Lotus, Force India şi Sauber vor primi aproape 130 de milioane de euro de la acţionarul F1

de Daniel Popescu
Marti, 04.11.2014
Newsletter Eşti curios de ceea ce se întâmplă în lumea auto? Îţi trimitem ştirile zilei direct pe e-mail.
Lotus, Force India şi Sauber sunt pe punctul de a primi aproximativ 127 de milioane de euro din partea CVC Capital Partners, acţionarul principal al Formulei 1, pentru a-şi rezolva problemele financiare.

Esential 127 de milioane de euro este pachetul financiar promis de CVC Capital Partners pentru Lotus, Force India si Sauber
Lotus, Force India şi Sauber au analizat posibilitatea de a boicota Marele Premiu al Statelor Unite din cauza dificultăţilor financiare pe care le traversează, ca reacţie la intrarea în insolvenţă a celor de la Marussia şi Caterham şi a refuzului echipelor de top de a le ajuta.

În cele din urmă, CVC Capital Partners, acţionarul principal al Formulei 1, a fost de acord să acorde un spirijin financiar celor trei echipe, estimat de publicaţia britanică The Guardian la 100 de milioane de lirfe sterline, echivalentul a aproximativ 127 de milioane de euro. Informaţia a fost dezvăluită de Gerard Lopez, proprietarul Lotus, care afirmă că echipele mari trebuie să aprobe în prealabil acest ajutor financiar.

Este vorba despre o plată de bază pentru echipele mici, ceea ce va asigura un buget normal.

Sincer să fiu, nu este ceva complicat, este nevoie doar de puţină bunăvoinţă.

Gerard Lopez
Proprietar Lotus
"Ştiu că CVC şi Bernie Ecclestone au analizat asta. Este vorba despre o plată de bază pentru echipele mici, ceea ce va asigura un buget normal. Sincer să fiu, nu este ceva complicat, este nevoie doar de puţină bunăvoinţă. Dacă împărţim suma totală la numărul de echipe nu este vorba despre o plată majoră. Este posibil ca propunerea să fie stabilită în următoarele zile, poate chiar înainte de Marele Premiu al Braziliei", a declarat omul de afaceri luxemburghez.

Oficialii Sauber sunt de asemenea mulţumiţi că Formula 1 este pe punctul de a ajunge la un acord şi consideră că sumele sunt necesare în contextul bugetelor cu care operează marile echipe.

"Nimeni nu cere ceva nerezonabil. Trebuie să recunoaştem că vremurile s-au schimbat, iar nivelul necesar pentru a concura în Formula 1 s-a schimbat. Există un motiv pentru sistemul precedent, dar acum lucrurile s-au schimbat, aşa că trebuie să regândim asta.

Cu toţii am investit prea mult în asta şi nu ne putem permite să avem un eşec", a explicat Monisha Kaltenborn, şefa celor de la Sauber.

Via The Guardian

Comentarii (2)

  • gest de laudat dar incorect, la unii dam la altii nu ... pe Marussia si Caterham de ce nu I-a salvat de la insolventa?
    Sauber si ceilalti la anul vor fi in acelasi situatie

    ar trebui sa revizuiasca distribuirea banilor din publicitate ... dar acolo sunt in joc mai mult decat 127 mil de EUR ...
    Bernie ar trebui sa traga linie, la 87 de ani cati bani mai vrea sa stranga, cui ii strange???
    12 2
  • am zis eu ca daca incep sa plece echipe vor da drumu' la bani...

    Dar nu asa se face, o pomana cand sunt la ananghie (de fapt cand F1 e la ananghie ca ramane fara echipe). Acum F1 nu este la mare cautare pentru constructori din cauza costurilor pe care trebuie sa le suporte. Dar daca ar avea de castigat (bani), tot mai multi constructori vor vrea F1 si atunci poti impune barem de performanta ca sa ii triezi. Acum trierea e facuta de costuri
    5 2

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru