Hamilton: "Voi rezolva conflictul cu Rosberg la fel ca Senna"

de Daniel Popescu
Duminica, 25.05.2014
Newsletter Eşti curios de ceea ce se întâmplă în lumea auto? Îţi trimitem ştirile zilei direct pe e-mail.
Lewis Hamilton a sugerat că va apela inclusiv la accidente deliberate în duelurile cu Nico Rosberg după ce tensiunea dintre piloţii Mercedes a crescut semnificativ la Monaco.

Nu ştiu dacă Senna şi Prost au vorbit despre asta, dar mi-a plăcut mult modul în care Senna a gestionat situaţia, aşa că voi copia o pagină din cartea lui.

Lewis Hamilton
Pilot Mercedes
Lewis Hamilton a refuzat să comenteze la conferinţa de presă incidentul din finalul calificărilor de la Monaco, când nu a mai putut efectua ultimul tur rapid de circuit din cauza faptului că Nico Rosberg a provocat apariţia steagurilor galbene pe circuit după ce a frânat prea târziu şi a oprit monopostul în apropierea pistei.

Britanicul a răbufnit însă în cadrul unui interviu acordat postului de radio BBC Radio 5 Live, în care acesta susţine că se va comporta cu Rosberg aşa cum s-a comportat şi Ayrton Senna în duelurile cu Alain Prost.

"Ar fi trebuit să ştiu că se va întâmpla asta. Nu ştiu dacă Senna şi Prost au vorbit despre asta, dar mi-a plăcut mult modul în care Senna a gestionat situaţia, aşa că voi copia o pagină din cartea lui", a declarat el.

Hamilton a sugerat astfel că va apela inclusiv la scoaterea lui Rosberg de pe circuit în timpul unei curse, aşa cum a procedat şi Senna cu Prost la Suzuka atunci când cei doi piloţi McLaren luptau pentru titlul mondial.

A fost un viraj dificil acolo şi, într-un fel sau altul, am ratat punctul de frânare.

Nico Rosberg
Pilot Mercedes
Între timp, Rosberg a negat orice intenţie de a ruina ultimul tur rapid al lui Hamilton şi afirmă că pur şi simplu a ratat zona optimă de frânare din virajul cinci.

"Primul meu tur din Q3 a fost foarte bun, aşa că m-am gândit că data următoare să încerc altceva, pentru că Hamilton era foarte aproape.

A fost un viraj dificil acolo şi, într-un fel sau altul, am ratat punctul de frânare. Pneurile s-au blocat şi singurul meu gând a fost să nu deteriorez monopostul, să nu lovesc barierele din pneuri şi să caut o ieşire de siguranţă. Şi exact asta am făcut", a precizat germanul.

Rosberg a fost investigat pentru producerea deliberată a incidentului, însă comisarii de cursă au admis ulterior că datele telemetrice şi înregistrările video nu demonstrează că germanul a vrut intenţionat să provoace apariţia steagurilor galbene.

Comentarii (12)

  • @Daniel

    in 89 Prost la scos pe Senna cand erau amandoi la McLaren ...
    Senna l-a scos pe Prost in 90 cand Prost era la Ferrari
    ambele incidente s-au petrecut la Suzuka ... poate de aici vine confuzia
    8 0
  • moahaha
    @daniel, nu merge videoul ala din motive de copyright ...
    3 0
  • Daca avea Hamilton ceva sange latin, iesea si o bataie de toata frumusetea :D Situatia la Mercedes e mult mai tensionata decat ne imaginam.
    9 1
  • Inteleg ca Hamilton se vrea Sena dar..... mai ii mult pana departe!
    17 10
  • Fitzosu' se compara cu Senna, ar vrea el.Fara Mertzanul ala super tare, ar deveni frustratul de alta data, care poarta ochelari in casa. E un personaj de carto(o)n (network).
    18 14
  • Anul trecut se spunea de vettel ca e prost dar are noroc cu masina, acum de hamilton ca are noroc cu masina. Masina in F1 conteaza cel putin 50% e normal ca un monopost sa fie mai bun ca altu , si asta nu e noroc, e inginerie
    4 1
  • JugaruGabi
    Eh, asta e motivul pentru care nu il suport pe "nigger-ul" asta.

    Da, si ce conteaza daca Rosberg a facut o manevra de genul asta? Mergand pe ideea ca a facut deliberat... Fii mai tare si treci in cursa pe langa el... mai ales la Monaco si toata lumea iti va aprecia in totalitate calitatile. Ah... n-ai reusit. Ciocu' mic si bate-l in ce va urma.

    Dar sa vii cu texte de 4 clase, demne de un copil razgaiat... denota prostie crasa!
    15 15
  • daca ar avea macar "vana" lui Senna, dar n-o are, numai bate din gura si se plange in stanga si-n dreapta. N-are creier si gata domle!
    5 9
  • nu mi se pare ok sa se certe asa de tare pur si simplu ala care e mai bun sa castuge nu trebuie sa si imparta ura asta e nasol la f1 pilotii au ura unii fata de ceilalti
    2 0
  • SuperDumnezeu
    Jugaru Gabi esti un rasist imputit!
    0 5
  • JugaruGabi
    E interesant cum insultele la persoana nu sunt sterse, dar o explicatie rezonabila a termenului nigger este stearsa. :)
    1 0
  • painkiller
    Daca procedezi ca Senna ai grija sa nu sfarsesti ca el!
    0 0

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru