Pirelli schimbă alocarea pneurilor pentru Brazilia

de Daniel Popescu
Luni, 20.10.2014
Newsletter Eşti curios de ceea ce se întâmplă în lumea auto? Îţi trimitem ştirile zilei direct pe e-mail.
Pirelli a decis să înlocuiască pneurile hard cu cele soft pentru Marele Premiu al Braziliei ca urmare a faptului că organizatorii au reasfaltat circuitul de la Interlagos.

Întotdeauna am spus că suntem deschişi la orice schimbări dacă acestea sunt necesare.

Paul Hembery
Director Pirelli Motorsport
Pirelli se află în centrul unor controverse cu privire la alocarea pneurilor pentru Marele Premiu al Braziliei, penultima etapă a sezonului 2014.

Iniţial, producătorul italian a alocat pneuri medium şi hard, cele mai dure compoziţii din gamă, însă Felipe Massa a criticat dur această decizie. Brazilianul a afirmat că alegerea este periculoasă şi că circuitul este potrivit pentru pneuri soft şi medium, întrucât suprafaţă a fost reasfaltată.

În cele din urmă, Pirelli a obţinut acordul unanim al echipelor pentru a schimba alocarea pneurilor, urmând să furnizeze pneuri soft şi medium pentru etapa de la începutul lunii noiembrie.

"Întotdeauna am spus că suntem deschişi la orice schimbări dacă acestea sunt necesare. După mai multe analize tehnice a impactului suprafeţei revizuite a circuite, împreună cu o sugestie cu privire la o probabilitate scăzută de supraîncălzire a pneurilor din cauza temperaturilor extreme, am făcut această schimbare cu acordul unanim al tuturor celor 11 echipe", a precizat Paul Hembery, directorul Pirelli Motorsport.

Pirelli a fost criticată recent şi pentru performanţele pneurilor de ploaie.

Lewis Hamilton şi Sebastian Vettel s-au numărat printre piloţii care au afirmat că producătorul italian trebuie să îmbunătăţească aceste cauciucuri pentru a evita folosirea prematură a celor intermediare.

Via Pirelli

Comentarii (0)

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru