Pirelli s-ar putea retrage din Formula 1 dacă Red Bull va părăsi competiţia

de Daniel Popescu
Miercuri, 30.09.2015
Newsletter Eşti curios de ceea ce se întâmplă în lumea auto? Îţi trimitem ştirile zilei direct pe e-mail.
Pirelli a dezvăluit că s-ar putea retrage din Formula 1 în cazul în care Red Bull îşi va retrage cele două echipe din competiţie.

Orice risc de a pierde aceste două echipe ar fi un dezastru semnificativ pentru Formula 1.

Paul Hembery
Director motorsport Pirelli
Red Bull Racing va rămâne în Formula 1 în sezonul 2016 doar în cazul în care va obţine un motor competitiv din partea Scuderiei ferrari, însă constructorul italian oferă pentru moment doar unităţi de specificaţie 2015. O retragere a cvadruplei campioane mondiale, alături de Scuderia Toro Rosso, ar putea determina Pirelli să ia o decizie similară.

Chiar dacă nu ar fi în mod direct afectată de plecarea a două echipe, producătorul italian de pneuri consideră că într-o astfel de situaţie valoarea Formulei 1 ar scădea.

"Un astfel de scenariu ne-ar pune pe gânduri foarte mult. Trebuie să fii îngrijorat să pierzi două echipe de calitate, profesioniste şi bine finanţate. Din punctul nostru de vedere, ar slăbi dramatic sportul. Orice risc de a pierde aceste două echipe ar fi un dezastru semnificativ pentru Formula 1", a declarat Paul Hembery, directorul de motorsport al Pirelli.

Producătorul italian îşi justifică această opinie prin faptul că grupul Red Bull aduce piloţi tineri în Formula 1 şi promovează competiţia pe numeroase canale.

"Admirăm ce au făcut în acest sport în privinţa dezvoltării piloţilor, pentru că aduc piloţi în Marele Circ, de la Sebastian Vettel la cele patru talente pe care le avem în acest an.

Sunt două echipe care merg în exteruiorul Formulei 1 pentru a promova sportul, investesc sume mari pentru a merge în oraşe care nu pot găzdui F1 cu scopul de a stârni interes", a adăugat el.

Declaraţiile celor de la Pirelli vin în ziua în care postul de televiziune BBC a dezvăluit că echipele de top fac presiuni pentru ca Bernie Ecclestone să aleagă Michelin drept noul furnizor de pneuri pentru perioada 2017-2019.

Via Autosport

Comentarii (10)

  • De ce sa zicem cu adevarat de ce vrem sa ne retragem cand putem sa mascam toate intr-un alt ambalaj.
    5 6
  • telenovela Red Bull : daca Red Bull ar ramane inca un an cu motorul Renault ?? Nu am auzit sa fi semnat rezilierea contractului ... deci e posibil si la anul
    4 1
  • Ian Parkes, autorul articolului original, cade in acelasi pacat, cu rastalmacirea cuvintelor. Paul Hembery nu a spus nimic de retragere, renuntare. A afirmat doar ca este ingrijorator ce se intampla si ca se vor gandi la viitor in cazul in care RedBull ies din F1.
    In definitiv, pot pleca linistiti, Michelin abia asteapta sa ii inlocuiasca. Poate ca intrarea Michelin (sau a altui producator) va egaliza un pic performantele monoposturilor.
    6 1
  • Adio si nu am cuvinte.
    Pirelli si Ecclestone au distrus Formula1 in ultimii 6 ani cu regulamentele imbecile.

    Cea mai mare prostie sa nu ai voie sa critici un produs pentru care dai si bani (sunt sigur ca pneurile sunt cumparate, nu sunt date pe gratis de Pirelli la aceste mari premii).
    20 2
  • George
    Plecarea pirelli, un mare castig... Despre Redbull ma abtin...
    4 1
  • Red Bull este o forta in tot ceea ce inseamna sport motorizat, este atat de puternic incat a ingenunchiat F1 in ultimii ani, daca vor parasi marele circ nu stiu cum se va acoperi lipsa lor, deja sunt echipe care nu au ce cauta pe acolo iar ferrari a ajuns atat de rau in dezvoltarea sasiului incat le este frica sa le vanda motorul. Mercedes va domina ani buni, se joaca cu F1 cum vrea bastonul lor. Vreti nu vreti, fara RBR f1 va deveni anosta.
    8 12
  • Nu cunosc detalii tehnice vis a vis de aceste gume dar stiu un lucru, si anume ca in ultimul timp asistam la un campionat de F1 Pirelli.
    Se poate observa faptul ca eficienta monoposturilor pe pista este in concordanta directa cu "relatia gume-asfalt" .
    Eu nu-mi aduc aminte ca in trecut sa se fi pus asa un accent pe ele, insa diferentele facute de aceste anvelope sunt mult prea semnificative pentru un sport cu motor de talia F1.
    Orice ar fi welcome back Michelin!!
    14 0
  • @Sumi
    Mia ti minte sezonul 2013? Cand pana la inceputul sezonului aveam 7 castigatori diferiti. Apoi a venit acel scandal inceput de RB si Pirelli a schimba gumele si surpriza: RB a castigat urmaoarele 11 curse.
    Cam prea frumoasa coincidenta...
    13 0
  • @Kyro
    Cum poti sa uiti asa ceva? Tu crezi ca Pirelli degeaba "plange" dupa RB? :)
    15 0
  • @Sumi

    Eu is curios care ii povestea completa cu Renault. Sa nu uitam ca si in 2007 erau "fara putere" motoarele si au primit un an in plus de dezvoltare pe cand Ferrari si Mercedes au trebuit sa finalizeze tot pe sfarsitul anului rspectiv...
    6 0

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru