Lotus: "Sperăm să nu fim nevoiţi să aducem un pilot care vine cu bani"

de Daniel Popescu
Luni, 30.09.2013
Newsletter Eşti curios de ceea ce se întâmplă în lumea auto? Îţi trimitem ştirile zilei direct pe e-mail.
Eric Boullier speră ca Lotus să nu fie nevoită să apeleze la serviciile unui pilot sprijinit financiar în sezonul următor.

Sper să nu fie nevoie să luăm în calcul considerente comerciale când luăm decizia în privinţa piloţilor.

Eric Boullier
Sef Lotus
Lotus a anunţat recent că amână luarea unei decizii privind numele coechipierului lui Romain Grosjean pentru sezonul viitor până la rezolvarea situaţiei financiare, întrucât echipa speră să finalizeze parteneriatul cu grupul de investitori reunit sub numele Infinity Racing.

Nu este exclus ca anunţul britanicilor să însemne de fapt că echipa nu poate garanta încă salariul pentru Nico Hulkenberg sau Felipe Massa, principalii favoriţi la acest post. În plus, şeful Eric Boullier a lăsat să se înţeleagă că echipa ar putea fi pusă în situaţia de a aduce un pilot cu sprijin financiar, semn că problemele financiare sunt încă departe de a fi remediate.

"Nu ne uitam doar la înlocuirea pe termen scurt a lui Kimi Raikkonen, ci la unde vom fi în următorii cinci ani. Ne putem permite să avem răbdare şi sper să nu fie nevoie să luăm în calcul considerente comerciale când luăm decizia în privinţa piloţilor, pentru că am muncit din greu pentru a construi puterea financiară fără să ne bazăm pe sponsorizările unui pilot.

Prioritatea este să avem o linie puternică de piloţi care să continue progresele din sezoanele recente", a declarat francezul.

Grosjean este deja prezent în echipă şi datorită parteneriatului cu compania petrolieră Total, care contribuie cu aproximativ 5 milioane de euro pe an la bugetul echipei. Boullier a remarcat însă progresele recente ale francezului şi speră ca acesta să obţină în continuare rezultate bune.

"Grosjean-ul din ultimele două luni este unul despre care am crezut întotdeauna că va veni şi sper să continue să îmbunătăţească. Dacă va continua în acest fel, înseamnă că este pe punctul de a furniza rezultatele de care cu toţii ştim că este capabil, ceea ce este foarte bine în perspectiva lui 2014", a adăugat el.

Via ESPNF1

Comentarii (0)

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru