McLaren nu va anunţa un nou sponsor principal la lansarea noului monopost

de Daniel Popescu
Miercuri, 22.01.2014
Newsletter Eşti curios de ceea ce se întâmplă în lumea auto? Îţi trimitem ştirile zilei direct pe e-mail.
McLaren a dezvăluit că nu va anunţa numele unui nou sponsor principal cu ocazia lansării noului monopost în 24 ianuarie, însă susţine că are un buget mai mare decât anul trecut.

Esential 195 de milioane de euro a fost buget estimat al echipei McLaren pentru sezonul 2013
McLaren a rămas la sfârşitul anului trecut fără sponsorul principal Vodafone, după ce grupul britanic de telecomunicaţii a decis să se retragă din Formula 1.

Anterior, McLaren a afirmat că va anunţa numele noului sponsor principal în 2 decembrie 2013, însă acest lucru nu se va întâmpla nici măcar cu ocazia lansării digitale a noului monopost MP4-29 din 24 ianuarie.

Cu toate acestea, directorul executiv Jonathan Neale susţine că McLaren va avea în 2014 un buget mai mare decât anul trecut, întrucât ceilalţi sponsori şi-au sporit contribuţiile, iar acţionarii nu au primit dividente.

McLaren va avea în 2014 un buget operaţional mai mare decât în anul precedent.

Jonathan Neale
Director executiv McLaren
"Chiar dacă nu vom anunţa un nou sponsor principal când lansăm digital noul MP4-29, suntem într-o formă financiară foarte bună.
Avem mulţi parteneri minunaţi precum Mobil 1, Santander, GSK, Johnnie Walker, Hilton, Hugo Boss, Tag Heuer şi SAP, iar acţionarii noştri Ron Dennis, Mansour Ojjeh şi (fondul de investiţii din Bahrain) Mumtalakat nu primesc dividente. Drept urmare, McLaren va avea în 2014 un buget operaţional mai mare decât în anul precedent"
, a precizat el.

Cel mai probabil, lipsa unui sponsor principal pentru acest an este justificată de trecerea la motoare Honda în sezonul 2015, în contextul în care presa internaţională speculează că producătorul japonez de electronice Sony intenţionează să aibă un astfel de rol în momentul în care constructorul nipon va reveni în Formula 1. Practic, pentru echipa britanică nu ar avea sens să încheie un contract cu un sponsor principal doar pentru sezonul 2014.

McLaren a trecut prin numeroase controverse în acest debut de an, după ce Ron Dennis a revenit în funcţia de CEO al McLaren Group, iar echipa a fost la un pas să nu poată participa la sesiunea de teste de la Jerez după ce iniţial ratase testele de siguranţă.

Via SkySports, Autosport

Comentarii (2)

  • Scuza-ma Daniel dar Jonathan Neale nu a spus ca Mclaren va avea un buget mai mare in 2014 decat in anul precedent, ci a spus ca Mclaren va avea un buget in 2014 mai mare decat a avut oricand in istoria sa.
    Uite: "McLaren Racing will have a larger operational budget available to it in 2014 than it's had in any previous season in McLaren's history."
    5 1
  • RaduF1
    Parteneriatul dintre Vodafone si McLaren Mercedes era unul foarte bun. Pacat ca Vodafone s-a retras din Fornula 1. Erau mai frumoase monoposturile Vodafone McLaren Mercedes folosite in perioada 2007-2013 decat monopostul McLaren Mercedes folosit in 2014.
    0 0

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru