Un martor ocular l-a filmat pe Schumacher în timpul accidentului (update)

de Daniel Popescu
Marti, 07.01.2014
Newsletter Eşti curios de ceea ce se întâmplă în lumea auto? Îţi trimitem ştirile zilei direct pe e-mail.
Un bărbat în vârstă de 35 de ani l-a filmat involuntar pe Michael Schumacher în timpul accidentului suferit de german la schi. Acesta avea doar 20 km/h în momentul în care s-a lovit de stâncă.

INFORMAŢII DE BACKGROUND

▶ Schumacher a suferit un accident la cap în timp ce schia pe o pârtie din staţiunea Meribel din Alpii francezi;

▶ Schumacher este în stare critică în comă indusă după accident. Septuplul campion mondial a suferit un traumatism cranian şi numeroase leziuni la nivelul creierului;

▶ Schumacher trece cu bine peste două zile cruciale. Starea de sănătate a germanului rămâne stabilă, dar critică, după o primă operaţie efectuată cu succes;

▶ Starea de sănătate a lui Michael Schumacher s-a îmbunătăţit uşor, dar rămâne în continuare critică;

▶ Povestea retragerilor lui Michael Schumacher din Formula 1 din 2006 şi 2012;

▶ Povestea debutului lui Michael Schumacher în Formula 1.

UPDATE MARŢI, 7 IANUARIE, ORA 10:00

O sursă apropiată lui Michael Schumacher a dezvăluit pentru agenţia germană de presă SID că starea de sănătate a septuplului campion mondial s-a îmbunătăţit uşor.

Sursa a refuzat să-şi decline identitatea, însă informaţia a fost confirmată ulterior de Sabine Kehm, purtătoarea de cuvânt a pilotului. "Condiţia lui Schumacher s-a îmbunătăţit, dar nu este încă în afara pericolului", a precizat ea pentru publicaţia germană Sport Bild. 

UPDATE LUNI, 6 IANUARIE, ORA 17:00

Spitalul din Grenoble a emis un comunicat de presă în care anunţă că starea de sănătate a lui Schumacher este în continuare stabilă, dar critică. Medicii au refuzat însă să ofere detalii despre tratamentul pe care îl urmează septuplul campion mondial.

"Starea lui Schumacher este considerată stabilă şi este monitorizată constant de tratamentele medicale care îi sunt administrate.

Totuşi, echipa medicală responsabilă subliniază că nu va înceta să considere condiţia lui Schumacher drept critică. Dreptul la intimitate al pacientului ne cere să nu intrăm în detalii despre tratament, motiv pentru care nu plănuim nicio conferinţă de presă. Vă cerem insistent să respectaţi secretul medical şi să luaţi în considerare doar informaţiile oferite de echipa medicală care se ocupă de pacient şi de managementul său", se precizează în comunicatul Spitalului din Grenoble. 

ACCIDENTUL LUI SCHUMACHER, FILMAT DE UN MARTOR OCULAR

Esential 20 de kilometri pe ora avea Michael Schumacher in timpul producerii accidentului de la schi
Publicaţia germană Der Spiegel a dezvăluit noi informaţii despre circumstanţele în care a avut loc accidentul de la schi suferit în 29 decembrie de Michael Schumacher.

Sursa citată afirmă că a fost contactată de un bărbat în vârstă de 35 de ani care l-a filmat întâmplător pe septuplul campion mondial în timpul producerii accidentului. Bărbatul îşi filma prietena cu smartphone-ul, iar în fundal apare Schumacher, care are un accident după ce se loveşte de o stâncă. Potrivit martorului, fostul pilot de Formula 1 încetinea în momentul accidentului şi avea aproximativ 20 km/h.

"Bărbatul în vârstă de 35 de ani se afla la numai câţiva metri de locul accidentului şi îşi filma prietena cu smartphone-ul. În fundal, cu o imagine uşor blurată, un schior este văzut pe partea neamenajată dintre două pârtii, care cade în zăpadă.

Potrivit martorului, schiorul era Schumacher", precizează Der Spiegel.

Bărbatul în cauză nu a dat publicităţii clipul video, însă intenţionează să-l ofere poliţiei, care investighează circumstanţele în care a avut loc accidentul.

Bănuim că Schumacher a lovit o piatră pe care nu a văzut-o, după care a fost practic catapultat în aer şi a lovit o altă stâncă cu capul în jos.

Sabine Kehm
Purtator de cuvant Schumacher
Noile informaţii coincid cu declaraţiile recente făcute de Sabine Kehm, purtătoarea de cuvânt al septuplului campion mondial, care a afirmat că accidentul a avut loc pe o porţiune neamenajată între două părţii.

"Schumacher schia pe părţii normale. Exista o pârtie albastră şi o pârtie roşie, iar între ele exista o porţiune cu zăpadă adâncă în care a intrat Schumacher. Nici măcar nu avea viteză şi se pare că a ajutat un prieten care căzuse pe pârtie. A început să schirze din nou, a intrat în zăpadă adâncă şi bănuim că a lovit o piatră pe care nu a văzut-o, după care a fost practic catapultat în aer şi a lovit o altă stâncă cu capul în jos", a explicat ea.

Schumacher rămâne în continuare în stare critică, dar stabilă, la Spitalul Universitar din Grenoble. Procuratura a anunţat că va organiza miercuri la ora 12:00 (ora Romaniei) o conferinţă de presă în care va oferi mai multe informaţii despre circumstanţele în care a avut loc accidentul.

Via Daily Telegraph

Comentarii (0)

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru