Hamilton a câştigat cursa din Bahrain după dueluri memorabile cu Rosberg!

de Daniel Popescu
Duminica, 06.04.2014
Newsletter Eşti curios de ceea ce se întâmplă în lumea auto? Îţi trimitem ştirile zilei direct pe e-mail.
Lewis Hamilton a a câştigat Marele Premiu al Bahrainul după ce a luptat roată la roată cu Nico Rosberg, în timp ce Sergio Perez a ocupat ultima treaptă a podiumului pentru Force India în cea mai spectaculoasă cursă a debutului de sezon, marcată de numeroase depăşiri în pluton.

Rosberg a pilotat fantastic, a fost corect, dar a fost foarte dificil să-l păstrez în spate, iar la final a fost la limită, dar am reuşit.

Lewis Hamilton
Pilot Mercedes
Deşertul din Bahrain a oferit în nocturnă cea mai spectaculoasă cursă a noii ere a motoarelor turbo V6 de 1.6 litri, într-o etapă în care Mercedes a dominat fără drept de apel şi a oferit fanilor câteva dueluri memorabile pentru victorie intre Lewis Hamilton şi Nico Rosberg.

Germanul a plecat din pole position, însă coechipierul său britanic a avut un start mai bun şi l-a depăşit pe interiorul primului viraj. Cei doi au fost despărţiţi de numai o secundă, însă Hamilton şi-a construit un avans de circa şase secunde după prima serie de intrări la boxe.

Rosberg a încercat să contracareze printr-o strategie alternativă cu pneuri medium în al doilea stint şi a fost ajutat şi de intrarea Safety Car-ului pe circuit chiar în momentul celei de-a doua serii de opriri la boxe.

La restartul cursei cu numai 10 tururi înainte de final, Rosberg, echipat cu pneuri soft mai rapide, a avut mai multe tentative de depăşire, iar intr-una dintre situaţii cei doi piloţi Mercedes au fost la un pas să se acroşeze, însă în cele din urmă Hamilton şi-a păstrat poziţia de lider. În ultimele tururi, Rosberg a micşorat ritmul, astfel ca Hamilton a obţinut a doua victorie consecutivă din acest sezon.

Adrenalină în pluton

Nu-mi place deloc să fiu al doilea în spatele lui Hamilton, dar a fost cu siguranţă cea mai spectaculoasă cursă în care am concurat vreodată.

Nico Rosberg
Pilot Mercedes
În timp ce Hamilton şi Rosberg luptau pentru victorie, restul plutonului a rămas compact pe tot parcursul cursei, cu diferenţe de circa o secundă între piloţi. Inevitabil, acest lucru a generat numeroase dueluri care au crescut nivelul spectacolului sportiv de pe circuit, însă a existat un trend evident: piloţii Force India şi Williams, echipaţi cu motoare Mercedes, au câştigat detaşat luptele cu rivalii de la Ferrari sau Red Bull, deficitari în special pe liniile drepte.

Sergio Perez a făcut una dintre cele mai bune curse ale carierei după ce, plecat de pe locul al patrulea al grilei, l-a devansat în primele tururi pe Felipe Massa, pentru ca ulterior să treacă şi de coechipierul său Nico Hulkenberg, dar şi de Fernando Alonso, pe care l-a depăşit chiar de două ori pe parcursul cursei. Mexicanul a adus astfel un podium pe deplin meritat pentru Force India, însă Hulkenberg a fost nevoit să se mulţumească doar cu locul cinci.

Cursă de recuperare pentru Ricciardo

A trecut ceva timp de la ultimul meu podium, este foarte special pentru mine.

Sergio Perez
Pilot Force India
Hulkenberg părea favorit să ocupe locul patru, însă acesta i-a revenit în cele din urmă lui Daniel Ricciardo, care a plecat de pe 13.

Australianul şi-a demonstrat încă o dată talentul şi, în ciuda unei greşeli comise în primele tururi într-un duel cu Kevin Magnussen, a progresat constant în pluton şi l-a depăşit de două ori pe mult mai titratul său coechipier Sebastian Vettel.

În primul caz, germanul a fost privat de sistemul DRS, iar Ricciardo l-a depăşit uşor la capătul liniei drepte de start-sosire, pentru ca a doua manevră să aibă loc în acelaşi viraj. Şi de data aceasta, Vettel s-a plâns de viteza prea mică a monopostului Red Bull pe liniile drepte şi nu a putut opri mrsul triumfal al australianului spre locul patru. Vettel s-a mulţumit astfel cu locul şase în spatele lui Hulkenberg. 

Noi dueluri intre piloţii Williams, cursa dezamăgitoare pentru Ferrari

Marele Premiu al Bahrainului a oferit noi dueluri spectaculoase şi între piloţii Williams, care au avut starturi puternic contrastante. Valtteri Bottas a căzut de pe trei pe şase, iar poziţia sa a fost preluată chiar de Felipe Massa, însă cei doi au ajuns în cele din urmă să lupte de mai multe ori roată la roată pe parcursul cursei.

În absenţa unor ordine de echipă de la boxe, brazilianul şi finlandezul  au fost implicaţi în numeroase dueluri în pluton, cu schimbări frecvente de poziţie, însă în cele din urmă au terminat în această ordine pe locurile şapte şi opt.

Cei doi nu au reuşit să ţină pasul cu rivalii de la Force India şi nici măcar cu cei de la Red Bull Racing, însă s-au plasat în faţa celor de la Ferrari. Scuderia a avut parte din nou de o cursă dezamăgitoare, în care Fernando Alonso şi Kimi Raikkonen au fost depăşiţi cu regularitate, în unele ocazii cu o lejeritate dezarmantă, inclusiv de Ricciardo, Massa sau Perez.

Cei doi au ocupat în final locurile nouă şi 10, însă acest lucru a fost facilitat şi de abandonul suferit de Jenson Button din motive tehnice. Aflat la cursa cu numărul 250 în carieră, pilotul echipei McLaren rula pe locul cinci după ieşirea Safety Car-ului de pe pistă, însă a pierdut imediat câteva poziţii şi în cele din urmă a fost nevoit să se retragă la boxe. 

Gutierrez s-a rostogolit de două ori

Într-un moment în care se efectua ultima serie de intrări la boxe, Esteban Gutierrez a fost protagonistul celui mai spectaculos accident din ultima perioadă.

Mexicanul a fost lovit în plin de Pastor Maldonado în primul viraj după ieşirea acestuia din urmă de la boxe şi s-a rostogolit de două ori, însă a "aterizat" în poziţie normală şi nu a suferit niciun fel de rană.

Pe lângă pilotul Sauber şi Button, au mai abandonat Magnussen, care a complet astfel o cursă fără clasare pentru McLaren, dar şi Marcus Ericsson (Caterham), Jean-Eric Vergne (Toro Rosso) şi Adrian Sutil (Sauber).

Cel mai bun timp în cursa a fost stabilit de Rosberg, care a fost cronometrat cu 1:37.020 în turul 49.

Bahrain - Rezultate cursa:

 1. Lewis Hamilton        Mercedes                  1h38m42.743
 2. Nico Rosberg          Mercedes                  +1.085s
 3. Sergio Perez          Force India-Mercedes      +24.067s
 4. Daniel Ricciardo      Red Bull-Renault          +24.489s
 5. Nico Hulkenberg       Force India-Mercedes      +28.654s
 6. Sebastian Vettel      Red Bull-Renault          +29.879s
 7. Felipe Massa          Williams-Mercedes         +31.200s
 8. Valtteri Bottas       Williams-Mercedes         +31.800s
09. Fernando Alonso       Ferrari                   +32.500s
10. Kimi Raikkonen        Ferrari                   +33.400s
11. Daniil Kvyat          Toro Rosso-Renault        +41.300s
12. Romain Grosjean       Lotus-Renault             +43.100s
13. Max Chilton           Marussia-Ferrari          +59.900s
14. Pastor Maldonado      Lotus-Renault             +1m02.800s
15. Kamui Kobayashi       Caterham-Renault          +1m27.900s
16. Jules Bianchi         Marussia-Ferrari          +1 lap
17. Jenson Button         McLaren-Mercedes          +2 laps

Retirements

    Kevin Magnussen       McLaren-Mercedes        40 laps
    Esteban Gutierrez     Sauber-Ferrari          39 laps
    Marcus Ericsson       Caterham-Renault        33 laps
    Jean-Eric Vergne      Toro Rosso-Renault      18 laps
    Adrian Sutil          Sauber-Ferrari          17 laps
 Drivers' standings:

 1. Nico Rosberg       61  
 2. Lewis Hamilton     50  
 3. Nico Hulkenberg    28  
 4. Fernando Alonso    26  
 5. Jenson Button      23  
 6. Sebastian Vettel   23  
 7. Kevin Magnussen    20  
 8. Valtteri Bottas    18  
 9. Sergio Perez       16  
10. Daniel Ricciardo   12  
11. Felipe Massa       12  
12. Kimi Raikkonen     7  
13. Jean-Eric Vergne   4  
14. Daniil Kvyat       3  
                     
Constructors' standings

 1. Mercedes               111  
 2. Force India-Mercedes   44  
 3. McLaren-Mercedes       43  
 4. Red Bull-Renault       35  
 5. Ferrari                33  
 6. Williams-Mercedes      30  
 7. Toro Rosso-Renault     7 

Comentarii (84)

  • Frumos spectacol oferit de Rosberg si Hamilton! Bravo Mercedes!
    79 7
  • un fleac ...i-a ciuruit :))
    78 11
  • george
    Cred ca a fost cea mai incitanta cursa din ultimi 2-3 ani!
    48 3
  • hakkinen
    Bravo Lewis ! Nico+DRS+pneuri Soft nu e de nivelul tau !
    Mercedes ar fi bine sa transeze pilotul nr 1 altfel vad probleme in viitor.
    104 41
  • pity007
    Cred ca de vre-o 4-5 sezoane nu am mai vazit o cursa asa de spectaculoasa. Superb. De la primul pana la ultimul minut, de la primul pana la ultimul monopost. Superb. A revenit spectacolul in F1.
    48 1
  • unu„
    dc anul ferrari avea un tractor, anul acesta are niste adevarate motosape:(((((((((((((((
    61 3
  • Hambar18
    Celelalte echipe de rasul lumii in special FERRARI. Baieti, inainte de retrogradare, va veti duela cu Marussia.
    47 2
  • ..parca a fost un pic de spectacol...
    ...ROS poate castiga campionatul doar daca e constant si face o figura buna in ultima cursa...in rest...e o lupta frumoasa de la locul 3 incolo
    26 3
  • Oare masina rosie din retrovizorul meu era cumva masina bancii ? Hahahaaaaaa .... asta e nivelul *soferului bancii* !!!!!!
    33 25
  • SchumyTW
    Mercedes e Campioana Mondiala, dupa doar 3 etape, la 3 secunde pe tur fata de ceilalti se plimba de-acum, iar Hamilton si Rosberg au de dat cu zarul. Felicitari!
    48 4
  • eL mAGICO
    Incredibil ...ce se intampla cu Ferrari? Treziti-va inginerilor ferraristi si pune-ti mana pe lucru.Nu se poate asa ceva, sunte-ti aproape ultimii de pe grila.RUSINE.
    53 2
  • Bravo Mercedes! Mi-a placut duelul celor doi.Demult nu am mai vazut asa ceva.Ferrari slabut din pacate.

    Mircea,probleme cu fiabilitatea? :))))))))
    53 1
  • Catalin vasile
    Sa-i taie cineva microfonul "specialistului" aluia care comenteaza peste discutiile pilotilor de dupa cursa !! Cred ca-i mai important sa auzim ce vb intre ei decat sa ne citeasca asta clasamentul. Putem sa citim si noi domnule comentator !
    36 2
  • @botas
    Oare Rici l-a depasit cumva pe marele champion de hartie? Cum se poate asa ceva, doar a plecat de pe 12! Eh, acum i se vede valoarea, degeaba i-a facut Newey sasiu cu care sa iasa repede din viraje....
    66 12
  • Rosberg
    Rosberg era mai rapid dar l-au "facut" din strategie, l-au tinut pe neamt cu 3 tururi mai mult pe gume uzate ca sa poata mangafaua sa puna distanta..
    27 78
  • Sebastian, Rici is fastest than you!!:)))))
    69 9
  • Marian
    Incredibil de plictisitor. Am scapat de dracu si am dat de tacsu.
    Vettel punea 2 sec pe tur in Singapore si acum vin ratatii de la Mercedes pun 3 secunde pe tur. Amaratii care tin cu Ferrari chiar nu au la ce sa se mai uite.
    29 45
  • desi il prefer pe Hamilton cred ca in ultimele tururi Rosberg nu l-a mai atacat! Hamilton a meritat sa castige dar daca nu intervenea echipa probabil Rosberg ataca pana in ultimul viraj... cu posibilitatea sa ajunga amandoi in decor! dupa cum se vede acum se poate ca sezonul 1988 sa se repete, in sensul ca Mercedes nu va pierde decat acele curse pe care nu reusesc sa le termine! ma bucur ca Vettel vede acum cat de mult a contat masina in ultimii patru ani...
    29 15
  • incredibil ceea ce se intampla cu ferrari! sunt la coada plutonului. acelasi lucru il pot spune si despre McLaren. m-as bucura enorm ca anul acesta ferrari sa termine undeva pe 5 sau 6 in clasamentul constructorilor. poate asa vom vedea ceva schimbari in conducerea SF. sunt sigur ca "don" steffano va veni dupa acest mp al bahrainului cu diferite scuze... 100% pilotii nu sunt de vina, deci e vina inginerilor ca au rasolit masina si anul acesta.
    32 0
  • in sfirsit un Ferrari pe podium,fie el si motorul macar!
    12 57
  • @danoe
    ce ferrari visezi bre? unde ai vazut tu motor ferrari pe podium??
    29 2
  • logicalbass
    Riccardo a demonstrat ca Vetel e un pilot de catifea iar Ferari au demonstrat ca de la plecarea lu Schumacher au devenit tot mai slabi cu fiecare an. Cat despre Hamilton cu toate ca nu mi-a placut niciodata e un pilot puternic.
    41 9
  • Octave
    O cursa foarte frumoasa , cu dueluri palpitante, cum de multicel n-am mai vazut.

    Daca mai avea ceva de demonstrat , Hamilton a facut-o in cursa asta !
    32 5
  • felicitari mertedes,,, RUSINEEE FERRARIIIII poate dupa cursa asta rusinoasa ferrari vor face ceva
    38 3
  • @Rosberg
    Ai dreptate...la prima intrare la boxe au reusit sa ii distanteze...dar nu cred ca l-au lucrat pe rosberg...pus si simplu au ales siguranta. După intrare, fara DRS, Rosberg nu s-a putut apropia.....si apoi a mai avut 10 tururi si nu a reusit sa castige. Eu cred ca azi Hamilton a fost mai bun decat el.
    Massa cu o masina superioara, DRS şi pneuri mai bune nu a putut sa treaca de Vettel....Din punctul meu de vedere confirma ca nu (mai) e un pilot de top.
    Vettel, după 4 ani a picat in pluton si nu isi da seama cum sa iasa de acolo....inca e ametit sau Ricciardo chiar e un pilot foarte bun.
    Una peste alta motorul Mercedes e fantastic....a readus in top Williams după ani buni, ii ajută pe cei de la Force India sa isi continue ascensiune din ultimii ani şi lor (Mercedes) nu o sa le poata sta nimeni in cale o perioada buna (suficient cat sa isi asigure castigarea campionatelor....poate chiar si mai mult).
    McLaren neaşteptat de slabi...ţinând cont că folosesc motor Mercedes.
    Ferrari cred ca au cea mai slaba masina din istorie...sa ma anunte careva daca au avut vreun sezon in care a fost abia a 5-a masina după grila (banuiesc ca e a 5-a, dar am impresia ca ii bat pe cei de la McLaren doar datorita pilotilor).
    26 5
  • @Calin,macar fii exact,in T.R. s-a spus "Daniel" nu "Ricci"si oricum toti ii zic "Ricardo"
    12 2
  • Danoe....care motor Ferrari pe podium?
    Nu ced ca o sa fie cazul in viitorul apropiat
    23 2
  • @danoe
    Force India foloseste motoare mercedes
    26 0
  • Si uite ca vettel nu e chiar asa de bun cum il lauda lumea! Fara o masina competititva si supus presiunii din pluton nu face mai nimic, ba chiar e depasit de propiul coechipier! Eu zic ca orice pilot din f1 cu o masina competitiva face performanta!
    33 10
  • zero barat
    Pe ce post TV se poate vedea F1?
    Multumesc anticipat!!
    7 1
  • Danoe, ai vazut alta cursa :))
    13 0
  • GrosJan
    in sfacrsit avem ce vrea lumea (dueluri la varf) si camerele au stat mai mult pe masinile rosii... Ziceti merci ca e Mercedes in situatia asta ca Ferrari ar fi omorat din fasa spectacolul cu ordine de echipa.
    Congrats podium!
    Si felicitari in special lui Rosberg pentru spectacol, a atacat si a avut (mai multa) grija sa evite o coliziune
    33 5
  • Una din cele mai frumoase curse din ultimii ani. Felicitari lui Hamilton..Imi aduc aminte cu placere de comntariul lui Dan Mihai Alexandrescu care era unul de nota 8 in cea ce prveste evenimentele din timpul cursei...ca mai vrb si prostii era alta treaba,dar dobitocii astia de la dolce intrec orice masura.Sa va fie rusine mai ordinarilor..
    36 2
  • Andrei78
    McLaren cred ca primeste de la Mercedes cele mai proaste motoare , rebuturile lor , pentru a se razbuna ca trec la Honda de anul viitor si astfel , Mercedes pierde niste $$$ ....
    20 9
  • bisturiu
    ce n-au facut destul de bine ordinarii aia bre cipf1? Nu l-au pupat destul pe Alonso in dos? Eu am vazut la englezi cursa, daca vrei comm calulea fa la fel ... dar te evertizez ca nici aia nu sar la dosu' lui Alonso. Chiar se intrebau la final de ce impinge Alonso aerul cu pumnul de pe locul 9
    Probabil a durut calificarea de ieri ....
    7 10
  • ham a fost tare pe pozitie si nu a cedat nici un metru, as vrea sa-l felicit dar nico a avut de castigat de data asta, cred ca a ales sa nu se puna cu prostu ca nu e locul de data asta, sper sa mai vedem dueluri intre cei doi, in rest felicitari lui Rici, ce na reusit alti lui ii iese de minune, vet e pe spate, se plange asta stie cand e batut pe pista, numai bine la toti
    18 22
  • ge-o-rge
    cred ca ferari are a- 6- a masina si poate sa stea linistiti cao sa ocupe cu regularitate locurile 11-12 sau 9-10 cand mai abandoneaza careva;treceau aia de la force india mai repede ca pe langa marussia
    25 1
  • Frumoasa cursa.
    Maldonado trebuie trimis acasa, n-are ce cauta in Formula 1
    29 3
  • @BobbyNeamu
    asa s-a comentat pe aici...pe unde am vazut cursa...am fost luat de val,oricum toata sala a stat in picioare ,la asa depasiri,deci SCUZE TUTUROR!!!
    14 1
  • VETTEL o sa ia bataie de la ricardo cum ia kimi de la alonso campionatul asta ., BRAVO MERCEDES O SA OMORITI SPECTACOLUL CUM AU FACUT RBR ANUL TRECUT, e orusine ce a devenit f1 azi ,,,RUSINE MARE FERRARII cea mai slaba masina din istoria f1,,,fortza alonsoo
    24 18
  • @Danoe
    Să înţeleg că eraţi mulţi fani Mercedes acolo? Bucuraţi-vă de victorie....eu astept sa aibă şi Alonso o maşina capabilă, dar, din păcate, la ce viteză de dezvoltare arată echipa cred ca o să se retragă din Formula 1 până pune mâna pe aşa ceva.
    21 3
  • FERRARI
    sunt fan FERRAI dar azi am vazut cea mai slaba masina FERRARI din ultimii 15 ani!Un singur lucru ma bucura ,faptul ca am batut Mclaren iarasi....MIRCEA ce zici?astia saracii au masina mai petarda decit FERRARI..parerea mea
    23 5
  • Indiferent de preferinte, ca a pierdut sau castigat pilotul/echipa preferat(a), cursa a fost geniala. Una din cele mai frumoase a ultimilor ani. Cine spune ca a fost o cursa plictisitoare cum am vazut mai sus niste comentarii, habar nu are ce vorbeste si fenomenul F1 il depaseste complet.
    29 2
  • sergiu
    ferari e echipa de mijlocul plutonului nu mai e deloc ce a fost anii trecuti pacat ca asa o echipa se perde pe drum
    15 1
  • Singaporezul
    Cursa superba.HAM e campion,Rosberg vice.Vettel si-a luat-o rau astazi(sa vedem raspunsul),un mare bravo lui Ricci,Perez extraordinar,Alonso si-a folosit talentul inca o data si a iesit pe 9,Kimi-nu am cuvinte.Ce frumoasa este F1 cand nu sunt ordine echipa!
    20 6
  • lucky70
    RedBull au cel mai performant sasiu.Daca ar avea motor Mecedes ar putea sa-i bata pe Ham si pe Rosberg!Felicitari Newey!Ferrari,vai mama lor.
    24 9
  • NIKI LAUDA
    Niki declara ca a fost cea mai frumoasa cursa pe care a vazut-o vreodata! Mercedes face spectacol chiar daca ceilalti sunt la 3 secunde/tur in urma!
    20 3
  • @lucky70

    RBR nu o as aiba niciodata motor de la Mercedes,se pare ca RBR incearca de 2 ani sa cumpere de la ei dar sunt refuzati
    3 2
  • DOLCE SPORT;RTL
    5 1
  • @BobbyNeamu
    nu,amestecati,dar cei mai multi erau doar "anti-..."deci se isterizau cind era depasit Alonso sau Hamilton sau Vettel adica erau acolo doar pentru ca antipatizau pe X pe Y...
    6 2
  • @@zero
    data viitoare doar pe internet....dolce nu am si RTL baga mai multe reclame decat ProTv. Nici nu prea au treaba cu ce se intampla pe circuit...daca e vremea pt o reclama. o pun imediat in prim plan.
    9 1
  • danoe
    Din pacate sunt din ce in ce mai multi astfel de "fani" ai Formulei 1.
    In anii trecuti unii comentau despre cursele proaste facute de unii piloti incat uitau sa se bucure ca favoritul lor a castigat. Dar au si ei un motiv de bucurie asa ca trebuie sa le uram distractie placuta
    9 1
  • Andrei78
    Eu ma uit pe ORF1 in HD pe net pe iPad . Nu sunt reclame si imaginea este perfecta .

    ORF e televiziunea publica austriaca .
    13 0
  • Redbull chiar au cel mai bun sasiu....la ce motor au ..ma mir ca sunt asa sus...azi de fapt i.a ajutat SC ...si ferrari au luat tzeapa...
    ....am promis ca daca se desparte mclaren de mertz am sa tin cu mert...
    Si nu prea il simpatizez pe HAM dar baiatul asta stie sa se faca placut....deci nu osa am de ales...e bun tipul...
    24 5
  • ...numai in locul lui Luca di Montezemolo sa nu fii, sa vezi cum te depasesc cei de la force india, williams, red bull....daca nu intervenea safetycar-ul mai mult ca sigur terminau la peste un minut in spatele celor de la mercedes. nu mai tin cu ferrari de cand a venit alonso la ei, dar azi pt prima data imi pare rau pt ei....
    17 6
  • O cursa tare frumoasa cu multe depasiri si schimbari de situatie.Bravo lui Hamilton si lui Rosberg pentru un duel frumos,Perez a mers fara greseala si a arata ca este un pilot talentat si rapid,Ricciardo a aratat ca sasiul RedBull este Ok dar mororul Renualt nu se ridica la nivelul celor de la Mercedes,Hulkenberg a mers fosrte bine si daca nu pleca de pe locul 12 era pe podium cu siguranta.Bottas si Massa putea mai mult dar s-au duelat frumos pe pista pana la final.Alonso si Rikkonen sunt piloti foarte buni dar masina Ferrari este foarte slaba din pacate momentan,Button si Magnussen au abandonat si asta inseamna ca Mclaren are mari probleme de fiabilitate.Sa speram ca in China echipele se vor apropia macar un pic fata de Mercedes.Renault si Ferrari sa se apuce serios de treaba daca vor sa aiba sanse la victorii anul asta.
    9 0
  • Massa a plecat de la Ferrari si termina inaintea lui Alonso cu Williams. Raikkonen a plecat de la Lotus si Lotus nu se mai vede. Parca ar fi fost alegeri si acum avem alte echipe performante.
    6 1
  • saab88
    SUNT FAN FERRARI,DAR ASTAZI CEL MAI BUN A FOST RICCIARDO! RESPECT
    13 1
  • Dragon
    Hamilton si a demonstrat inca o data valoarea. Rici devine din ce in ce mai bun pana anul acesta era doar bun in calificari acum devine complet ca pilot
    14 3
  • cosmin
    nu masina ii problema la ferrari ci motorul care ii varza totala si asa o sa fie tot campionatul
    15 1
  • si eu sunt fan ferrari dar ei si-au facuto cu mana lor am mai postat chiar daca ma repet i-au inlaturat fortat pe cei 3 asi ai F1 , RB, JT, MS, ROATA ROATA MERGE in stilul acesta sunt cea mai mare rusine a f1 sa ai un asemeanea buget si sa fi asa slab cred ca numai la romani mai sunt pastrati anumiti oameni daca le putem spune in functii
    bravo mercedes sunteti fenomenali aceasta e F1
    cei corecti si cei mai buni sa castige
    15 1
  • nu tre sa va mire faptul ca ferrari is unde is ross brawn cand a vrut sa se intoarca la ferrari a fost refuzat aldo costa a fost indepartat si acuma ii la mercedes asta spune toate
    16 0
  • ...mi.a placut atitudinea lui ROS de la final....parea ca zice....bai te.am incercat pe toate partile....si n.am reusit nik....
    Iar HAM i.a explicat ca inca din nu stiu ce cursa ....i.a studiat intentiile.....
    19 1
  • pacat de piloti de la ferrari chiar se chinuie ,dar echipa nu face nimic.ar fi trebuit sa aleaga alta echipa alonso isi iroseste ani la o echipa care traieste din amintiri,de revenit nici o sansa nu au cum,poate daca se schimba ceva si ii mai lasa sa lucreze la motoare sa mai echilibreze situatia. bravo mercedes
    11 1
  • rosberg nu l-a lasat nici o clipa pe hamilton in pace, atat s-a putut. La ultima schimbare de pneuri hamilton avea medium iar rosberg soft, care s-au ros mult mai repede. cand au primit ambii mesaj ca sa se termine cu ambele masini, nu au fost ordine de echipa pt ca rosberg si-a continuat atacurile.
    18 11
  • ce mizerie a ajuns f1...plictisitor...
    ferrari ma dezamageste.. daca nu fac nimic in europa, incepand cu spania, e clar..inca un an compromis...ingineri de kkt, slabi, dupa ce a plecat toata crema, aldo costa, rory byrne, todt, james alison [cu toate k e inapoi], se pare ca nu au ingineri de top...montezzemolo nu zice nimic..? de atatia ani...?
    3 12
  • anonim
    chiar daca e coment off-topic : CE AVETI CU VETTEL , CA NU INTELEG? Ce tot va luati de el?Doamneee ce oameni:l Va tot plangeati in anii trecuti ca RBR are 2 secunde pe tur si acum mercedes a terminati la aproape 30 de secunde.Ia sa vad acum , care mai are tupeul sa mai comenteze?
    12 5
  • majoritatea au postat ca a fost ce-a mai spectaculoasa cursa din ultimii ani , depinde ce cantar folositi , pentru locul 1 a fost intradevar spectaculoasa , intre doi cooechipieri , iar restul s-au luptat in pluton ... dar numai pentru locul 1 canta imnul . In 10 ture sa te distantezi la 24 sec e foarte mult , enorm , o sa mai vedem ,, spectacol ,, si in restul curselor . Hamilton si Rosberg o sa se bata pentru prima pozitie si la un tur diferenta restul ...de Ferrari ...numai de bine , poate la anul i bate si echipa romaneasca avand in vedere trendul ,,ascendent ,, pe care se afla . In top 10 nici macar nu figurezi in top speed la diferenta de 20 km/ora
    16 3
  • frumoasa cursa. a avut de toate. spectacolul trebuie sa continue. cam mult totusi sa termini la 24 sec de locul 3 si sa dai 10 sec dupa cateva ture? hmmm ceva nu merge. pacat . astept cum am mai spus monaco si montreal. dupa se trage linie. pana atunci astept duelurile roata la roata. F1 asta inseamna: atacuri si depasiri.
    5 1
  • @mariuscarlig
    Nu stiu unde ai vazut tu ca s-au dus gumele lui Rosberg.
    Gumele soft tineau in medie cam 20 de tururi,cand a intrat SC mai erau 15 pana la final din care 3 s-a mers la relanti. Gumele lui Rosberg erau in stare perfecta pana la final.
    15 3
  • Cred Montezemolo va intra cu bocancii in echipa Ferrari, avea o fata care spune tot.
    11 1
  • Daca nici cursa asta nu a fost spectaculoasa atunci nu stiu care a fost. Da, pentru un fan Ferrari sau McLaren a fost plictisitoare. Nimanui nu-i place sa isi vada echipa favorita/pilotul favorit cum se zbate prin pluton. Si chiar daca Mercedes are cea mai buna masina ma bucura sa vad ca sunt 2 piloti relativ apropiati ca valoare si ca se lupta pentru locul 1 fara ordine de echipa. Din pacate atat Ferrari cat si McLaren sunt pe nicaieri. Nu ma gandeam vreodata ca aceste 2 echipe pot ajunge sa aiba asemenea prestatii.
    11 0
  • S-a cam terminat, greu ca cineva sa-i mai depaseasca pe cei de la Mercedes
    7 0
  • bisturiu
    DECI
    Locul 3 la 24 sec de lider in peste 50 de ture. Asta inseamna un avans de 0.5 sec pe tur, in conditiile in care nu s-a mers pentru anduranta, am avut doi piloti in fata care fiecare a vrut sa castige, deci au mers cat de tare s-a putut. De unde scot unii 3 sec pe tur avans pentru Mercedes doar ei stiu.... Sau poate ca nu au habar, nu le trece prin minte sa faca un calcul simplu sau declara orbiti de o mare ciuda
    4 8
  • coconut
    pentru mine era clar ca Hamilton e mai bun ca Alonso. Acum vad ca si Rosberg este, sta foarte aproape de Hamilton, lucru pe care Alonso nu l-a reusit. Deci Alonso este cel mult pe locul 3. CEL MULT, nu se stie cum se va descurca cu coechipieri precum Vettel Ricciardo Hulkenberg si mai sunt cativa
    6 8
  • logicalbass
    @bisturiu: locul 3 la 24 de sec dupa 10-11 tururi de cand a iesit SC. Pe viitor poate urmaresti cursa inainte de a lansa comentarii inutile.
    4 0
  • @bisturiu tata , tu cred ca ai deschis televizorul in turul 50 , cele 24 sec diferenta s-au facut in ultimele 10 ture nu in 50 .
    8 0
  • @bisturiu - tu te-ai uitat la cursa sau vorbesti asa.. din ce a comentat unul - altul pe aici? A intrat Safety Car si s-a data restart la cursa. 24 de secunde sau cat a fost in 10 tururi nu in 50.
    @coconut - pentru Rosberg a cam fost o contraperformanta faptul ca nu a reusit sa castige cursa in conditiile in care el era pe gume soft iar Hamilton pe Medium si mai avea si avantajul DRS-ului. Pe langa asta daca imi amintesc eu bine Hamilton a avut si ceva probleme cu MGU-K sau cum ii zice, eu asa imi amintesc ca a zis "I have no power". In fine amandoi sunt piloti foarte buni impreuna cu restul pilotilor de pe grila ca doar de aia sunt in F1. Am dubii in privinta lui Maldonado :)
    11 0
  • Off Topic: Schumacher s-a trezit din coma! A deschis ochii insa nu poate comunica momentan. Doamne Ajuta!
    16 0
  • Din pacate, vin 3-4 ani de dominatie Mercedes.RedBull, cu toatre ca au cel mai bun sasiu, n-au motor. Cat de Ferrari, pe langa faptul ca au pierdut ingineri de exceptie (cred ca e vina lui Domenicalli), n-au nici motor, iar conf. regulamentului, nici nu pot face modificari pana in 2018. Despre schimbarea moitoarelor au stiut de mult, dar au tot amanat punerea la punct a unui motor performant. Inteleg ca nu au experienta cu motoare supraalimentate, atunci de ce n-au solicitat experienta celor de la Fiat, Lancia sau chiar o colaborare cu Honda. In orice caz, cred ca vina principala este a lui Domenicalli, care ca manager e ,,0"F979. Nu inteleg motivul pentru care Monti il tine in brate dupa atatea insuccese.
    4 0
  • nu am vb numai despre gumele lui rosberg... a fost o comparatie intre gumele lui hamilton si cele ale lui rosberg.

    Exemplu: gumele medium ajung la performanta maxima abia cand cele soft incep sa se degradeze
    cineva mai sus a spus ca spre final rosberg l-a lasat pe ham in pace, nu a mai incercat sa-l depaseasca pt ca au primit mesaj sa aduca ambele masini acasa. (un telespectator se duce repede cu gandul la ordine de echipa). si este simplu, gumele lui rosberg in comparatie cu ale lui ham si-au pierdut din performanta si a pierdut pt ca nu a stiut sa profite de ele in maxim 5 ture.
    RESPECT MERCEDES !!!
    HAI McLaren, tata !!!
    5 0
  • @mariuscarlig - Iti dau dreptate, nici vorba de ordine de echipa. Au primit mesaj sa aduca ambele masini acasa cand inca era Safety Car-ul pe sosea. Daca era vorba de ordine de echipa Rosberg nu il mai ataca pe Hamilton dupa ce a iesit SC. Parerea mea este ca Hamilton in Bahrain a fost pur si simplu mai bun.
    12 0
  • super cursa, urate masini. exemplu de sportivitate dat de echipa mercedes, spre deosebire de anii dominati de ferrari sau redbul cand omorau spectacolul prin ordine de echipa
    3 0
  • Bogdan
    Democratia din Formula 1!!!

    Pastor Maldonado il loveste in plin pe Esteban Gutierrez si primeste o penalizare de - 5 POZITII

    Daniel Ricciardo pierde o roata dupa intrarea la BOXE si primeste
    - 10 POZITII

    PS1: E cam strigator la cer !.
    PS2: Cam asa e si in Romania: aia de fac magarii la circul;atie , coruptie ,furturi SCAPA si aia cu chestii minore PLATESC si pentru PRIMII.
    3 0

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru