Mansell: "Hamilton poate egala recordul de titluri al lui Schumacher"

de Daniel Popescu
Joi, 11.06.2015
Newsletter Eşti curios de ceea ce se întâmplă în lumea auto? Îţi trimitem ştirile zilei direct pe e-mail.
Nigel Mansell consideră că Mercedes îi va oferi lui Lewis Hamilton oportunitatea de a egala recordul de şapte titluri mondiale deţinute de Michael Schumacher.

Cu sprijinul celor de la Mercedes, poate că Hamilton va putea să lanseze o provocare la adresa recordului lui Schumacher.

Nigel Mansell
Campion mondial
Lewis Hamilton şi-a prelungit recentul contractul cu Mercedes până la sfârşitul sezonului 2018, iar fostul campion mondial Nigel Mansell consideră că aceasta este o dovadă a dorinţei celor de la Mercedes de a continua dominaţia în Formula 1.

Britanicul consideră că echipa germană îi va oferi lui Hamilton şansa de a egala recordul de şapte titluri mondiale deţinut de Michael Schumacher, chiar dacă pentru acest lucru mai are nevoie de încă cinci trofee.

"Toată lumea ştie că sunt unul dintre fanii lui Hamilton, iar el face o treabă grozavă. Mercedes este de departe cea mai bună echipă. Cu sprijinul celor de la Mercedes, poate că va putea să lanseze o provocare la adresa recordului lui Schumacher. Mai este mult până departe, dar este posibil, pentru că Mercedes va dori să fie cea mai bună pentru mult timp", a declarat el pentru postul de televiziune SkySports.

În schimb, Mansell este dezamăgit de numeroasele sisteme de automatizare din Formula 1 şi consideră că tehnologiile precum DRS nu sunt benefice Formulei 1.

În acest sens, el solicită revenirea la un regulament care să permită piloţilor să aibă o influenţă mai mare asupra comportamentului monoposturilor.

"Piloţilor nu le este oferită oportunitatea de a exprima cât de grozavi sunt ca piloţi de curse pentru că sunt prea multe sisteme de ajutorare, iar inginerii le spun prea mult cum să stabilizeze monopostul. Lucrul grozav despre anii din trecut este că piloţii îşi echilibrau singuri monopostul", a adăugat el.

Via SkySports

Comentarii (14)

  • Daca Hamilton avea monopostul actual de cand este in f1 nu rata niciun titlu pana un prezent, toate gafele comise pana in 2013 au fost din cauza petardei de monopost mclaren si a echipei. Nici acum nu are o echipa tehnica prea buna, s-a vazut la monaco. Dar Lewis este unul din marii piloti ce castiga titluri pe circuit, nu la boxe precum schumi. Alonso de asemenea, l-a batut pe schumi pe circuit, hakkinen la fel. Schumi si vettel campioni de carton.
    20 44
  • Ha,ha,ha...
    Asa il vedeau si pe Vettel cand castiga cu RBR,dar nu a fost nevoie decat de schimbarea regulamentului si...gata cu recordurile.
    Mai e mult pana departe,si in F1 de azi nu se va permite ca o echipa sa sa insire prea multe titluri,mai ales daca nu au concurenta reala.Anul asta e clar unde vor merge titlurile,posibil si anul viitor,insa din 2017 se anunta/preconizeaza schimbari majore,si cred ca cel tarziu atunci se vor amesteca iarasi zarurile...deci mai usor cu recordurile,sunt alte vremuri.
    20 2
  • Da. Toata lumea are titlu de carton inafata de pilotul cu care tine "McLaren_Honda". Titlurile lui Schumi si Vettel au fost inmanate pe platou la ei fara ca ei sa urce in monopost, foarte tari comm-urile astea! :)
    16 4
  • Te ai trezit si tu ca Mclaren_Mircea_1984,lipsa rezultatelor favoritilor va da timp si spatiu sa "evaluati" campionii si alte echipe?!
    Sunteti credibili si de luat in seama exact cat performana echipei al carui nume il afisati pe aici ! ;)
    6 2
  • @McLaren_Honda, prietene, daca Schumacher si Vettel sunt campioni de carton, Hamilton sau Button ce sunt?
    10 8
  • F1 Vision
    Eh la un moment am auzit ca Alonso putea egala recordurile lui Schumacher, nu s-a intamplat asa. Dupa aia a urmat Vettel, care si el ar fi putut egala recordurile lui Schumacher, nu s-a intamplat nici asa ceva. Acuma vine altcineva care spune ca Hamilton ar putea egala recordurile lui Schumacher, din pacate nu se va intampla asa ceva. Astept ca in anii urmatori sa auzim ca... Pikachu ar putea egala recordurile lui Schumacher.
    6 0
  • nu are nimeni clasa lui schumacher din campionatul actual.
    9 9
  • McLaren_Honda, tu sigur te uiti la F1 si nu la Indycar?
    2 2
  • serban
    A vorbit Mansell despre automatizarea din f1, tocmai el care are singurul titlu luat in 1992 cu cea mai computerizata si automatizata masina de curse din istorie !
    4 1
  • Bogdan
    Foarte hazliu comentariul lui Mansell, dar a fost facut in special datorita faptului ca Nigel este "unul dintre fanii lui Hamilton".
    Eu nu cred ca omul cu cercei de licean va castiga atatea titluri. Nu cred asta.
    7 2
  • Cred ca recordul lui Schumacher este foarte greu de batut, Vettel a fost cel mai aproape sa il egaleze (sa aibe 5 titluri consecutive), dar cine zice ca i-au fost inmanate titlurile lui Schumacher il sfatuiesc sa se uite la cateva curse deatunci sa vada diferenta dintre cele 2 masini Ferrari (adica piesa acea dintre volan si scaun) care nu gresea, nu se depasea ca si astazi DRS, Kers si eu mai stiu ce tampeni!!! Momentan Rosberg nu il incurca cu nimica pe Ham va castiga inca 2 titluri probabil pana in 2017 cand sper ca se va schimba ceva iara sa opreasca dominatia lor !!!
    5 0
  • ha ha ha
    baaaaa esti nebuuuunnnn....stai lent bosorogule ca nu egaleaza nimic.....englezisme :)))
    1 0
  • McLada
    McLaren_Honda tu mai bine te uiti la Mclada ta esti total aerian...go go Mclada :)))
    1 0
  • As vrea sa vad 2,3 piloti care sa castige7-8 titluri.
    Din punctul meu de vedere , castigi 7 tiluri doar daca te sustine spectatorul, adica sa aduci bani ... .
    Daca tineti cont de ce spunea un tataie de care nu mai scapam, veti observa ce rost au afirmatiile lui mansel.
    Pentru mine ham. are un comportament , cel de dupa cursa care se vede la tel. , ce nu poate sa-i aduca multe titluri.
    2 0

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru