Ferrari: "Raikkonen, afectat de speculaţiile din presă despre viitorul său"

de Daniel Popescu
Marti, 07.07.2015
Newsletter Eşti curios de ceea ce se întâmplă în lumea auto? Îţi trimitem ştirile zilei direct pe e-mail.
Ferrari considera că evoluţiile lui Kimi Raikkonen sunt influenţate negativ de speculaţiile din presa internaţională cu privire la viitorul său în Formula 1.

Este Raikkonen într-o stare bună de spirit? Nu. Vreau ca Raikkonen să-şi păstreze calmul şi să-şi facă treaba.

Maurizio Arrivabene
Sef Ferrari
Kimi Raikkonen a fost aspru criticat de presa internaţională pentru prestaţia modestă şi greşeala de strategie în privinţa alegerii pneurilor intermediare din Marele Premiu al Marii Britanii, în care a obţinut doar patru puncte aferente locului opt.

Mai multe publicaţii consideră că finlandezul are şanse minime să convingă Ferrrari să-i prelungească contractul pentru sezonul următor, mai ales prin prisma comparaţiilor cu Sebastian Vettel, care a obţinut şase podiumuri în nouă curse şi a acumulat de aproape două ori mai multe puncte.

Maurizio Arrivabene, şeful Ferrari, consideră chiar că prestaţiile lui Raikkonen sunt influenţate în mod negativ de numeroasele atacuri din presă şi insistă că depinde doar de pilotul finlandez să-şi prelungească contractul.

"Toată lumea vorbeşte despre el din Bahrain, iar el trebuie să piloteze cu 300 km/h.

Este într-o stare bună de spirit? Nu. Vreau ca Raikkonen să-şi păstreze calmul şi să-şi facă treaba. Vreau să scăpăm de toate astea pentru că Raikkonen ştie ce are de făcut, ştie că viitorul său este în mâinile sale. La momentul potrivit vom comunica decizia noastră", a declarat italianul.

Bottas: "Sper să aflu mai multe la Monza"

La fel ca anul trecut, sper că în preajma cursei de la Monza să ştiu ceva.

Valtteri Bottas
Pilot Williams
Valtteri Bottas este unul dintre piloţii creditaţi cu şanse să-l înlocuiască pe Raikkonen la Ferrari în 2016, iar pilotul echipei Williams spera să afle mai multe detalii despre viitorul său până la Marele Premiu al Italiei, programat pentru 6 septembrie.

"Sunt tot felul de comentarii şi fotografii, dar adevărul este că nu există nicio certitudine în privinţa viitorului. La fel ca anul trecut, sper că în preajma cursei de la Monza să ştiu ceva", a declarat el.

Nico Hulkenberg şi Daniel Ricciardo se numără printre ceilalţi candidaţi să concureze pentru Ferrari din 2016.

Opinie Daniel Popescu: de când îi pasă lui Kimi ce scrie presa?

Declaraţiile lui Arrivabene sunt surprinzătoare în contextul în care se referă la Raikkonen.

Dintotdeauna, finlandezul a avut o relaţie mai degrabă rece cu presa şi este greu de crezut că acordă o atenţie mare articolelor. Chiar dacă le răsfoieşte, este şi mai greu de crezut că se lasă afectat de speculaţiile cu privire la viitorul său, mai ales că nu se află pentru prima oară în această postură.

Mai degrabă, finlandezul este mai preocupat de salariul pe care l-ar putea câştiga la Ferrari anul viitor. Aceeaşi presă afirmă că Ferrari intenţionează să-i reducă salariul la jumătate, iar pilotul a avut chiar o reacţie nervoasă la adresa jurnalistul care a lansat zvonul când a adus vorba despre acest subiect într-o conferinţă de presă.

Via ESPN, GMM

Comentarii (10)

  • Daca Raikkonen nu e un fan al conferintelor de presa, nu se simte comfortabil in astfel de situatii nu cred ca inseamna ca nu ii pasa ce scrie presa despe el. Iar jurnalistii pot fi foarte enervanti cateodata :) Depinde de persoana. In fine, daca chiar ii pasa de ce scrie presa si despre situatia lui de la Ferrari, e de bine. Sper sa aibe o tresarire de orgoliu si sa il ajute sa se motiveze sa se concentreze mai bine la ce are de facut. Probabil reactioneaza mai bine cand e pus sub presiune altfel nu vad de ce ar face asta cei de la Ferrari. Oricum imi e greu sa cred ca mai are sanse sa isi prelungeasca contractul cu Ferrari. Probabil se va retrage. Din pacate.
    15 2
  • Kimi nu a evoluat convingator sezonul acesta, desi are un monopost de mii de ori mai bun decat cel de anul trecut.

    Faza precum il afecteaza ce se scrie in presa e o aberatie inventata de italieni. Raikkonen nu da 2 bani pe ce spune presa, ba chiar de mai multe lucruri legate de Formula 1 ce nu tine efectiv de circuit.

    Toata lumea spune ca e lenes. Ceva nu ii convine la monopost, iar eu unul am vaga senzatie ca motoarele actuale il deranjeaza. Pe V8-uri si pe V10-uri mergea mult mai bine. Vorbind strict statistic.
    12 0
  • *tin
    2 0
  • mobius
    Anul trecut toata lumea era de acord ca la Ferrari sunt ordine de echipa, ca monopostul este facut pentru Alonso, etc. Acum ce se intampla oare, sunt in continuare ordine de echipa sau nu. Daca sunt, atunci nu Raikonen este de vina si se mai pune o intrebare, ce ar cauta anul viitor la Ferrari piloti ca Bottas, Ricciardo sau Hulkenberg, in locul sau?
    6 2
  • fierari
    Arivabene spunea inainte ca asta cu vodca in gusa reactioneaza bine la presiunea data de rezilierea contractului. Trebuie sa se decida ce e bine ca bietu bautor de vodca nu mai stie incotro sa se uite. Nu merge rau, mai face o gafa dar nici echipa nu se oboseste prea mult sa-l ajute. Il ajuta pe ala cu piulita. Strategii bune pentru fetita si proaste pentru bautor.
    2 5
  • ce sa caute Bottas la Ferrari cand nu-l face pe Massa, e mult mai tanar dar Massa se tine bine.Hulkenberg merita la Ferrari atat surprinzator mai vad cate un monopost Force India pe locul 5 cateodata in curse masina slaba rau.
    3 5
  • Dacă Arrivabe are „palle” îi arată deja ușa lui Raikkonen și eventual îi dă și un șut în dos, ca să-l trezească din amorțeală. Raikkonen doarme pur și simplu, nu mai reacționează la nimic. Nici la critici, nici la aprecieri...
    Revenirea lui Raikkonen la Ferrari este cea mai proastă decizie din istoria echipei. Un mercenar care a venit pentru bani.
    Bottas vine până la Maranello și în limbă. La fel și Hulkenberg. Ricciardo nu cred că vine la Ferrari atât timp cât e Vettel, deși l-a bătut anul trecut, australianul știe că Ferrari nu e RBR și e o altă politică. Deși aș prefera ca Ferrari să-i ofere șansa lui Marciello ca să concureze pentru italieni. Cred că Vettel va fi surprins de italian.
    1 3
  • mobius
    Arrivabene arata clar ca nu este interesat catusi de putin de ce se intampla cu Raikonen si mie mi s-a parut chiar ca ii da un avertisment destul de serios.
    0 0
  • baaa sa bage pilotul de rezerva in locul lui asta...se claseaza mai bine decit asta-garantat
    0 0
  • pare ca lui rakionen ii pasa doar de bani
    0 0

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru