Hulkenberg a refuzat să concureze pentru Lotus în ultimele două curse ale sezonului

de Daniel Popescu
Miercuri, 13.11.2013
Newsletter Eşti curios de ceea ce se întâmplă în lumea auto? Îţi trimitem ştirile zilei direct pe e-mail.
Lotus i-a făcut o ofertă concretă lui Nico Hulkenberg să concureze pentru echipă în locul lui Kimi Raikkonen în ultimele două curse ale sezonului, însă germanul a refuzat.

Am avut o ofertă din partea celor de la Lotus şi am discutat-o. Am decis ca Hulkenberg să concureze în ultimele două curse pentru Sauber.

Werner Heinz
Manager Nico Hulkenberg
Lotus nu a anunţat încă numele pilotului care îl va înlocui pe Kimi Raikkonen în cursele din Statele Unite şi Brazilia, după ce finlandezul a dezvăluit că se va opera la spate pentru a fi în cea mai bună formă în sezonul următor.

Una dintre explicaţii este că echipa britanică a încercat să-l convingă pe Nico Hulkenberg să renunţe la contractul cu Sauber în finalul acestui sezon, o ofertă pe care germanul a refuzat-o.

Informaţia a fost dezvăluită de Werner Heinz, managerul lui Hulkenberg, dar nu a fost confirmată de Lotus. "Am avut o ofertă din partea celor de la Lotus şi am discutat-o. Am decis ca Hulkenberg să concureze în ultimele două curse pentru Sauber", a declarat el pentru publicaţia germană Bild.

Hulkenberg este considerat principalul favorit să devină coechipierul lui Romain Grosjean în sezonul 2014, cu condiţia ca parteneriatul echipei cu grupul de investitori Quantum Motorsport să fie semnat.

Hulkenberg concurează în prezent pentru Sauber, însă ar fi putut pleca prematur la Lotus ca urmare a faptului că nu a fost plătit la timp la începutul acestui sezon, astfel că are dreptul să-şi rezilieze contractul în orice moment.

Lotus a sperat să obţină semnătura lui Hulkenberg în contextul în care luptă pentru locul doi în clasamentul constructorilor, însă cel mai probabil va fi nevoită să se mulţumească cu pilotul de rezervă Davide Valsecchi, care nu are experienţă în Formula 1. Un anunţ este practic iminent, întrucât vineri vor avea loc primele sesiuni de antrenamente de la Austin.

Via ESPNF1

Comentarii (2)

  • Alt prost! Nu stiu ce se intampla cu tanara generatie de piloti...le place sa rateze oportunitati. Desi aveam o parere buna despre Hulk sunt de parere ca trebuie aplicata veche vorba romaneasca: ''Si sarac si cu pretentii". Cu Lotus putea castiga una din aceste 2 curse, sau putea ajunge pe podium.
    3 25
  • @ Gigi te contrazic ...felicitari pentru decizia luata de Hulk !!! Toata stima pentru el ....este un pilot valoros dar aici a aratat ca are si caracter!!!
    Cand era in negocieri cu Lotus , mai mai ca au semnat cu Maldonado pentru banii adusi , Lotus isi cauta pilot care sa-si plateasca locul in cazul in care acordul pica , iar acum vin cu o oferta pentru el ......e ca si cum ai spune ca este a 7 spita la caruta !!!
    Felicitari pentru decizia luata , acum si echipele mari o sa vada in el un om loial si cu caracter .
    31 1

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru