Lotus amână decizia pentru piloţi până la rezolvarea situaţiei financiare

de Daniel Popescu
Joi, 26.09.2013
Newsletter Eşti curios de ceea ce se întâmplă în lumea auto? Îţi trimitem ştirile zilei direct pe e-mail.
Lotus a decis să amâne decizia cu privire la numele coechipierului lui Romain Grosjean pentru 2014 până când va rezolva situaţia financiară a echipei.

Esential 35% din echipa vrea sa vanda Lotus consortiului Infinity Racing
Lotus deţine în acest moment unul dintre cele mai dorite locuri de pe grila de start pentru sezonul 2014, în condiţiile în care Kimi Raikkonen a ales să plece la Ferrari, iar echipele de top şi-au definitivat liniile de piloţi.

Chiar daca se află în negocieri cu Nico Hulkenberg şi Felipe Massa, echipa britanică a decis să amâne orice decizie până când îşi va rezolva situaţia financiară. Echipa a anunţat în luna iunie vânzarea unui pachet de 35% din acţiuni către consorţiul de firme Infinity Racing, dar tranzacţia nu a fost încă finalizată.

Eric Boullier, şeful Lotus, susţine că decizia a fost luată pentru ca echipa să aleagă ulterior cel mai bun pilot, în loc de pilotul cu cel mai mare pachet de sponsorizare.

Vreau să încheiem situaţia financiară pentru a ne asigura că alegem pilotul pe merit.

Eric Boullier
Sef Lotus
"Vrem să terminăm ceea ce am vrut să-i arătăm lui Raikkonen, pentru că este important pentru echipă.
Va oferi stabilitate financiară pentru mai mult de cinci ani şi ne va mişca cu doi paşi înainte în termeni de venituri.  Vreau să încheiem situaţia financiară pentru a ne asigura că alegem pilotul pe merit. Iar apoi, dacă suntem o echipă atractivă cu o combinaţie atractivă de piloţi şi putem găsi sponsori, bine. Dar nu asta este prioritatea"
, a declarat francezul.

Totuşi, nu este exclus ca Lotus să amâne decizia pentru piloţi pentru simplul motiv că nu are încă garanţii cu privire la bugetul pentru sezonul viitor, mai ales că Raikkonen a plecat de la echipa pentru că nu a fost plătit la timp. În plus, Lotus nu a decis încă dacă viitorul coechipier al lui Romain Grosjean va primi un contract pe un singur sezon sau pe mai multe sezoane. Nehotărârea este justificată de faptul că anul viitor mai mulţi piloţi de top ar putea deveni liberi de contract.

"Trebuie să ne gândim la piloţii de anul viitor, dar şi la 2015, 2016 şi 2017. Ne uităm după un pilot tânăr care poate sta cu noi trei ani sau pariem pe un singur an pentru a vedea ce piloţi sunt disponibili pe piaţă după aceea?", se întreabă el.

Practic, Massa ar corespunde cel mai bine planului pentru un singur sezon, în timp ce Hulkenberg ar fi opţiunea mai bună pentru un contract pe termen lung.

Via Autosport

Comentarii (1)

  • Hulkenberg....
    0 0

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru