un Mercedes, nu-l bate nici pe Rosberg, ce să ne mai gândim la Hamilton. Acum imaginați-vă ce mașină îi trebuie ca să câștige curse...
    15 14
  • @ferr1

    In afara de subiectivismul nostru aferent rivalitatii Mclaren-Ferrari, gandim la fel in majoritatea cazurilor. Si eu zic ca intr-o echipa cu Lewis sau Alonso, ar fi mancat ca marmelada pe paine. Cu Ricci, s-a vazut, e oricum realitate. Lui Vettel ii merge cu piloti gen Button, Webber, Massa sau Raikkonen. Am emotii pentru el si cu Bottas intr-o echipa, dar acolo ar fi mai echilibrat.
    13 11
  • a aparut un nou tip de fan Ferrari, acel tip"without Vettel",iar indeplinirea macar partiala a obiectivului de catre Ferrari pe 2015,ar fii incompatibila cu statutul lor de fani exigenti ai squderiei
    5 8
  • a aparut un nou tip de fan Ferrari, acel tip"without Vettel",iar indeplinirea macar partiala a obiectivului de catre Ferrari pe 2015,ar fii incompatibila cu statutul lor de fani exigenti ai squderiei
    5 7
  • aș prefera mai degrabă „senza Kimi” decât „senza Vettel”. Măcar Vettel muncește, dă tot ce poate, chiar dacă nu e în cea mai bună formă. Omul încearcă. Însă Kimi e de o indolență mare cât Casa Poporului.
    A mâncat degeaba banii Scuderiei, și în 2009, și acum. Măcar la asta e bun...
    11 7
  • So totusi Kimi, asa cum e el, a reusit sa castige un titlu cu Ferrari :)
    7 2
  • @ferr1&mirciulica.Primul e"prea Prost(Alain) ,prea ca la tara",al doilea gandeste la fel.Daca Ham la batut pe Alonso si Button pe Ham ,Button o sa-l bata pe Alonso.Rau de tot.Hai sa punem pariu!
    2 3
  • @marius_kji

    Vettel saracul e pe nicaieri fara blown diffuser si aripi fatza ce se misca.
    Fara prostiile lui Webber in ultimele curse din 2010, si fara Petrov Abu Dhabi 2010, nu incepea nici un ciclu Sebastian Vettel. Il mananca Hamilton cu Alonso. Horner a spus ca Vettel a vrut sa se retraga. Mai bine s-ar retrage saracu.
    4 8
  • Hamilton l-a invins pe Button in 2010 si 2012, iar Button l-a invins in 2011. Numarul de puncte pe 3 ani e superior lui Button datorita faptului ca spre deosebire de abandonurile lui Button cand era pe la coada punctelor, Hamilton a abdonat de multe ori conducand cursa din pole position sau fiind in pozitie de podium. In schimb Buttonul a abandonat cursa de pe locul 1 sau 2, deci cand sa piarda 25 sau 18 puncte doar in Italia 2012. Asa ca mai lasama cu butonul asta, mare pilot e buton acuma. Plus ca amintesteti ce sarpe pervers a fost in Canada 2011 la asa zisa mare victorie a lui cand a spus ca nu l-a vazut pe Hamilton... Ma lasi? In momentul cand s-au atins roata fatza la Hamilton cu cea spate la buton putea sa faca loc, dar a insistat si chiar l-a impins pe Hamilton in zid. Acesta e adevaratul Jenson Button, care are nevoie de complicitatea lui Whitmarsh sa il sustina.
    Numara numarul de victorii, de pole position si de fastests laps la ei doi in perioada Mclaren si vezi care au fost mai buni. Daca acel anus horribilis din 2011 cu 6 acrosaje cu Felipe Massa il pune pe Lewis mai jos decat Button per total, atuncea eu ma spanzur.
    Ham => 1st class
    Button => averege
    Vitelul tau ar avea sanse sa lupte de la egal la egal cu butonul, dar nu cu Hamilton sau Alonso.
    La fel si Alonso este un sarpe pervers, stim asta toti bine, cum injunghie pe la spate, dar strict ca pilot si daca nu luam in considerare caracterul e peste buton si vitelul bauturilor energizante... a scuze, vitelul rosu acum.
    4 9
  • @WickedSick Kimi din 2007 era un pilot foarte bun, decis și rapid. Acum parcă e amorțit. Dacă-l bate pe Vettel, îmi retrag cuvintele :)) Chiar dacă va putea s-o facă, n-o să-l lase Arrivabene...
    4 3
  • rommy f1
    martin whitmarsh s-a dat la gagica lu jenson button, de aia a plecat la mc laren tre să mai citească cineva câte ceva, de ce această discuţie pe articolul cu ferrari măi mc laren mircea?
    2 0
  • Arrivabene: "Es más probable que seamos competitivos en el 2017 que en 2016" (vía Gazzetta)

    :))))))))
    1 5
  • @mirciulica minciunica.Pune pariu daca ai curaj,tu cu Alonso eu cu Button.Fara scuze(vad ca la asta te pricepi cel mai bine,Button la batut pe Ham si Vettel este cvadruplu campion,asta ramane).Prima jumatate a campionatului Hungaroring inclusiv,castiga cine are cele mai multe puncte.Cine pierde, DISPARE dupa acest forum.Hai sa vedem daca esti fetita sau fatalau!
    4 2
  • @marius_kji

    As fi dispus sa pariez la orice ora din zi si din noapte contra lui Button intr-un duel al sau cu Hamilton sau Alonso, dar nu pot face acest lucru pentru ca asta ar insemna sa vreau ca Button sa abandoneze si sa aibe ghinioane sa faca cat mai putine puncte, ceea ce ar fi in dezinteresul total a lui Mclaren, lucru pe care din loialitate pentru Mclaren nu o pot face, nici daca imi cere mama.
    Nu il simpatizez si nu am o parere buna despre el ca pilot, dar ca sustinator fidel a lui Mclaren, nu intru in pariuri care sa urmaresc ca Mclaren sa aiba o mana moarta doar pentru ca eu sa demonstrez altei persoane ca Button nu e suficient de bun.
    Voi salva adresa acestui articol iar la sfarsit de an 2015 (si nu la Hungaroring ) iti voi da copy paste la ce spuneai cu Button invingator in fata lui Alonsi, prapadindu-ma de ras de flerul tau la piloti.
    Repet, nu pot paria contra lui Button, pentru ca ar trebui sa fiu meschin si sa imi urmez orgoliul si ambitia mea de a demonstra ceva in detrimentul interesului Mclaren. Asta NEVER, NICIODATA.
    Vreau sa ia Button cat de multe puncte.
    Cand nu va mai fi pilot Mclaren abia astept sa pariez cu tine pe Button.
    2 6
  • Ok.Nu ai curaj(numai gura e de tine),dar iti mai dau o sansa:Eu cu Vettel si tu cu Alonso,cine face cele mai multe puncte in 2015(pierzatorul DISPARE dupa AM).Vezi ca flerul meu (Vettel)e cel mai titrat dupa grila.Nu fi las,ca la-i facut pe Vettel cu ou si cu otet si el pe tine cu altceva(cu realitatea).Daca nu accepti pariul tot ce ai spus de Vettel sunt minciuni si trebuie sa recunosti lucrul asta,daca nu accepti!Fetito!
    5 1

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru