FIA va reduce numărul investigaţiilor pentru incidentele din timpul curselor

de Daniel Popescu
Vineri, 20.06.2014
Newsletter Eşti curios de ceea ce se întâmplă în lumea auto? Îţi trimitem ştirile zilei direct pe e-mail.
FIA va analiza mai puţine incidente petrecute pe parcursul unei curse, în speranţa că piloţii îşi vor asuma mai multe riscuri pentru a efectua depăşiri.

Ameninţarea penalizărilor înseamnă că nu poţi concura, poţi doar să stai pe circuit. Dacă ataci şi manevra nu este clară sau dacă pilotul se apără şi tu lupţi, poţi fi penalizat.

Pastor Maldonado
Pilot Lotus
Regulamentul sportiv al Formulei 1 a cunoscut în ultimii ani câteva reglementări drastice. Pe lângă faptul că pilotul care se apără în timpul unui duel nu are dreptul de a schimba traiectoria decât o singură dată, fiecare incident, indiferent cât de minor este, trebuie raportat comisarilor de către directorul de curse Charlie Whiting.

În urma unei întâlniri a Comisiei F1 care a decis menţinerea formatului pentru Marile Premii, FIA a acceptat o propunere din partea echipelor de a reduce numărul investigaţiilor pentru incidente.

Astfel, cei patru comisari de cursă vor decide singuri dacă un anumit incident merită investigat pentru încălcarea regulamentului. Aceştia se vor implica numai în cazul în care un pilot este vinovat în mod evident de producerea unui incident pe care l-ar fi putut evita cu uşurinţă.

Prin această schimbare a regulamentului, FIA speră că piloţii îşi vor asuma mai multe riscuri în timpul duelurilor, întrucât o coliziune minoră fără urmări dramatice nu va mai fi investigată de comisari, iar o astfel de atitudine ar trebui să crească nivelul spectacolului în timpul curselor.

Totuşi, un incident minor de cursă va fi analizat de comisari în cazul în care una dintre echipele implicate solicită în mod expres o investigaţie din partea comisarilor.

Noua regulă va fi aplicată începând cu Marele Premiu al Austriei de la sfârşitul acestei săptămâni.

Via Autosport

Comentarii (2)

  • Haleluiah!
    In sfarsit o veste buna care poate da mai multa libertate pilotilor...
    In directia in care se indrepta regulamentul, credeam ca vor monta semnalizatoare pe monoposturi ....
    Este o cursa si pilotii trebuie lasati sa atace si sa se apere, sa nu fie doar drag racing si castiga in mare parte masina cea mai puternica.
    5 0
  • JugaruGabi
    Vor creste plangerile echipelor in aceasta situatie.
    Regula cu apararea doar o singura data trebuia si ea eliminata.
    2 0

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru