Pirelli anunţă condiţiile pentru a rămâne furnizor de pneuri în Formula 1 în 2017

de Daniel Popescu
Duminica, 24.05.2015
Newsletter Eşti curios de ceea ce se întâmplă în lumea auto? Îţi trimitem ştirile zilei direct pe e-mail.
Pirelli a dezvăluit cerinţele pe care le are pentru a participa la procesul de selecţie pentru furnizorul de pneuri al Formulei 1 pentru sezonul 2017.

Tehnologia din interiorul pneurilor se bazează pe materiale şi structură, iar structura poate fi de 13, 15 sau 18 inch. Nu contează.

Marco Provera
Director executiv Pirelli
FIA a anunţat în această săptămână deschiderea procesului de selecţie pentru furnizorul de pneuri pentru sezonul 2017. Michelin şi-a anunţat deja intenţia de a participa la acest proces cu condiţia de a putea furniza pneuri cu jante de 18 inch, iar acum a venit rândul actualului furnizor Pirelli să-şi anunţe planurile în această direcţie.

Marco Tronchetti Provera, directorul executiv al producătorului italian, susţine că dimensiunea jantelor nu va reprezenta niciun fel de impediment pentru Pirelli. "Suntem pregătiţi şi pentru 20 inch, nu ne pasă. Tehnologia din interiorul pneurilor se bazează pe materiale şi structură, iar structura poate fi de 13, 15 sau 18 inch. Nu contează", spune el.

În plus, el afirmă că este de acord inclusiv cu existenţa mai multor producători de pneuri, deşi FIA menţionează în procesul de selecţie că este în căutarea unui "furnizor unic".

"Sunt neutru. Suntem pregătiţi să acceptăm, dar suntem pregătiţi să rămânem şi furnizor unic. Vom lăsa FIA să ia decizia", a adăugat el.

Intenţionăm să rămânem dacă ajungem la un acord în privinţa regulamentului, dacă costurile sunt acceptabile şi dacă garanţia pe care dorim să o avem în contract este acceptată.

Marco Provera
Director executiv Pirelli
Totuşi, Pirelli are anumite cerinţe în legătură cu costurile şi solicită mai multe sesiuni de teste premergătoare unui sezon competiţional, care să aibă loc în ţări cu o climă mai caldă. "Intenţionăm să rămânem dacă ajungem la un acord în privinţa regulamentului, dacă costurile sunt acceptabile şi dacă garanţia pe care dorim să o avem în contract este acceptată. Vrem teste realizate corespunzător. Mai multe teste ar fi benefice pentru toată lumea, pentru echipe, în special dacă au loc în locuri mai calde precum Bahrain sau Abu Dhabi", a mai precizat el.

Nu în ultimul rând, Pirelli se opune unei iniţiative a Grupului de Strategie al Formulei 1 prin care echipele să-şi aleagă singure cele două compoziţii de pneuri pentru cursă din cele patru disponibile.

"Asta nu trebuie să se întâmple sub nicio formă. Trebuie să oferim garanţie pentru produse. Responsabilitatea alegerii trebuie să rămână în mâinile noastre pentru că nu vrem ca pneurile noastre să fie folosite necorespunzător", a a încheiat el.

Via Autosport

Comentarii (2)

  • Garantie? Pe bune?
    1 1
  • Ha,ha,ha...
    Asta cu testele e o treaba buna daca se va aplica,la urma urmei e natural si logic sa testezi ce produci,atat ei cat si echipele!
    Sunt costuri mai mari daca se trezesc ca ceva nu merge si trebuie "reconstruit" aproape de la zero monopostul!Dar ma rog,stiu ei mai bine cum sa isi imparta banii si titlurile... ;) !
    0 0

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru