Ferrari, dat în judecată de un client din SUA. Producătorul nu a reușit să rezolve o defecțiune la frâne

de Tiberiu Safta
Miercuri, 20.03.2024
Newsletter Eşti curios de ceea ce se întâmplă în lumea auto? Îţi trimitem ştirile zilei direct pe e-mail.
Marca Ferrari a fost dată în judecată de către un client din Statele Unite. Persoana respectivă a dat în judecată marca italiană după ce aceasta nu a reușit să repare o defecțiune la frânele mașinii sale.

Constructorul italian a fost dat în judecată de către un client din Statele Unite. Conform publicației Bloomberg, Iliya Nechev, un locuitor din statul California, a inițiat procedura legală din cauză că mașina sa, un Ferrari 458 Italia fabricat în 2010, are probleme majore la frâne. Mașina a fost cumpărată de client în 2020, însă acesta spune că a avut probleme la frâne încă de când a cumpărat-o.

Cazul a fost înaintat unei curți federale din San Diego. Potrivit avocatului clientului, acesta spune că frânele mașinii sale fie funcționează parțial, fie nu funcționează deloc. De asemenea, clientul a raportat și un incident în care mașina sa nu a încetinit deloc pe o pantă chiar și după ce a apăsat pedala de frână la maxim. Posesorul exemplarului Ferrari 458 Italia ar fi reclamat această problemă și la un dealer local, însă i s-a spus că această problemă este una normală.

În octombrie 2021, filiala Ferrari din America de Nord a inițiat o campanie de rechemare voluntară pentru mai multe modele după ce au fost descoperite probleme la conductele de frâne.

Această campanie a fost extinsă în 2022 și a afectat și modele vândute în Germania, China și Japonia.

Alături de Ferrari, este acuzată și compania Bosch, cea care a produs piesele defecte. Ferrari este acuzat că nu și-a notificat clienții cu privire la această problemă. Potrivit clientului care a inițiat procesul legal, problema putea fi rezolvată prin înlocuirea pompei centrale de frână.

via Automotive News Europe

Comentarii (5)

  • Diana Șosoacă
    American nătărău, fără vreo brumă de cultură auto.
    Așa se întâmplă de fiecare data când nu știi ce îţi doreşti.
    Vrei supersport, dar asezonat cu cel mai performant sistem de oprire, du-te mistere la Porsche, și nu vei fi dezamăgit.
    Ferrari a avut si continuă să ofere alte atuuri.
    0 2
  • Banditos
    Vrei supersport, dar asezonat cu cel mai performant sistem de oprire

    vs

    Potrivit avocatului clientului, acesta spune că frânele mașinii sale fie funcționează parțial, fie nu funcționează deloc.

    Da, ofera alte atuuri. Nu se incurca in "nimicuri" de astea.
    2 1
  • Diana Șosoacă
    Parcurgeam, între doua legislaturi, un interviu oferit de Walter Röhrl, cel care nu se sfia sa afirme faptul că Ferrari a beneficiat mereu de un statut special acolo unde foarte puţini îndrăznesc să păşească, pentru Ferrari nefiind necesar niciun efort în a deveni numaidecât piesa de atracție a oricărei parade.
    Chiar dacă Röhrl poate sa fie acuzat de părtinire -legatura sa cu Porsche fiind de notorietate- înclin în a rezona pe deplin spuselor sale.
    1 0
  • Cătălin
    Eu zic sa urmăriți îndeaproape scursura, pardon turnura acestui eveniment cu implicații planetare. Despre cazurile din Romania nu v-ați interesa dar la cel din USA sărim de bottom in sus.A presto!
    0 0
  • George Simion
    ce norocos! i-au pus AI la frane si el se plange. AI-ul il antrena sa-i dea talpa ca mai merge, dovada ca nu a facut accidente.
    0 0

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru