Presă: Medicii au îndepărtat recent o parte a craniului lui Schumacher

de Daniel Popescu
Joi, 23.01.2014
Newsletter Eşti curios de ceea ce se întâmplă în lumea auto? Îţi trimitem ştirile zilei direct pe e-mail.
Medicii de la spitalul din Grenoble au îndepărtat o parte a craniului lui Michael Schumacher, potrivit unor informaţii neoficiale. Purtătoarea de cuvânt Sabine Kehm a refuzat să comenteze.

Schumacher a suferit o îndepărtare parţială a craniului pentru a reduce presiunea periculoasă, dar şi o intervenţie pentru îndepărtarea cheagurilor de sânge din cap.

Bloomberg
Agentie de presa
Michael Schumacher a suferit recent o nouă intervenţie chirurgicală la Spitalul Universitar din Grenoble, acolo unde este internat în comă indusă în stare stabilă după accidentul suferit la schi în 29 decembrie.

Medicii au îndepărtat o parte a craniului septuplului campion mondial pentru a reduce pericolul umflării acestuia, potrivit unor informaţii neoficiale dezvăluite de agenţia de presă Bloomberg. Sursa citată nu a menţionat însă când a avut loc această intervenţie şi a precizat că Sabine Kehm, purtătoarea de cuvânt a germanului, a refuzat să comenteze informaţiile.

"Schumacher a fost plasat în comă indusă după accident. De atunci, a suferit o îndepărtare parţială a craniului pentru a reduce presiunea periculoasă, dar şi o intervenţie pentru îndepărtarea cheagurilor de sânge din cap.

Începând din 6 ianuarie, oficialii spitalului din Grenoble au refuzat să ofere informaţii noi despre starea sa."

"Condiţia lui Schumacher era în continuare stabilă în 17 ianuarie, potrivit unui mail din partea lui Kehm trimis agenţiei Associated Press. Kehm a refuzat să răspundă întrebărilor din partea Bloomberg", precizează agenţia de presă într-un amplu articol în care relatează provocările medicinei în astfel de cazuri.

Cronologia accidentului

▶ Schumacher a suferit un accident la cap în timp ce schia pe o pârtie din staţiunea Meribel din Alpii francezi;

▶ Schumacher este în stare critică în comă indusă după accident. Septuplul campion mondial a suferit un traumatism cranian şi numeroase leziuni la nivelul creierului;

▶ Schumacher trece cu bine peste două zile cruciale. Starea de sănătate a germanului rămâne stabilă, dar critică, după o primă operaţie efectuată cu succes;

▶ Starea de sănătate a lui Michael Schumacher s-a îmbunătăţit uşor, dar rămâne în continuare critică;

▶ O nouă îmbunătăţire uşoară a stării de sănătate a pilotului german

▶ Anchetatorii accidentului: "Schumacher nu avea viteză excesivă"

▶ Povestea retragerilor lui Michael Schumacher din Formula 1 din 2006 şi 2012;

▶ Povestea debutului lui Michael Schumacher în Formula 1.

Via Bloomberg

Comentarii (0)

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru