Kovalainen, favorit să-l înlocuiască pe Raikkonen la Lotus în finalul sezonului

de Daniel Popescu
Miercuri, 13.11.2013
Newsletter Eşti curios de ceea ce se întâmplă în lumea auto? Îţi trimitem ştirile zilei direct pe e-mail.
Heikki Kovalainen a devenit principalul favorit să concureze pentru Lotus în locul lui Kimi Raikkonen în ultimele două curse ale acestui sezon.

Esential 6 sezoane a concurat Heikki Kovaleinen in Formula 1
1 an a fost Kovalainen pilotul echipei de la Enstone, pe vremea cand se numea Renault (2007)
Lotus a încercat să-l convingă pe Nico Hulkenberg să concureze în locul lui Kimi Raikkonen în ultimele două curse ale acestui sezon, însă echipa s-a reorientat rapid după refuzul primit din partea germanului.

Potrivit publicaţiei italiene BlogF1, Lotus negociază în prezent ultimele detalii ale contractului cu Heikki Kovaleinen, iar un anunţ oficial este aşteptat în cursul zilei de joi, cu numai o zi înainte de începerea Marelui Premiu al Statelor Unite.

Kovalainen are de partea sa avantajul experienţei, mai ales că a debutat în Formula 1 chiar la echipa de la Enstone în 2007, înainte de a concura timp de două sezoane pentru McLaren, pentru care a obţinut şi o victorie. Finlandezul a evoluat ulterior alte trei sezoane pentru actuala echipă Caterham, iar în acest sezon a participat ocazional la câteva sesiuni de antrenamente libere.

Lotus speră ca experienţa lui Kovalainen să ajute echipa în lupta pentru locul trei în clasamentul constructorilor, de care o separă 26 de puncte.

De altfel, acesta este şi motivul pentru care britanicii au refuzat promovarea pilotului de teste Davide Valsecchi, potrivit şefului Eric Boullier.

"Luptăm pentru locul trei în clasamentul constructorilor, aşa că avem nevoie de un pilot cu experienţă obişnuit să câştige puncte. Nu spun că Valsecchi nu merită o şansă, pentru că a făcut o treabă bună şi suntem mulţumiţi de el. Dar nu are experienţă", a precizat francezul.

Via BlogF1

Comentarii (8)

  • .................... un pilot foarte talentat de care mclaren si-a batut joc. sper sa ramana la lotus. o adevarata comoara pt lotus.
    16 0
  • oare il plateste?
    8 1
  • JugaruGabi
    S-ar parea ca s-a cam concretizat treaba...
    2 0
  • E bun Kova, imi place. O decizie pragmatica din partea Lotus. Un pilot care nu cere bani probabil si este capabil sa adune puncte bunicele.
    3 0
  • Nu cred ca mai este el in forma de acum cativa ani...
    2 8
  • foarte bun
    1 1
  • Ovidiu
    Daca cere bani? Probabil e dornic sa concureze si el cu o masina de top dupa atatia ani, asa ca partea materiala este mai putin importanta. Raikkonen nu era muritor de foame, cred ca putea sa inteleaga situatia de la Lotus. Dar el e vedeta nu? Vedetele sa stea acasa si sa concureze cei care o fac din placere.
    7 7
  • Ovidiu, Kimi este pilot! Profesionist! Are un staf ,o intreaga echipa in jurul lui si intereselor lui,are un impresar(se zice ca cel mai bun). El poate face multe lucruri pentru a se distra dar nu si participarea la curse! acolo daca vine trebuie sa castige bani pentru el si cei din jurul lui!
    4 1

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru