Lotus, prima opţiune pentru Massa după plecarea de la Ferrari

de Daniel Popescu
Joi, 12.09.2013
Newsletter Eşti curios de ceea ce se întâmplă în lumea auto? Îţi trimitem ştirile zilei direct pe e-mail.
Felipe Massa este interesat să concureze pentru Lotus în sezonul 2014, iar echipa britanică a confirmat deja că negociază cu pilotul brazilian.

Cu siguranţă, cea mai bună echipă în prezent, cel mai interesant loc, este cel lăsat în urmă de Raikkonen.

Nicolas Todt
Manager Massa
Lotus are nevoie de un înlocuitor pentru Kimi Raikkonen după plecarea acestuia la Ferrari, iar una dintre principalele opţiuni ale echipei se îndreaptă chiar spre Felipe Massa.

Nicolas Todt, managerul său, a admis că brazilianul este interesat de locul disponibil la Lotus, însă susţine că acesta are şi alte oportunităţi în Formula 1.

"Ce este sigur este că alte echipe sunt interesate de Massa. Felipe nu va juca niciodată rolul de pilot numărul 2 la o echipă mică, aşa că trebuie să-i găsim un monopost care să-i permite să joace un rol de lider în Formula 1. Cu siguranţă, cea mai bună echipă în prezent, cel mai interesant loc, este cel lăsat în urmă de Raikkonen. Apoi, este acesta singurul loc interesant? Vom vedea. Este important să fim atenţi şi responsivi în următoarele săptămâni", a precizat el pentru Canal Plus.

Lotus a confirmat prin vocea şefului Eric Boullier că îl ia în considerare pe Massa pentru 2014, însă afirmă că nu există niciun motiv pentru care să grăbească decizia.

"Felipe Massa este de asemenea disponibil, aşa că inevitabil este pe listă.

Sunt piloţi ai căror manageri ne-au contactat. Dar nu ne grăbim să activăm planul B. Suntem singura echipă care avem un loc bun disponibil, aşa că inevitabil acest lucru va afecta pe multă lume", a precizat francezul.

DTM, REFUGIUL POTRIVIT PENTRU MASSA?

Nu-mi plac cursele de anduranţă. DTM este ceva ce văd posibil pentru mine.

Felipe Massa
Pilot Ferrari
În cazul unui eşec în negocierile cu Lotus, oportunităţile lui Massa sunt extrem de limitate. Practic, doar două echipe ar putea fi disponibile: Sauber ar putea avea un loc disponibil dacă va renunţa la Esteban Gutierrez, lucru greu de crezut în condiţiile în care acesta este sprijinit de grupul de telecomunicaţii Telmex, în timp ce Williams ar putea renunţa la Valtteri Bottas.

Într-o astfel de situaţie, Massa ar putea alege o altă competiţie, iar preferinţele brazilianului se îndreaptă spre Campionatul German de Turisme. "Nu-mi plac cursele de anduranţă. DTM este ceva ce văd posibil pentru mine", a explicat el.

GROSJEAN, LIDERUL ECHIPEI LOTUS?

Grosjean poate construi în jurul său pentru a demonstra că poate fi lider.

Eric Boullier
Sef Lotus
În condiţiile în care Raikkonen a părăsit echipa, Romain Grosjean are locul ca şi asigurat la Lotus din perspectiva de continuitate, mai ales în contextul schimbărilor regulamentului tehnic.
În plus, Boullier afirmă că francezul are oportunitatea de a deveni liderul echipei Lotus, însă admite ca Grosjean trebuie să obţină rezultate bune pentru a convinge echipă să-i prelungească contractu.

"Pare evident că, în interesul continuităţii, plecarea lui Raikkonen a întărit cazul pentru ca Romain Grosjean să-şi păstreze celălalt loc. Plecarea lui Raikkonen poate fi bună pentru Grosjean, pentru că după ce a crescut timp de doi ani alături de un campion mondial poate uni echipa şi o poate construi în jurul său pentru a demonstra că poate fi lider. Poate fi o oportunitate pentru el, dar trebuie să termine campionatul bine", a declarat el.

Via Motorsport, Motorsport

Comentarii (7)

  • sper sa scapam de tot de massa
    7 28
  • va performa la Lotus daca va ajunge intr-un final! Massa este inca un pilot de top si foarte rapid! A fost tras in umbra fortat de catre Ferrari dupa ce a venit Alonso! Veti vedea ca se va bate acolo sus daca Lotus va avea un monopost la fel de rapid cel putin cu ce au in prezent! Multa bafta Massa!
    23 3
  • RedBull Renault
    RBR NEGOCIERI MASIVE CU FELLIPE MASSA, Renault il preseaza pe Ricciardo sa treaca la Lotus altfel ajunge pilot de teste la RBR. informatia va fi anuntata oficial foarte rapid.
    8 7
  • Cel care castiga cel mai mult acum este Grosjean. Lotus nu va risca sa piarda 2 piloti obisnuiti cu masina. Massa ar fi o solutie dar eu tot pe Hulkenberg as merge.
    5 0
  • RedBull Renault - De unde ai informatia? Si cat e de adevarata>?
    3 0
  • @DRS11 - de la Miki vine informatia...
    2 0
  • massa merita la lotus, Grosjean nu cred ca ,, inca ,, este in stare sa dezvolte o masina mai ales ca regulamentul se schimba la anul. uitati-va la williams ,au doi piloti fara experienta ,dar au si rezultate pe masura. P.S. Daca Massa va ajunge la redbull inseamna ca VETTEL sigur va ajunge sa-i sufle in ceafa lui SCHUMACHER ( titluri ). acum sa asteptam si ii doresc lui massa mult noroc.
    2 0

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru