Lotus susţine că nu va fi afectată de absenţa de la testele de la Jerez

de Daniel Popescu
Miercuri, 15.01.2014
Newsletter Eşti curios de ceea ce se întâmplă în lumea auto? Îţi trimitem ştirile zilei direct pe e-mail.
Lotus consideră că dezvoltarea monopostului pentru sezonul 2014 nu va fi afectată de faptul că nu va testa la Jerez, întrucât nu este singura echipă care utilizează motoare Renault, iar temperaturile din sudul Spaniei sunt scăzute.

Dezvoltarea motorului este sprijinită de Red Bull, iar Toro Rosso şi Caterham le testează, astfel că şi noi vom beneficia de elementele pe care le descoperă.

Gerard Lopez
Proprietar Lotus
Lotus este singura echipă care a dezvăluit până în prezent că nu va participa la prima sesiune de teste din această iarnă, care va avea loc în perioada 28-31 ianuarie pe circuitul de la Jerez.

Decizia este considerată periculoasă în contextul în care echipele au nevoie de cât mai multe teste cu noile motoare turbo V6 de 1.6 litri, însă Gerard Lopez, proprietarul Lotus, susţine că situaţia nu este defavorabilă, întrucât unităţile Renault sunt folosite de alte trei echipe, inclusiv de campioana mondială Red Bull Racing.

"Dezvoltarea motorului este sprijinită de Red Bull, iar Toro Rosso şi Caterham le testează, astfel că şi noi vom beneficia de elementele pe care le descoperă. Tot ceea ce Renault va schimba la motor pentru testele din Bahrain va fi şi pe monopostul nostru, astfel că putem reacţiona rapid dacă ceva merge prost.

Singurul lucru la care nu avem experienţă este electronica, cum ar fi sistemul ERS, dar nu este un capăt de ţară", a declarat el în cadrul unui interviu acordat publicaţiei germane Auto Motor und Sport.

La Jerez poţi testa doar pentru Silverstone, astfel ca primul test real va fi găzduit în Bahrain.

Gerard Lopez
Proprietar Lotus
În plus, Lopez afirmă că sesiunea de teste de la Jerez nu este reprezentativă, întrucât temperatura aerului va fi de numai 15-16 grade, una rar întâlnită în cadrul weekendurilor de Formula 1 de pe parcursul sezonului.

"Am putea avea doar 15-16 grade la Jerez, astfel că nu avem ce să învăţăm despre pneuri sau sistemul de răcire. Este mai bine să zburăm direct în Bahrain. La Jerez poţi testa doar pentru Silverstone, astfel ca primul test real va fi găzduit în Bahrain", a adăugat el.

Via Auto Motor und Sport

Comentarii (5)

  • GrosJan
    ce stire mai e si asta? Dati d'alea cu Alonso ca sa am si eu ce scrie
    4 1
  • pablo256r
    Ce tantalau!
    Dar la el sasiul nu conteaza deloc? Aerodinamica monopostului nu conteaza nici ea? Comportamentul monopostului in curbe? Nici asta nu conteaza?
    Adica daca pun pe Logan un motor de Mercedes automat am un Mercedes? Jenant dle.Lopez. Foarte jenant!
    3 0
  • Probabil ca din ratiuni economice nu vor participa nici la antrenamentele de vineri si sambata, si tot pt reducerea cheltuielilor vor alege sa ia starturile-n cursa de pe linia boxelor.
    1 1
  • a fugit Kimi de ei ca patitu de saracie
    3 1
  • pablo256r
    Schumi
    Am citit ca esti in coma. Imi pare rau pentru asta. Dar cum de p\mai postezi pe aici?
    Medicii stiu ? :))
    1 1

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru