FIA deschide înscrierile pentru o nouă echipă pentru sezonul 2015 sau 2016

de Daniel Popescu
Joi, 12.12.2013
Newsletter Eşti curios de ceea ce se întâmplă în lumea auto? Îţi trimitem ştirile zilei direct pe e-mail.
FIA a anunţat deschiderea unui proces de selecţie pentru o nouă echipă care să debuteze în Formula 1 în sezonul 2015 sau cel târziu 2016.

Esential 2015 este cel mai apropiat sezon in care ar urma sa fie acceptata in Formula 1 o noua echipa
22 de zile au la dispozitie echipele interesate sa depuna o cerere formala pentru participarea in Formula 1
Federaţia Internaţională de Automobilism îşi manifestă interesul de a aduce o a 12-a echipă pe grila de start a Formulei 1.

Forul mondial a publicat detaliile unui nou proces de selecţie prin care orice echipă interesată să participe în competiţie începând din 2015 sau 2016 îşi poate depune candidatura până la începutul lunii ianuarie.

"FIA a decis să deschidă un nou proces de selecţie pentru a identifica o echipă candidată să participe la un nivel competitiv în Formula 1 de la începutul sezonului 2015 sau 2016 până în 2020 inclusiv. Interesele pe termen lung ale campionatului vor determina candidaţii selectaţi. Termenii selecţiei vor fi comunicaţi candidaţilor care şi-au înregistrat interesul formal până vineri, 3 ianuarie 2014, ora 17:00 CET", precizează forul mondial într-un document oficial publicat pe site-ul oficial.

O decizie va fi luată în 28 februarie.

În cazul în care nicio echipă nu este considerată potrivită, nu va fi selectată nicio echipă.

FIA
Comunicat de presa
Ulterior, FIA va anunţa în 28 februarie dacă există sau nu echipe interesate să concureze în Formula 1 începând din 2015 sau cel târziu 2016.

"FIA anticipează că cererile complete trebuie depuse până în 10 februarie 2014, iar o decizie va fi luată în 28 februarie. În cazul în care nicio echipă nu este considerată potrivită pentru FIA şi deţinătorul drepturilor comericale, nu va fi selectată nicio echipă", mai precizează forul mondial în document.

Anunţul FIA vine în contradicţie cu informaţiile care circulă de mai mult timp în presa internaţională, potrivit cărora Bernie Ecclestone se află în spatele unor tentative de fuziuni pentru ca în Formula 1 să rămână doar opt echipe care ar urma să utilizeze câte trei monoposturi. De altfel, zvonurile despre intenţia celor de la Marussia de a fuziona cu Williams sau Sauber au fost confirmate recent de Toto Wolff, directorul de motorsport al Mercedes şi acţionar minoritar al celor de la Williams.

În plus, echipele interesate să concureze în Formula 1 au practic la dispoziţie numai trei săptămâni pentru a depune o cerere formală, în contextul în care termenul limită este la numai două zile după sărbătorile prilejuite de Anul Nou.

Via FIA (format PDF)

Comentarii (1)

  • Ba, nu v-ajunge? Nu va mai satura Dumnezeu? Nu v-au ajuns Arrows, Stewart, Prost, Spyker/Midland, Caterham, HRT, Virgin/Marussia??? Ce dracului faceti cu ele, le puneti pe grila sa iasa la numar? Lasati dracului 6 echipe, da' competitive.
    5 9

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru