Pirelli ar putea mări lăţimea pneurilor spate pentru 2014

de Daniel Popescu
Luni, 29.07.2013
Newsletter Eşti curios de ceea ce se întâmplă în lumea auto? Îţi trimitem ştirile zilei direct pe e-mail.
Pirelli ia în calcul creşterea lăţimii pneurilor spate pentru sezonul 2014 în urma datelor preliminare cu privire la performanţele monoposturilor.

Pirelli a solicitat echipelor informaţii cu privire la monoposturile pe care le vor folosi anul viitor cu scopul de a identifica cea mai bună soluţie pentru pneuri, în condiţiile în care regulamentul tehnic va suferi schimbări radicale prin trecerea la noile motoare V6 de 1.6 litri.

Producătorul italian a primit însă informaţii din partea a numai cinci echipe, ceea ce a determinat FIA să se implice direct pentru ca şi celelalte şase echipe din competiţie să furnizeze informaţiile solicitate pe parcursul următoarelor zile.

În funcţie de datele pe care le va primi, Pirelli este pregătită să adopte câteva schimbări majore în privinţa pneurilor, iar cele mai importante dintre acestea sunt creşterea lăţimii pneurilor spate, dar şi a diametrului acestora.

Urmareste Automarket
Conform regulamentului, Pirelli ar trebui să anunţe în 1 septembrie noile specificaţii de pneuri, însă FIA a fost de acord să prelungească termenul limită până în 1 octombrie pentru ca italienii să aibă timp să ia cea mai bună decizie. "Vom lua decizia singuri, indiferent ce vor echipele.
Ei trebuie doar să ne dea datele"
, a declarat Paul Hembery, directorul Pirelli Motorsport.

Pregătirile Pirelli pentru 2014 vin în ciuda faptului că producătorul nu a semnat încă contractul pentru furnizarea pneurilor pentru anul viitor. În plus, publicaţia germană Auto Motor und Sport a dezvăluit că Michelin, care a părăsit Formula 1 la sfârşitul sezonului 2006, a programat o conferinţă de presă pentru jumătatea acestei săptămâni în care şi-ar putea anunţa intenţia de a furniza cauciucuri în Marele Circ.

Via Autosport, GMM

Comentarii (3)

  • iceman
    doar nu vor echipele ca ei sa se roage dupa date, pe urma tot ele se plang, cine a dat bine, cine nu pa-pa
    5 0
  • Iar schimbari ?!? Ar trebui sa se numeasca formula inprezivibila 1....
    0 1
  • Nu stiu de ce mi se pare normal sa se faca schimbari de ultim moment, cam asa ar trebui sa fie F1! Doar e apogeul in tehnologia auto!
    2 0

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru