FIA a rezolvat problemele cu senzorii pentru monitorizarea curgerii combustibilului în motor

de Daniel Popescu
Vineri, 10.01.2014
Newsletter Eşti curios de ceea ce se întâmplă în lumea auto? Îţi trimitem ştirile zilei direct pe e-mail.
FIA a reuşit să rezolve problema cu datele furnizate de senzorii care vor fi folosiţi în premieră în acest an pentru monitorizarea respectării limitei de curgere a combustibilului în motor.

Esential 0.5% este marja de eroare maxima acceptata de FIA in cazul senzorilor care monitorizarea viteza de curgere a combustibilului in motor
Una dintre numeroasele noutăţi ale regulamentului tehnic al Formulei 1 pentru sezonul 2014 prevede o limitare dramatică a vitezei de curgere a combustibilului în motor.

Pentru a verifica respectarea regulii, FIA utilizează senzori furnizaţi de compania britanică Gill HySpeed, însă testele efectuate în luna octombrie a anului trecut au fost dezamăgitoare. Marja de eroare înregistrată de senzor a fost atunci de 1.5%, în condiţiile în care obiectivul forului mondial era ca marja de eroare să nu depăşească 0.5%.

Gill HySpeed a anunţat însă că a reuşit să îmbunătăţească performanţele senzorilor şi ca aceştia au fost omologaţi pentru sezonul 2014 al Formulei 1, ca urmare a muncii depuse pe parcursul ultimelor trei luni.

"Suntem încântaţi că FIA are încredere în performanţele şi fiabilitatea instrumentului nostru de măsurare a curgerii combustibilului", a precizat Mike Gill, preşedintele companiei Gill HySpeed.

În cazul în care senzorii nu ar fi avut marja de eroare dorită de FIA, forul mondial ar fi fost nevoit să se bazeze pe informaţiile furnizate de producătorii de motoare, lucru care ar fi avut potenţialul de a genera numeroase controverse cu privire la acurateţea datelor.

Via Motorsport

Comentarii (1)

  • ha ha ha
    Deja prima portita publica...ia ghiciti cine o va folosii si daca vor fi prinsi,vor fi iertati?!Dap...raspuns corect,tot aia ! ;)
    1 1

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru