Hamilton speră ca Alonso să nu se retragă din Formula 1: "Ar fi trist să nu mai lupt cu el pentru victorii"

de Daniel Popescu
Marti, 30.08.2016
Newsletter Eşti curios de ceea ce se întâmplă în lumea auto? Îţi trimitem ştirile zilei direct pe e-mail.
Lewis Hamilton şi-a exprimat speranţa ca Fernando Alonso să nu se retragă anul viitor din Formula 1, întrucât s-ar simţi trist să nu mai lupte cu pilotul spaniol pentru victorii.

Fernando Alonso a avertizat că se va retrage din Formula 1 la sfârşitul sezonului 2017, atunci când îi expira contractul cu McLaren, în cazul în care regulamentul tehnic care va intra în vigoare anul viitor nu va produce spectacol pe circuit.

Lewis Hamilton, rivalul său din lupta pentru titlu în 2007, este îngrijorat de această perspectivă, întrucât îşi doreşte să ajungă din nou în ipostaza de a lupta pentru victorii şi titluri mondiale cu dublul campion mondial.

"Încă este privit ca unul dintre cei mai buni şi sper ca McLaren să-i ofere un monopost cu care să poată să câştige, pentru a putea lupta cu el. Dacă vrea să se retragă anul viitor şi nu apuc să lupt din nou cu el ar fi foarte trist. Nu ar fi bine nici pentru ceea ce este acest sport. Nu poţi avea un pilot atât de talentat ca el în spatele plutonului care să se oprească pentru că nu primeşte o nouă oportunitate", a declarat pilotul echipei Mercedes.

Urmareste Automarket
În plus, Hamilton este convins că ameninţările lui Alonso sunt reale şi că spaniolul chiar se va retrage dacă nu va reuşi să revină în lupta pentru primele poziţii ale clasamentului.

"Cu siguranţă.

Are 35 de ani, a câştigat suficient de mulţi bani şi este suficient de experimentat. Formula 1 nu este ceea ce îl defineşte acum. Este dublu campion mondial, o legendă. Poate decide dacă doreşte să se oprească şi se pregăteşte în fiecare an să lupte pentru campionat, dar nu primeşte oportunitatea", a adăugat el.

Via Motorsport

Comentarii (40)

  • mobius
    Ce spune Hamilton mi se pare ostentativ fals si bineanteles de prost gust. Omul asta mi se pare de o aroganta si de o obraznicie greu de suportat. ASCULTATI! "Are 35 de ani, a câştigat suficient de mulţi bani şi este suficient de experimentat. Formula 1 nu este ceea ce îl defineşte acum. Este dublu campion mondial, o legendă." Oare chiar nu-i este rusine? Chiar nu realizeaza ce il face atit de "valoros"? Masina pe care concureaza si care se stie e mai rapida cu o zecime pe tur fata de urmatoarea, ar duce pe oricare dintre pilotii de pe grila la victorie. A uitat cum se balacea la McLaren cum dadea cu monopostul de gard, cum il tinea la respect Button. Ce inseamna sa nu ai un minim de bun simt, si mai ales simtul realitatii.
    28 45
  • Mobius cred ca ar trebui sa faci o vizita la spitalul 9.Obsesia ta pentru Alonso te face la orice articol despre Hamilton si Vettel sa imprastii venin din frustrare ca cei doi au mai multe titluri decat spaniolul.Daca iti place un pilot nu inseamna ca trebuie sa-i critici pe restul.

    Declaratia lui Hamilton este chiar ok si sa vazut inclusiv in conferintele de presa ca exista mult respect intre Lewis si Fernando.
    28 13
  • @mobius.....esti dus cu pluta esti un frustrat ca de obicei ...esti demn de mila !!!
    23 17
  • De principiu si eu il consider un ipocrit pe Ham. Cuvinte mari pentru a iesi in evidenta, dar atat. Daca aceasta declaratie ar veni de la un Button sau un pilot integru ar fi super ok, dar de la Ham, care nu se comporta ca un copil de 2 ani cand este batut .... si mai apeleaza la toate tertipurile posibile in afara circuitului.... sorry, dar in pachetul Hamilton mai lipsesc multe pana la a fi un campion integru inclusiv ca om.
    28 16
  • @ jumbo1974---Cam toti mari campioni au si o doza de ipocrizie in ei..Ca si noi de altfel..
    14 8
  • Se pare ca Perez o sa semneze un contract cu Renault ,inlocuindu-l pe Jolyon Palmer..Contractul va fi semnat cu ocazia pana -n cursa de la Singapore(Motorsport.com)
    10 1
  • Mobius si Icr se pot lua de mana si amandoi pot merge la un psihiatru, unul pentru obsesia lui pentru Alonso si celelalt pentru obsesia lui pentru Hamilton, dar amandoi sunt anti Vettel cu siguranta. Ce face ignoranta si ura din oameni... avem doua exemple aici.
    6 17
  • Toti campionii au o doza de ipocrizie dar ca fanii gen ZZZ sau Shark, nici unul nu-i depaseste.
    2 10
  • GTS..Am recunoscut ca sunt ipocrit:))) Spre deosebire de tine care tot amusinezi partzurile trase de mine sub diferite id-uri :)))
    9 0
  • GTS este clar ca vorbesti fara sa tii.Fiecare telespectator al f1 are simpatii sau antipatii pt. unii piloti: Hamilton imi place datorita stilului de pilotaj mai agresiv ,Vettel este suprapreciat de majoritatea si are multe momente in care nu-si asuma greselili si de asta imi e antipatic dar crede ca sunt foarte departe de al ura.Cat despre obsesia care pretinzi ca o am fata de Lewis sunt asa de "obsedat" de el incat intr-un fel imi doream sa se ciocaneasca la Monaco cu Ricciardo ca sa castige Perez cursa.Am sarit in apararea lui la mesajele unor hateri doar pentru ca acestea erau descriminatorii ,contineau acuzatii false sau erau critici din viata privata a britanicului .Stai linistit ca voi lua apararea si altor piloti atunci cand va fi nevoie.
    10 1
  • Fernando si Lewis in masini cu care sa se bata la varf. As prefera la echipe diferite ca lupta sa fie libera si totala. Asta ar mai arata a F1.
    23 0
  • Apropo de ce spunea cineva mai sus, cam da, Alonso ar mai merita un titlu. Insa...ramane de vazut.
    18 0
  • @Icr: Ce sa tin? Sper ca nu vrei sa te tin de mana sau altceva. Ok iti place de Hamilton, din comentariile tale pari disperat dupa atentia lui, si evident esti obsedat de acesta. Despre Vettel, am citit 3 comentariile de-ale tale in care esti orbit de ura pe care o ai fata de acesta. Si cam asta-i tot ce-i de spus despre comentariile tale. Nu ai cum sa sari in apararea cuiva, cand tu esti un "hater" si ai comentarii foarte disciminatorii. Iar de acuzatii false nu mai incep, cred ca 95% din comentariile de automarket.ro se incadreaza in asa ceva. Nu-i rau ca esti un "hater" atata poti, dar era super bestial daca erai obiectiv, pentru ca asta arata ca erai un fan al Formulei 1. De ce spun asta? Pentru ca la orice cursa am fost, am intalnit diferiti fani si nici unul nu era disperat sau obsedat ca cei pe care i-am intalnit aici pe automarket.ro. De fapt... erau relaxati, mai o bere, mai o discutie, te prinzi tu de restul.
    2 7
  • Ar fi ceva sa se retraga iar McLaren sa aibe masina de titlu la anu. Isi spala toate pacatele din F1.
    7 5
  • Lupta e libera si totala cand sunt coechipieri. Altfel a avut o lupta libera si totala cu Vettel. Ti-a placut? Hamilton a fost mai bun in 2007. Ok, Ham s-a impus in cadrul echipei. A avut strategie mai buna. Sa zicem. Nu-i asta totuna cu impunerea lui Alonso in cadrul echipei Ferrari? Asta e F1, nu te sprijuna numeni daca nu esti bun, iar Ham a fost (mai) bun.
    6 8
  • Alonso nu are de ce sa se retraga, are contract pentru 2017, sigur o sa fie acolo in fata. Hamilton nu spune niciodata ce gandeste, este poate cel mai fals dintre pilotii actuali. Evident ca nu-l intereseaza ce face Alonso, daca n-ar fi Alonso in 2017, sau Vettel sau oricare altul Hamilton s-a bucura nespus.
    11 7
  • Hamilton: "Ar fi trist sa nu-l mai depasesc pe Alonso cu un tur si sau 200 de puncte in clasament". Hamilton: "As vrea o lupta cu baietii de la Ferrari dar de la distanta". Cam asa arata declaratiie reale ale lui Hamilton, nu ce spune mai sus.
    10 13
  • GTS am vrut sa scriu "stii" nu "tii" dar cum n-am recitit mesajul inainte sa-l trimit nu l-am putut corecta.
    Detest oamenii care discrimineaza si nu suport sa vad in mesaje termeni gen:"maimuta" sau "cocalar" si Hamilton a fost de departe cel mai jignit si discriminat pilot si de asta am sarit in aparatea lui dar te asigur ca as face acelasi lucru pt. orice pilot.Tu confunzi dezaprobarea fata de mesajele jignitoare cu obsesia.
    Pe Vettel l-am criticat atunci cand am consiferat ca a gresit pe circuit sau prin declatarii si cand i-am zis "vitel" nu am facut-o din rautate.Pe cine pretinzi ca am descriminat?
    8 2
  • In 2017 vom avea tot 21 de curse..Si sezonul incepe pe 26 martie..La o saptamana dupa Australia e posibil sa urmeze Marele Premiu al Chinei dar echipele se tem ca nu vor putea sa-si transporte echipamentul asa de repede
    8 1
  • @Icr: Fa-ti si tu un cont sa ramana comentariile si atunci o sa vezi singurel pe cine ai discriminat. Plus eu nu jignesc pe nimeni, chiar daca sunt mai putin dotati din pct de vedere intelectual. Spui ca detesti oamenii care discrimineaza? Haide mah... fii serios nu te poti detesta pe tine. "maimuta", "cocalar" sunt la fel de jignitoare ca "vitelul", dar pentru ca tu esti fan Hamilton, nu vezi lucrul asta. De aia este obsedat prietene, nu fa acelasi lucru pe care cica il dezaprobi, fa invers. Tu ii jignesti tot timpul pe Vettel, asa cum in trecut o faceai cu Alonso. Esti fan Hamilton nu-i nici o rusine, dar cred ca esti anti Ferrari, cel putin asa pari. Toate comentariile tale sunt doar despre trei lucruri: il urasti pe Vettel, l-ai urat pe Alonso cat era la Ferrari si esti fan Hamilton. Te prindeai singur daca iti citeai comentariile, nu-i greu. Iti dadeai singur seama ca esti obsedat daca rugai un prieten sa-ti citeasca comentariile, si sa-ti spuna parearea lui. Te prinzi de tu de restul, bafta oricum!
    4 7
  • @GTS-Esti taticul ipocritilor..Nu mai da lectii de buna purtare cand tu esti la fel precum cei pe care-i critici..Si nu ti-a trebuit decat vreo 2 comentarii sa ne dovedesti ca la fel ca noi :)))
    9 3
  • Hamilton a fost vazut din nou in compania fotomodelului Barbara Palvin..Cei doi au fost vazuti in Venetia, cu prilejul festivalului de film care se desfasoara in acest oras..
    11 0
  • GTS am folosit termenul "vitel" pe post de porecla si fara nici o intentie descriminatorie si in plus iubesc animalele asa ca daca as fi vrut sa-l descriminez si jignesc pe german as fi folosit termeni total diferiti dar cand faci un om de culoare "maimuta" intentia este clara.
    Am tinut cu Ferrari in perioada Schumi dar dupa ce a venit Massa la echipa m-am indreptat spre alte echipe dar nu sunt anti Ferrari.Alonso este printre preferatii mei si imi doream sa castige titluri cu echipa italiana asa ca te asigur ca nu l-am urat si nici jignit si sincer nu stiu de unde ai scos aceasta aberatie.
    Mi-ar placea sa comentez si despre alti piloti dar cand sunt articole doar despre Vettel,Alonso,Hamilton si inca max. 3 chiar nu are rost sa apar eu sa vorbesc despre Ocon,Perez,Bottas etc. si din cate vad nimeni nu o face.
    De cont nu am nevoie pt. ca stiu foarte bine ce am scris in trecut .
    8 2
  • Cum sa fie lupta libera si totala cand sunt coechipieri? Cine ii lasa sa se lupte liber si total? Alonso a terminat la acelasi nr de puncte in 2007 cu Ham cu toate ca a fost efectiv sabotat de echipa. Asta spune cam tot. Hamilton e mitoman, si-a mintit echipa in 2007 punandu-i coarne lui Alonso. Da, i-a reusit. Hamilton nu s-a impus, pur si simplu a fost promovat asa cum Verstapen este acum promovat de Rbr chiar daca n-a facut mai multle ca Ricci. Dimpotriva. Alonso e mai complet decat Hamilton. Pe mine nu ma emotioneaza titlurile luate la rand cu o masina atat de dominanta. Pentru micii hateri ai lui Alonso. O sa-l mai vedeti in F1....in ipostaze neplacute unora dintre voi ;)
    9 10
  • @F1
    Sunt fan McLaren, il plac pe Alonso, dar nu sunt de acord cu tine, iata de ce:
    - in 2007 la Hungaroring, Alonso l-a blocat pe Lewis si de acolo a inceput totul
    - Alonso s-a dus la Ron in birou si i-a cerut statut de pilot nr.1, daca nu spune tot ce stie despre documentele furate.Ron nu a fost de acord si asa a aparut spygate.
    - Alonso fara voia lui (sper) a fost implicat si in crashgate.
    In 2007, in ultima cursa, daca Alonso s-ar fi retras sau mai intra o data la boxe, Lewis era campion. Dar la McLaren nu functioneaza asa treba.Pe masini egale, pur si simplu Lewis era mai rapid, iar Alonso mai constant.
    15 5
  • Organizatorii Marelui Premiu al Italiei de la Monza vor semna un nou acord cu Bernie in cateva zile..
    8 1
  • mobius
    Apropo de Hungaroring, este clar ca Alonso a intrat primul la boxe si nu l-a obligat nimeni pe Hamilton sa intre in acelasi tur. In plus fiecare pilot respecta indicatiile inginerului sau la iesirea pe pista. De asemenea este de notorietate faptul ca Hamilton a fost preferatul si protejatul lui Ron. Unde s-a mai vazut in F1, inainte sau dupa episodul Hungaroring ca un pilot cu sprijinul echipei sa faca plangere la FIA contra unui coechipier. Hamilton a castigat (a primit cadou de la Ron) in acea cursa doar, sapte puncte (cred ca gresesc, au fost mai multe probabil, nu mai stiu pe ce loc a terminat Alonso). Cu toate acestea ambi piloti au terminat la egalitate de puncte departajarea fiind facuta la numarul poll-uri, Hamilton a avut unul mai mult (acela de la Hungaroring). Afirmatia ca Alonso a intrat in biroul lui Ron si l-a amenintat este o pura inventie. Alonso a ajuns la McLaren de la inceput cu conditia sa fie pilot nr. 1 si asa este logic, pentruca nu stia nimeni, nici chiar Ron cum se va comporta Hamilton la prima evolutie in F1. Nu comentez jignirile ce mi se aduc, fiecare se comporta dupa nivelul propriei educatii si a propriilor frustrari.
    4 19
  • mobius a invatat ca f1 = furat
    pe nando la preferat
    fiindca-i rege la trisat
    colegul la boxe-i intarziat
    sau in zid invitat
    de-i prieten scapa usor
    cedand victoria lui regisor
    de cand a imbatranit
    regele a obosit
    si ameninta ca ne lasa
    pentr-o simpla anduranta
    si atunci cand se v-a lasa
    saracul mobius v-a turba
    17 5
  • mobius a turbat
    de cand nando-i terminat
    de noua ani e frustrat
    in acest timp a aberat
    si in campioni a dat
    peste un an nu se va mai uita
    fiindca nando va renunta
    si atunci vom scapa
    de frustratul site-ului
    si de regele asfaltului
    15 5
  • Esti agramat rau mai baiete :))))), nu ma mir ca esti hater Alonso
    8 6
  • da ma, ca Alonso e asa un fel de Dan Puric, doar fetele luminate ii sunt fani
    7 4
  • @mobius
    citez
    "Alonso a ajuns la McLaren de la inceput cu conditia sa fie pilot nr. 1 si asa este logic, pentruca nu stia nimeni, nici chiar Ron cum se va comporta Hamilton la prima evolutie in F1."

    Corect, nu stia nimeni ca Ham va fi bun. Dar oadata ce ai luat cunostinta de ce sa sprijuni in continuare pilotul mai slab? Si nu ti se pare nesportiv si nemerituos sa te impui pe hartie ca fiind pilot nr 1? De fapt de aici pleaca toata frustrarea voastra si a lui nando. Va simtiti pacaliti ca Ron nu l-a ajutat pe nando pe pista sa dovedeasca cat de bun o arata hartia ca e. Si dupa toata chestia asta sa puteti pretinde ca e bun pe bune. Pai nu va e rusine de voi cu asa cantarire a valorilor?
    12 6
  • @Hakkinen nu stie despre ce vorbeste saracul, si n-ar fi prima data cand nu isi aminteste de cum s-au petrecut evenimentele in realitate si nu in visele lui erotice. Hamilton era disperat la acel moment ca Alonso sta pe pozitie si nu se lasa batut, desi echipa McLaren il favoriza doar pe Hamilton, Alonso fiind vazut ca un "outsider". In calificari, Hamilton n-a vrut sa-l lase pe Alonso sa termine un tur rapid, l-a blocat cat a putut, astfel ca Alonso a trebuit sa revina la boxe si sa schimbe pneurile. Dar la boxe, Alonso a fost tinut peste 20 de secunde, pentru ca Hamilton sa-l prinda din urma si s-a incercat pe cat posibil impiedicarea lui Alonso de a mai prinde un ultim tur rapid. Plus Alonso a rulat pe hard-uri in timp ce Hamilton a rulat pe soft-uri, evident fiind diferente intre aceste tipuri de pneu. Alonso discuta cu inginerul lui de cursa, i-a cerut sa-i puna soft-uri ca sa faca un ultim tur rapid, iar echipa i-a pus... evident hard-uri... Hamilton a fost ofticat ca Alonso a fost mai rapid, s-a dus la Dennis si Dennis s-a plans la FIA. Restul nu cred ca mai conteaza, Alonso a fost evident penalizat (cred ca a fost si primul exemplu in care un pilot isi reclama... colegul de echipa). A fost foarte clar ca Alonso nu este "iubit" de cei de la McLaren si la finalul sezonului a plecat de acolo.

    Urmarea a fost ca cei de la McLaren nu au testat cutia de viteze instalata pe ambele masini si au fost descalificati la constructori in cursa din Ungaria.
    9 14
  • @Icr: Sunt sigur ca si alti fani il plac foarte mult pe Hamilton si de aia il numesc "maimuta" pariez ca le prac primatele, fie ele gorile sau cimpanzei cine stie, sau poate le place marmoseta pigmeu. Super tare, imi place noua ta porecla. Trebuie sa recunosc ca imi place cand discutam asa amical despre F1. Sper sa nu crezi ca te discriminez daca iti pun o astfel de porecla, este doar ceva amical, ca fani.

    Sa-mi spui daca doresti sa-ti fac un rezumat al postarilor tale din trecut, poate te-a lasat memoria si ai nevoie de un mic ajutor.
    5 11
  • Mclaren F1
    Eu as vrea sa-i vad pe cei dou in aceeasi echipa...Alonso nu e Rosberg ;). Iar Mercedes nu e Mclaren din 2007.
    9 1
  • si Rosberg l-ar bate pe Alonso. Rosberg si Hamilton se cam ciocnesc pe pista pentru ca sunt oarecum in acelasi pace. Alonso cand ramanea in urma apai ramanea, secunde bune mai nene. Egalitatea de puncte a fost ca Ham s-a batut singur cu gafele pe care le face.
    3 10
  • @F1_Fan
    aia ce e, compunere libera ce facusi tu colo?
    3 3
  • Egalitatea de puncte a venit din alte cauze. Lui Alonso i-au anulat un pole iar apoi n-a mai beneficiat de suportul echipei ceea ce in F1 conteaza enorm ca nu e tenis.
    7 3
  • Felipe Massa se va retrage din F1 la sfarsitul acestui an.
    3 1
  • un pole e nimic fata de gafele lui ham; si apoi nu ai garantia punctelor daca pleci din pole

    aha, dap, suportul echipei. Cand era Massa locotenent nu mai spuneai asta. Spuneai ca e fabulos candriul.
    2 2

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru