Ferrari va păstra cele mai multe opţiuni pentru îmbunătăţirea motorului în 2015

de Daniel Popescu
Joi, 22.01.2015
Newsletter Eşti curios de ceea ce se întâmplă în lumea auto? Îţi trimitem ştirile zilei direct pe e-mail.
Ferrari va păstra 12 opţiuni dintre cele 32 permise pentru a dezvolta motorul pe parcursul sezonului 2015, de două ori mai multe decât Mercedes, potrivit presei germane.

Esential 32 de componente ale motorului pot fi modificate de constructori in 2015
12 componente ar urma sa poata Ferrari sa imbunatateasca in timpul sezonului
Constructorii din Formula 1 au posibilitatea ca în 2015 să modifice 32 dintre cele 66 de componente ale motorului, însă cele care vor fi omologate până la startul sezonului nu vor mai putea fi îmbunătăţite pe parcursul sezonului.

Potrivit unor informaţii dezvăluite de publicaţia germană Auto Motor und Sport, Ferrari va omologa motorul pentru 2015 cu 20 de modificări, astfel că pe parcursul sezonului va putea introduce îmbunătăţiri pentru alte 12 componente.

În schimb, cei de la Renault au decis să păstreze şapte componente pentru timpul sezonului, în timp ce Mercedes ar urma să adopte o strategie cu numai şase componente de modificat pe parcursul sezonului.

Sursa citată afirmă că Mercedes avea iniţial o strategie radical diferită prin care să păstreze cele mai multe schimbări pentru cursul sezonului, însă şi-a schimbat planurile după ce FIA a anunţat că va permite celor de la Honda să dezvolte de asemenea motorul în funcţie de numărul de opţiuni rămase ale celorlalţi trei constructori.

Astfel, producătorul japonez va avea posibilitatea să modifice un număr de componente egal cu media componentelor pe care le vor mai avea rivalii de îmbunătăţit.

În cazul în care informaţiile despre opţiunile alese de Mercedes, Ferrari şi Renault se vor adeveri, Honda va putea modifica opt componente pe parcursul anului. Japonezii nu sunt însă mulţumiţi nici de această soluţie şi considera că ar trebui să aibă posibilitatea de a modifica 32 de componente după startul sezonului.

Via Motorsport

Comentarii (1)

  • forza ferrari..
    12 9

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru