Grosjean, favorit să semneze un contract cu Haas pentru 2016

de Daniel Popescu
Marti, 08.09.2015
Newsletter Eşti curios de ceea ce se întâmplă în lumea auto? Îţi trimitem ştirile zilei direct pe e-mail.
Romain Grosjean este unul dintre principalii candidaţi să concureze pentru Haas în sezonul 2016. Francezul se teme că Renault se va răzgândi în privinţa achiziţionării echipei Lotus.

Romain Grosjean are contract cu Lotus pentru sezonul 2016, însă situaţia sa a devenit incertă în contextul în care echipa înregistrează grave probleme financiare, iar Renault negociază achiziţionarea acesteia.

Considerată iniţial o simplă formalitate, tranzacţia este acum sub semnul întrebării după ce constructorul francez a admis că nu a luat încă o decizie finală.

Din acest motiv, Grosjean îşi vede viitorul în pericol, în special ca urmare a faptului că, în lipsa unei transfer de proprietate, Lotus are şanse reduse să supravieţuiască. În acest context, francezul a iniţiat o serie de negocieri cu nouă echipă Haas.

Este o decizie foarte importantă pentru noi şi nu vrem să ne grăbim, dar obiectivul este septembrie.

Gunther Steiner
Sef Haas
Americanii îşi doresc cel puţin un pilot experimentat, iar Grosjean a devenit practic cea mai bună opţiune după ce Nico Hulkenberg şi-a prelungit acordul cu Force India.
Pe lista echipei mai figurează nume precum Kevin Magnussen, Jean-Eric Vergne sau Esteban Gutierrez, însă niciunul dintre ei nu a concurat în sezonul 2015.

Gunther Steiner, şeful echipei Haas, speră ca linia de piloţi să fie anunţată până la sfârşitul lunii septembrie. "Obiectivul este în continuare luna septembrie. Evident, este o decizie foarte importantă pentru noi şi nu vrem să ne grăbim, dar obiectivul este septembrie. Toată lumea ştie cum arată piaţa, cu mulţi piloţi care au rămas la echipele lor. Aşa că vorbim cu toţi piloţii cu experienţă şi vrem să luăm decizia potrivită", a explicat el.

Via Motorsport

Comentarii (0)

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru