Hamilton: "Interzicerea convorbirilor radio nu ar schimba nimic"

de Daniel Popescu
Marti, 30.06.2015
Newsletter Eşti curios de ceea ce se întâmplă în lumea auto? Îţi trimitem ştirile zilei direct pe e-mail.
Lewis Hamilton consideră că piloţii ar concura în acelaşi mod chiar dacă discuţiile radio cu inginerii de cursa ar fi interzise.

Ce credeţi că se va întâmpla dacă nu-mi vor mai spune nimic despre pneuri? Voi pilota la fel.

Lewis Hamilton
Pilot Mercedes
Formula 1 a fost criticată în mai multe rânduri pentru cantitatea de informaţii de natură tehnică pe care piloţii le primesc prin radio de la ingineri pe parcursul unei curse.

Această politică a fost considerată drept una dintre cauzele pentru care spectacolul a avut de suferit în Formula 1, însă Lewis Hamilton susţine puternic contrariul. În opinia sa, o interzicere a conversaţiilor radio nu ar produce nicio schimbare din punct de vedere al spectacolului de pe circuit.

"Ce credeţi că se va întâmpla dacă nu-mi vor mai spune nimic despre pneuri? Voi pilota la fel. Iar dacă nu ne spun despre combustibil, poate că mai mulţi piloţi nu vor termina. Dacă asta este mai interesant, putem face asta. Dar acum avem mult mai puţine informaţii decât acum câţiva ani. Oamenii caută doar ceva pe care să dea vina pentru că nu sunt mulţumiţi de ceva", a declarat pilotul echipei Mercedes.

Hamilton susţine că piloţii au nevoie de informaţii concrete din partea inginerilor ca urmare a restricţiilor în privinţa utilizării carburantului şi a modului în care se degradează pneurile furnizate de Pirelli.

"Nu avem singuri toate informaţiile necesare pentru a ajunge într-o manieră optimă la finalul cursei.

Nu poţi simţi cât de mult carburant foloseşti, în cea mai mare parte a timpului pilotezi cât de rapid poţi, aşa că ai nevoie de ghidare. Uneori este dificil să simţi când încep pneurile să se degradeze, sunt schimbări subtile. Nu ştii când vor scădea temperaturile, aşa că ai nevoie de informaţii", a adăugat el.

Declaraţiile sale vin la numai o zi după ce Max Verstappen a afirmat că primeşte mult prea multe informaţii inutile în cockpit pe parcursul unui Mare Premiu.

Via Autosport

Comentarii (4)

  • GrosJan
    "Uneori este dificil să simţi când încep pneurile să se degradeze, sunt schimbări subtile"

    waw, acum stii dinainte sa simti ca trebuie schimbate pneurile
    4 4
  • Hamilton e rapid, dar cu inteligența stă cam prost.
    Pe el pune-l să alerge, nu să gândească.
    16 10
  • Vettel o sa-si dea seama cand o sa fie pe janta si atunci o sa le umfle boushon a boushon fiindca el gandeste mai mult decat toti ceilalti "fraieri" care sunt de ceva timp doar niste amarati CAMPIONI MONDIALI.
    3 5
  • ptr ferr 1 noroc cu time ca esti tata istetilor ! :))))
    7 9

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru