Hamilton: "Nu este treaba mea să am grijă de Rosberg"

de Daniel Popescu
Marti, 14.04.2015
Newsletter Eşti curios de ceea ce se întâmplă în lumea auto? Îţi trimitem ştirile zilei direct pe e-mail.
Lewis Hamilton consideră că nu este în atribuţiile sale să se gândească la evoluţiile lui Nico Rosberg, în timp ce Mercedes a exclus o încercare deliberată a britanicului de a-l încetini pe coechipierul său.

Nu este treaba mea să am grijă de cursa lui Rosberg.

Lewis Hamilton
Pilot Mercedes
Lewis Hamilton a reacţionat prompt la acuzaţiile lui Nico Rosberg cu privire la tacticile defensive din Marele Premiu al Chinei. Dublul campion mondial afirmă că nu intră în atribuţiile sale să fie atent la strategia lui Rosberg şi că unicul său obiectiv este să obţină cel mai bun rezultat.

"Nu este treaba mea să am grijă de cursa lui Rosberg. Treaba mea este să gestionez şi să aduc monopostul acasă cât mai rapid posibil. Asta am făcut. Nu am făcut nimic intenţionat pentru a încetini orice alt monopost. M-am concentrat pe mine însumi. Dacă Rosberg voia să treacă ar fi putut încerca, dar nu a făcut-o", a declarat el.

Ca urmare a comentariilor lui Rosberg de la conferinţa de presă, cei doi piloţi au participat la o şedinţă comună. Directorul de motorsport Toto Wolff susţine că nu există nicio problemă între cei doi piloţi şi că situaţia a fost clarificată.

"Nu cred că a făcut-o în mod intenţionat şi am clarificat asta acum.

Nu a existat nicio intenţie din partea lui Hamilton să-l încetinească pe Rosberg pentru a-l determina să termine pe trei. Nu ştia diferenţele dintre piloţii din spatele lui Rosberg. Ştia doar că trebuie să meargă mai mult timp cu pneurile decât făcusem în acel weekend şi de aceea a decis să încetinească în modul în care a făcut-o", a explicat austriacul.

Via Autosport, Adam Cooper

Comentarii (8)

  • Lewis, nu mai raspunde asa des la atacurile astuia deoarece "tacerea este unul dintre argumentele cel mai greu de combatut". Da-l in branza masii pe neamtu' care demonstreaza inca odata ca "prostul rateaza toate ocaziile in care ar fi putut sa taca"-Vasile Ghica
    21 6
  • Daniel, ce zici de articolul aparut in presa spaniola, referitor la faptul ca Mercedes nu ofera in proportie de 100% acelasi pachet echipelor de clienti ca celei de uzina, iar acestea nu pot protesta datorita unor clauze din contract.
    Aici gasesti articolul: http://deportes.elpais.com/deportes/2015/04/12/actualidad/1428854472_110752.html
    8 6
  • @Mclaren_Mircea_1984, sa crezi astfel de relatari ale presei, acum cand Mercedes e de neoprit e ca si cum ai crede niste posturi tv ce declara ca odata cu sprijinul americanilor venit din partea Romaniei, Rusia nu mai furnizeaza romanilor asa gaz ca altadata ci unul mai slab calitativ. Asa cum n-ai crede in stirea cu gazul la fel ar fi bine sa nu crezi nici in stirea asta cu motoarele mercedes. Doar daca stirea ar fi relatata de FIA. Dar daca presa le declara... "daca nu citesti ziarele, esti neinformat, daca le citesti, esti dezinformat"-Mark Twain
    5 2
  • Exista o singura rezolvare a problemei, anume ca Rosberg sa plece din pole si atunci are pista libera in fata, insa mi-e teama ca atunci Ham nu prea va sta la "cutie" si nu-i va pasa de forta de apasare a monopostului sau de uzura gumelor :).
    16 0
  • MB da declaratii sa tine ocupata presa ...
    6 0
  • ambi piloti au aceasi masina dar setari diferite, singura diferenta este ca ham foloseste masina, ros ar trebui sa fie agresiv nu" gaina care cotcodaceste fara ou", in rest noi vrem spectacol , depasiri si rivalitati intre piloti , sarbatori fericite in continuare
    8 0
  • mobius
    Cred ca acum este ceva mai clar pe cine sustine echipa. Nu spun ca Rosberg este mai bun decat Hamilton, dar am mai spus-o sustinerea fara limite a celui de al doilea este in dezavantajul echipei. Nu cred ca daca Rosberg ar fi depasit de Vettel, ar fi in folosul Mercedes, iar chestia cu depasirea ar fi poate foarte frumoasa daca Rosberg ar avea voie. Din sezonul trecut cand au fost la un pas sa se acroseze echipa a decis sa-l sustina pe Hamilton. Ce este mai trist si de neinteles, este ca, dupa parerea mea si nu numai, Hamilton este deja omul lui Ferrari si ii va trada pe nemti asa cum a facut-o cu McLaren, iar Mercedes ar putea sa castige ambele trofee si cu un alt pilot in locul lui Hamilton
    4 7
  • Foarte corect mobius,dar tre' sa faca si Rosberg ceva,nu?
    0 1

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru