McLaren, cel mai bun timp în prima zi din a doua sesiune de teste de la Barcelona: defecțiuni tehnice pentru Mercedes și Ferrari

de Daniel Popescu
Miercuri, 27.02.2019
Newsletter Eşti curios de ceea ce se întâmplă în lumea auto? Îţi trimitem ştirile zilei direct pe e-mail.
McLaren a obținut cel mai bun timp în prima zi din cadrul celei de-a doua sesiuni de teste de pe circuitul de la Barcelona, în timp ce programele celor de la Mercedes și Ferrari au fost afectate de defecțiuni tehnice.

Cea de-a doua sesiune de teste de pe circuitul de la Barcelona a început marți cu o serie de surprize majore. McLaren a reușit să obțină cel mai bun timp prin Lando Norris, care a fost cronometrat cu 1:17.709, însă britanicul s-a oprit de două ori pe circuit din motive tehnice.

Următoarea poziție în clasament a revenit celor de la Red Bull prin Pierry Gasly, care a fost cu numai 0.006 secunde mai lent, în timp ce Racing Point și-a adjudecat locul 3 prin Lance Stroll.

Mercedes și Ferrari, principalele favorite la titlul mondial, au avut parte de o serie de defecțiuni tehnice. Cei de la Mercedes au ratat aproape întreaga după-amiază de teste după ce Valtteri Bottas a suferit o problemă la presiunea uleiului, ceea ce a determinat echipa să schimbe motorul. Prin urmare, Bottas și Lewis Hamilton au ocupat doar locurile 11 și 12 în clasamentul general.

Între timp, Ferrari a pierdut timp prețios în cursul dimineții din cauza unei probleme la sistemul de răcire. În acest context, Charles Leclerc a terminat pe locul 7, însă coechipierul său Sebastian Vettel a obținut locul 4 în cursul după-amiezii.

Alfa Romeo și-a trecut în cont locul 5 prin Antonio Govinazzi, în timp ce Haas a terminat pe 8 prin Kevin Magnussen, iar Williams pe locul 9 prin George Russell.

Renault nu a impresionat prin timpi, întrucât Daniel Ricciardo și Nico Hulkenberg au terminat pe locurile 10 și 13.

Via F1

Comentarii (20)

  • Costel
    sainz-mclaren-renault 1:17.1 cu pneuri C4 la o secunda de pole lap 2018
    3 1
  • Mclaren
    Se pare ca in sfarsit au reusit sa faca o masina rapida.
    6 4
  • tester_82
    Cred ca totusi este prea devreme pentru McLaren sa se bucure de performanta, timpul a fost scos cu pneu (supersoft) C4 - Red cum este denumit de Pirelli in sezonul 2019 .
    In urma lui la 0.006 secunde vine Red Bull cu Gasly pe pneu (mediu) C3 - Yellow.

    C3 105-135°C
    C4 90-120°C

    1 Lando Norris McLaren 80 laps 1:17.709 C4
    2 Pierre Gasly Red Bull 136 laps 1:17.715 C3
    3 Lance Stroll Racing Point 82 laps 1:17.824 C4
    4 Sebastian Vettel Ferrari 81 laps 1:17.925 C3
    5 Antonio Giovinazzi Alfa Romeo 99 laps 1:18.589 C4
    6 Alexander Albon Toro Rosso 103 laps 1:18.649 C4
    7 Charles Leclerc Ferrari 29 laps 1:18.651 C3
    8 Kevin Magnussen Haas 131 laps 1:18.769 C4
    9 George Russell Williams 119 laps 1:19.662 C5
    10 Daniel Ricciardo Renault 77 laps 1:20.107 C2
    11 Valtteri Bottas Mercedes 7 laps 1:20.167 C2
    12 Lewis Hamilton Mercedes 83 laps 1:20.332 C2
    13 Nico Hulkenberg Renault 80 laps 1:20.348 C3
    5 0
  • Ar fi o surpriza placuta insa prea frumos sa fie adevarat. Oricum, de urmarit reactia lui Alonso.
    4 1
  • Mercedes a venit cu un pachet aerodinamic nou, dupa rezultatele mai putin bune de saptamana trecuta.
    Vettel l-a sabotat voit sau nu pe Leclerc, care trebuie sa astepte ca mecanicii sa repare masina dupa ce primul a facut o excursie in barierele de protectie.
    RBR par mai solizi ca anul trecut.
    6 7
  • Mercedes F1
    Astazi repeta performanta, la fel au fost si in prima zi, e clar ca masina e rapida. Asta nu inseamna ca e cea mai rapida insa e un semn puternic ca pot fi in primii 3-4.
    6 2
  • Valius
    Cum ziceam zilele trecute, timpii din teste conteaza doar cand McLaren sunt pe primul loc, in rest... nu conteaza. Dar, daca eram Norris ma luam la intrebari cum intr-un stint de 5 tururi, am facut doar unul rapid si doar cu 0.06 mai bun decat Gasly, la nici 10 minute dupa acest tur... masina era parcata pe marginea pistei...
    7 4
  • Costel
    @vitelul
    de ce nu oi spus si ca vettel a trecut pe la centrul medical al circuitului dupa iesirea in decor in viraj 3 ?
    problema mecanica la masina ii cauza iesirii in decor si nu sabotaj pentru leclerc
    0 1
  • ZeroTime
    Ferrari au pierdut ziua de astazi, dar pentru ca nu exista camere de luat vederi o sa le fie greu sa investigheze problema suferita de Vettel dupa 40 de tururi, desi mai bine ca s-a intamplat in teste decat in cursa. Desi cam toate monoposturile din acest sezon au fost interesante de urmarit pe pista (cel putin pana in acest moment), pana la prima sesiune de calificari n-am nici un favorit, pentru ca nimeni nu merge 100% in aceste teste, nici macar Williams care s-au abonat la ultima pozitie din clasament deja.
    6 5
  • Vettel a facut ce stie mai bine...POC
    11 10
  • ZeroTime
    "https://www.youtube.com/watch?v=X1ElTOJ8074" incidentul lui Vettel, nu se vede prea clar, dar asta avem. Diferiti experti si-au dat cu parerea, dar cred ca nici cei de la Ferrari inca nu stiu despre ce s-a intamplat acolo. Personal cred ca aripa fata a crapat, sau suspensia dreapta fata a crapat sau stricat, pentru ca monopostul nu pare sa franeze deloc.
    5 3
  • Razvan Dumbraveanu
    @ Valius, 130 tururi si 17.1 azi ti se par o intamplare? Nu spune nimeni ca Mclaren vor castiga titlul, numai la Ferrari se avanta fanii in testele de iarna sperand la un titlul pe care Vetel il arunca pe apa sambetei. Da, Ferrari au avut si la inceputul lui 2018 si se pare si acum cea mai buna masina. Dar nu au cel mai bun pilot.
    7 3
  • O zi "fantastica" pentru scuderia.ZeroTime (ex.GTS, ex. Anonim, ex. etc.) deja era in delir saptamana trecuta si-l vedea pe mult iubitul vettel deja campion iar pe alfa fierrari si haas fierari in top 5 cu masinile lor plagiate.Azi s-a intors la realitate si a vazut ca trecutul, prezentul si viitorul lui vettel este in gard. Maine corect ar fi sa conduca doar Leclerc iar in ultima zi sa conduca vettel dimineata iar Leclerc dupa-amiaza.Dar cum ferrari si vettel nu au scrupule nu am asteptari.
    Scuderia este o adunatura de fraieri care-si bat joc de competitie.Oricum Mercedes si Red Bull o sa-i faca sa planga pe fanii fierari.Iar clonutele vor fi rapuse de Renault,Mclaren si Racing Point.Echipele ferari degeaba au masini daca n-au piloti iar vetel, bovinazi, magnusen, grosjean sunt groaznici.Mare pacat de Kimi si Leclerc.Ei chiar stiu sa piloteze si sunt caractere deosebite spre deosebire de ceilalti patru care-s mizerabili.
    14 10
  • Florin F1
    Pt. mine accidentul lui Vettel pare putin ciudat, practic nu s-a vazut vreo intentie clara de a lua curba aia relativ simpla, de viteza medie si constanta inca de dinnainte; parea ca s-a asigurat doar sa nu loveasca violent gardul de protectie.
    Eee, si acum sunt 3 variante:
    1. a vrut sa il lase pe Leclerc fara o zi importanta de teste, dar nu prea cred - eu zic 5%
    2. Ferrari sta atat de bine la capitolul configuratii/setari/teste/performanta masina incat trebuie sa arate si ceva probleme la restu lumii, ca sa nu creada ca sunt atat de in spate si sa se inceapa o dezvoltate agresiva - 35%
    3. chiar a fost o problema tehnica majora: ceva cu coloana de directie, aripa fata, suspensie sau frane - 60%

    Mclaren face o zi excelenta, chiar cred ca au masina anul asta. Nu cred ca au masina pt. campionat dar pt. bataie la podium eu zic ca au masina
    5 2
  • Costel
    @florin f1
    cauza pentru iesirea in decor a lui vettel -janta
    1 1
  • Valius
    @Razvan Dumbraveanu: McLaren incepe sa faca o treaba buna, dar referitor la ziua de ieri, a fost doar un tur rapid, din disperare, poate. In schimb despre cele 130 de tururi, in sfarsit pot testa serios monopostul, dar in acest moment sunt in spatele celor de la Renault, posibil doar mai rapizi ca Williams, care... nu cred ca vor conta in acest sezon in campionat. Grupul de mijloc cu Renault, Haas, Alfa si Toro Rosso cred ca va produce multe surprise, dar sa vedem prima cursa!
    2 2
  • Serban
    Decente si la obiect comentarii pana acum, mai putin cel al penibilutului ce poarta initialele si numarul favoritului si care, probabil, doarme cu ele sub perna. Plus portretul.
    Pe mine ma intriga motorizatele Honda si McLaren ! Cred ca Red Bull le va face mari, mari probleme atat lui Mercedes, cat si lui Ferrari, vad ca sunt foarte buni in ritm de cursa, iar Mclaren si TR se vor bate lejer pentru titlul de cei mai buni din restul lumii. Raman de vazut simularile de calificari ale celor doua mari, asta doar daca le vor face pana in Australia, ca pana acum n-am vazut nici macar o intentie.
    1 7
  • Serban
    Uuuups ! Greseala, vad ca Ferrari s-au apucat de calificari ! Ramane de vazut ce va face Mercedes !
    1 4
  • Pentru fanii lui Hamilton:
    https://www.youtube.com/watch?v=HZRM65ZVIvY
    0 2
  • Costel
    leclerc dezlantuit 1:16.2 pe cauciucuri c5 la doar o zecime de pole lap 2018 !
    4 3

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru