Lotus, aproape să finalizeze tranzacţia cu Infinity Racing

de Daniel Popescu
Marti, 30.07.2013
Newsletter Eşti curios de ceea ce se întâmplă în lumea auto? Îţi trimitem ştirile zilei direct pe e-mail.
Lotus a dezvăluit că este foarte aproape să finalizeze vânzarea a 35% din echipă către Infinity Racing, în ciuda speculaţiilor că înţelegerea a eşuat.

Esential 35 este procentul de actiuni pe care il va achizitiona Infinity Racing la Lotus
Lotus a anunţat la jumătatea lunii iunie ca a ajuns la un acord cu un consorţiu de investitori reunit sub numele Infinity Racing pentru vânzarea a 35% din acţiuni.

Tranzacţia urma să asigure viitorul financiar al echipei, însă presa internaţională a speculat că aceasta este în pericol să eşueze, mai ales după ce Kimi Raikkonen a confirmat că nu şi-a primit salariul la timp. În cele din urmă, negocierile purtate pe parcursul Marelui Premiu al Ungariei au avut succes, iar o confirmare a tranzacţiei este aşteptată în această săptămână.

"Cred că până la sfârşitul săptămânii totul ar trebui să fie clar. Înţelegerea ne oferă mai mult optimism pentru viitor. Vom avea toate resursele pentru a face pasul următor în termeni de stabilitate, mărime şi putere", a declarat şeful Eric Boullier pentru publicaţia Autosport.

În plus, francezul consideră că parafarea înţelegerii va ajuta echipa să-l convingă pe Kimi Raikkonen să rămână la Lotus şi în sezonul următor, chiar dacă asta înseamnă că va trebui să refuze oferta de la Red Bull Racing.

"Nu acesta este principalul aspect, dar este unul dintre acele lucruri (n.r - care l-ar putea convinge pe Raikkonen).

Nu suntem cea mai mare echipă după cele din top 4 şi este evident că strategia noastră a fost să construim totul în cicluri. Am făcut totul pentru a face echipă mai bună, iar acum putem atrage sponsori şi investitori. Ne ia mai mult timp decât ne aşteptam, dar vorbim despre o înţelegere majoră. Iar după ce înţelegerea este clară, şi asta ar trebui să se întâmple în această săptămână, vom şti pentru mulţi ani ca platforma este cu un pas înainte", a adăugat el.

Via Autosport

Comentarii (3)

  • Cristi
    Deci: Lotus vinde 35% catre Infiniti, care Infiniti e sponsor principal la RBR, care RBR îl curtează pe Kimi pentru 2014, care Kimi se lasă greu convins....
    Hmmm, teoria conspiratiei?
    1 4
  • Flav pt.Cristi
    Infinity Racing nu are treaba cu producatorul de masini
    4 0
  • Sponsorul principal de la Red Bull Racing este Infiniti.
    Cei de la Lotus este Infinity Racing, care este alta mancare de peste.
    2 0

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru