Hamilton, pole position în Brazilia în fața lui Vettel! Bottas și Raikkonen ocupă a doua linie a grilei

de Daniel Popescu
Sambata, 10.11.2018
Newsletter Eşti curios de ceea ce se întâmplă în lumea auto? Îţi trimitem ştirile zilei direct pe e-mail.
Lewis Hamilton l-a învins pe Sebastian Vettel în lupta pentru pole position cu numai 0.093 secunde, în timp ce Valtteri Bottas va pleca de pe locul trei din fața lui Kimi Raikkonen.

Calificările pentru Marele Premiu al Braziliei au fost la fel de echilibrate ca antrenamentele, cu diferențe minore între piloți, iar spectacolul a fost amplificat de câteva picături de ploaie care au generat incertitudini chiar înainte de startul ultimei părți.

Lewis Hamilton a obținut al 10-lea pole position din acest sezon și al 82-lea din carieră după ce a fost cronometrat cu 1:07.281, în timp ce Sebastian Vettel s-a poziționat pe locul doi la numai 0.093 secunde.

Totuși, este incert dacă prima linie a grilei de start va rămâne aceasta, întrucât Hamilton l-a forțat pe Sergey Sirotkin să iasă în decor în a doua parte a calificărilor, în timp ce Vettel este sub investigație pentru că nu a respectat regulamentul impus de FIA în privința cântarului oficial.

Update: Vettel a primit o mustrare scrisă și o amendă de 25.000 de euro pentru incident, în timp ce Hamilton nu a fost investigat oficial. 

Între timp, Valtteri Bottas și Kimi Raikkonen s-au poziționat pe locurile trei și patru la mai puțin de două zecimi de lider.

Piloții Scuderiei au adoptat o strategie diferită și vor lua startul în cursă cu pneuri soft, spre deosebire de supersofturile care vor fi folosite de rivalii de la Mercedes.

Max Verstappen a ocupat locul 5 în fața coechipierului Danel Ricciardo, care va fi penalizat cu 5 poziții pentru înlocuirea unei componente din cadrul unității de propulsie. De acest verdict vor profita în special piloții Sauber, Marcus Ericsson și Charles Leclerc, care au ocupat locurile 7 și 8 în fața lui Romain Grosjean și Pierre Gasly. 

Esteban Ocon a încheiat calificările pe locul 13, în spatele coechipierului său de la Force India, Sergio Perez. Francezul va pleca însă de pe poziția a 18-a ca urmare a unei penalizări de 5 poziții pentru înlocuirea prematură a cutiei de viteze.

McLaren a fost eliminată cu ambii piloți încă din prima parte a calificărilor, cu Fernando Alonso pe locul 18 (17 după retrogradarea lui Ocon) și Stoffel Vandoorne pe ultima poziția a grilei de start.

Marele Premiu al Braziliei va avea loc duminică cu începere de la ora 19:10.

Brazilia: Rezultate Calificări: 

Comentarii (23)

  • Si anul trecut Vettel a plecat al doilea si stim cum s-a terminat cursa ...
    5 5
  • Vettel risca o penalizare dupa "incidentul" cu cantarul si Hamilton dupa cel cu Ericsson.
    4 7
  • 82 de pole-uri si "doar" 71 de victorii. Michael Schumacher...68 de pole-uri si 91 de victorii! Concluziile le trageti singuri!
    17 10
  • The Dot
    @VitelulCabrat: Te-ai uitat iarasi la alte calificari? Hamilton a avut doua incidente, unul cu Raikkonen si unul cu Sirotkin... Cei de la FIA n-ar fi rau sa-si ceara scuze, se vedea echipa de pitstop Ferrari ca-l astepta pe Vettel, asta in timp ce... nici FIA nu era pregatita sa-l primeasca pe acesta. Vettel a gresi dar aia de la FIA sunt cretini!
    10 7
  • @91Schumi. Mai vorbim cand va avea si Ham 7 titluri. Si vrei nu vrei vei fi fanul lui cand va ajunge la Ferrari. Bine, e doar o speculatie, dar miscarea asta e singurul lucru ce l-ar mai putea motiva.
    9 13
  • ZeroTime
    Reporterii Sky ii dadau penalizat pe Vettel cu siguranta, dupa Q3, si-au schimbat parerea... pana si "marele" comentator... campion mondial Hill, si-a dat seama ca de fapt... ce fac cei de la FIA acolo??? Inainte de Q3, Hamilton nu trebuia penalizat pentru ca-i campion mondial... (si ce treaba are asta cu regulamentul) si oricum Sirotkin... cine-i Sirotkin exact? Dupa Q3... poate ar trebuie investigat mai atent acel incident... tata... ce cauta astia sa comenteze in F1????? Raikkonen l-a evident pe Hamilton, Sirotkin... a iesit in afara circuitului si tu te intrebi daca trebuie penalizat? La ce suntem aici... la "10 cretini care comenteaza" sau la F1... sportul regina al motorsportului????
    Despre cantar... probabil cei de la FIA credeau ca Vettel va lua pole-ul si s-au speriat sau?
    13 8
  • @Maxx, n-am de ce sa fiu fanul lui Ferrari,sau al lui Hamilton. Eu, de cand ma uit la F1, am avut doar doi favoriti: Michael Schumacher si Sebastian Vettel! Asta e, cand se va retrage si Vettel o sa ma duc sa ma uit la darts, sau la curling...
    11 12
  • Din pututl gandirii
    ...sa continuam rationamentul: Juan Manuel Fangio 29 pole-uri din 52 de curse, 5 campionate mondiale, Schumacher 68 pole-uri 306 curse, 7 campionate. Hai sa ne aflam in treaba!
    18 2
  • The Dot
    @la 10.11.2018, 20:39

    Asta trebuie sa fie fraierul ala de copie nick-urile la toti.
    4 4
  • Amenda si o mustrare pentru Vettel
    4 9
  • Pentru chestia asta il penalizam pe Hamilton ca sa plece ultimul in cursa !!!

    https://www.formula1.com/en/latest/article.sirotkin-labelled-disrespectful-by-hamilton-after-qualifying-near-miss.76HacDA8k8s4uMCqImuoMA.html
    13 9
  • Ei na, ma mira ca nu l-au penalizat pe Sirotkin pentru "sacrilegiul" de a se apropia in viteza de tuciuriu ...
    15 9
  • Domnul Mobutu
    @Radu, esti tuciuriu tu la creier mai degraba

    Automarket , poate filtrati totusi mesajele rasiste , iesite din creierele odihnite ale unor neanderthali .
    3 19
  • He was the fastest man on the track
    6 7
  • Hammer time
    Iar mor astia rosiatici de ciuda, degetica stie cu degetelul si atat LOOOL...
    5 13
  • @91Schumi06
    Poti sa te apuci de pe acum.
    4 5
  • Mai lasa-ti chestia aia cu rasismul,,devine penibil!
    0 0
  • Mercedes F1
    Hamilton a luat pole-ul pe pista pentru c-a fost cel mai rapid. Asta e, va place sau nu. Vetelica este mult sub nivelul britanicului chiar daca anul asta a avut masina. C'est la vie!
    8 11
  • Vi se pare corect ca cioara-cocalara sa nu fie penalizata pentru ca a incurcat 2 (doi) piloti in calificari ? asta inseamna coruptie la FIA cum a fost si la FIFA. Asta, pentru cine e fair play / corect e o mizerie !!!! Mercedes niste hotii spagari !!!!!!!
    1 4
  • Sa nu va aud cu comentarii ca nu a incurcat pe nimeni ca sunteti de cc !!!!
    1 4
  • Formula 1 a devenit o formula coruptie, Made in Romania !
    1 3
  • @Mercedes F1 tu de unde ai mai aparut bah baitule, ai venit de la carciuma si ce ai zis ....ia sa fac si eu un comentariu de cc pe site-ul asta de 20 de ani ...si ai reusit ...weli done !!!! intra bai coca pe alte site-uri.Daca nu stii alte site-uri iti recomand cocalar.ro
    1 4
  • @iorgas
    Din pacate exact din cauza unora exact ca tine, iubitorii marcii BMW sunt considerati cocalari. In cazul tau, pe buna dreptate.
    2 0

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru