Lotus va utiliza în premieră noul sistem DDRS

de Daniel Popescu
Duminica, 30.06.2013
Newsletter Eşti curios de ceea ce se întâmplă în lumea auto? Îţi trimitem ştirile zilei direct pe e-mail.
Cursa de la Silverstone va fi prima în care Lotus va utiliza sistemul DDRS care funcţionează independent de sistemul clasic DRS şi permite creşterea vitezei pe liniile drepte.

Speram la mai mult din partea lui, dar vom vedea cum se comporta duminică şi sper să ne ajute în cursă.

Kimi Raikkonen
Pilot Lotus
Lotus a avut nevoie de aproape un an pentru a dezvolta un sistem DDRS (Double Drag Reduction System) capabil să fie utilizat într-o cursă de Formula 1.

Monopostul pilotat duminică la Silverstone de Kimi Raikkonen va fi echipat cu noul sistem DDRS care permite creşterea vitezei pe liniile drepte fără ca utilizarea acestuia să depindă de activarea clasicului sistem DRS.

Tehnologia a fost evaluată pentru prima oară în antrenamentele de la Marele Premiu al Germaniei din luna iulie a anului trecut, însă echipa britanică a amânat până acum utilizarea acestuia pe monopost în curse pentru că nu reuşea să facă aripa spate să se retracteze automat în momentul frânării. Silverstone este unul dintre cele mai bune circuite pentru o astfel de tehnologie ca urmare a numeroaselor linii drepte.

Sistemul a fost folosit şi în calificări, însă nu l-a ajutat prea mult pe Raikkonen, care a ocupat doar locul nouă pe grilă, transformat în opt după excluderea lui Paul di Resta.

În plus, finlandezul a fost mai lent decât coechipierul său Romain Grosjean, poziţionat acum pe şapte fără ajutorul tehnologiei.

Cu toate acestea, Raikkonen apreciază decizia echipei de a introduce sistemul pe monopost, chiar dacă nu s-a dovedit foarte eficient.

"Speram la mai mult din partea lui, dar vom vedea cum se comporta duminică şi sper să ne ajute în cursă. Întotdeauna vrei mai mult de la noile componente şi sper să putem merge mai departe. Dacă nu încercam niciodată, nu vom învăţa nimic şi nu-l vom folosi niciodată. Nu văd ce avem de pierdut, pentru că fără să încercăm ceva nu-i vom prinde pe cei din faţa noastră", a declarat el.

Via Lotus

Comentarii (0)

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru