Maldonado, confirmat la Lotus pentru sezonul 2016

de Daniel Popescu
Luni, 21.09.2015
Newsletter Eşti curios de ceea ce se întâmplă în lumea auto? Îţi trimitem ştirile zilei direct pe e-mail.
Lotus a confirmat că Pastor Maldonado va rămâne la echipă în sezonul 2016. Anunţul este surprinzător pentru că Renault nu a cumpărat încă Lotus, însă înţelegerea evidenţiază planurile constructorului francez.

Esential 50 de milioane de dolari pe an aduce Pastor Maldonado la Lotus prin intermediul sponsorului sau
Lotus a luat prin surprindere comunitatea Formulei 1 când a anunţat târziu în noaptea de duminică spre luni, la numai câteva ore după Marele Premiu al statului Singapore, că Pastor Maldonado va concura pentru echipă şi în sezonul următor.

Venezueleanul avea deja contract pentru 2016, însă înţelegerea a fost în dubiu în ultimele luni după ce sponsorul său principal, compania petrolieră de stat PDVSA, a refuzat să plătească la timp cele 50 de milioane de dolari aferente sezonului 2016. Compania din Venezuela a luat această decizie de teamă că Renault ar putea renunţa la serviciile lui Maldonado după achiziţionarea echipei.

Este grozav că echipa poate confirma poziţia mea ca pilot pentru 2016.

Pastor Maldonado
Pilot Lotus
Anunţul public făcut de Lotus sugerează că Renault nu a reuşit să-l convingă pe Bernie Ecclestone să-i ofere mai mulţi bani din drepturile TV pentru a cumpăra Lotus.
În schimb, constructorul francez ar urma să se folosească de cele 50 de milioane de dolari primiţi de la PDVSA pentru a-şi echilibra bugetul după achiziţionarea programată a 65% din acţiunile Lotus.

"Este grozav că echipa poate confirma poziţia mea ca pilot pentru 2016. Au fost multe speculaţii despre viitor este bine să ştiu că viitorul meu este confirmat. Acest sezon a avut ceva provocări, dar calitatea echipei de la Enstone este evidentă. Simt că fac parte din familia de la Enstone şi aştept cu nerăbdare să construim pe baza muncii depuse în acest an pentru a obţine rezultate mai bune în 2016", a declarat Maldonado.

De asemenea, se anticipează că Lotus va folosi o parte din bani pentru a-şi achita datoriile către furnizori, întrucât altfel va intra în insolvenţă la sfârşitul acestei săptămâni.

Maldonado concurează pentru Lotus începând din sezonul 2014. Anul trecut el a obţinut două puncte, în timp ce în 2015 şi-a asigurat 12 puncte.

Cel mai bun rezultat al său pentru echipa britanică a fost locul şapte obţinut în acest an în cursele din Canada şi Austria. 

Via Lotus

Comentarii (2)

  • cu adevarat surprinzator avand in vedere cotatia petrolului si mai ales tendintele din piata!
    5 0
  • Cei de la Renault nu au bani de investit in "noua" echipa Lotus Renault sau Renault, cum s-o numi, iar bani adusi de Maldonado sunt foarte buni. Plus Grosjean vrea sa plece la Haas, si se pare ca este si dorit acolo.
    3 0

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru