Anchetatorii accidentului lui Schumacher au analizat camera de pe casca germanului: "Nu avea viteză excesivă"

de Mircea Meșter
Miercuri, 08.01.2014
Newsletter Eşti curios de ceea ce se întâmplă în lumea auto? Îţi trimitem ştirile zilei direct pe e-mail.
Echipa de investigaţie care a condus analiza accidentului în urma căruia Michael Schumacher se află în comă indusă încă din 29 decembrie 2013 a anunţat astăzi câteva concluzii preliminare legate de nefericitul eveniment.

Informaţii de background

▶ Schumacher a suferit un accident la cap în timp ce schia pe o pârtie din staţiunea Meribel din Alpii francezi;

▶ Schumacher este în stare critică în comă indusă după accident. Septuplul campion mondial a suferit un traumatism cranian şi numeroase leziuni la nivelul creierului;

▶ Schumacher trece cu bine peste două zile cruciale. Starea de sănătate a germanului rămâne stabilă, dar critică, după o primă operaţie efectuată cu succes;

▶ Starea de sănătate a lui Michael Schumacher s-a îmbunătăţit uşor, dar rămâne în continuare critică;

▶ O nouă îmbunătăţire uşoară a stării de sănătate a pilotului german

▶ Povestea retragerilor lui Michael Schumacher din Formula 1 din 2006 şi 2012;

▶ Povestea debutului lui Michael Schumacher în Formula 1.

Camera GoPro de pe cască a oferit indicii importante

Accidentul lui Michael Schumacher este departe de a fi un eveniment unic în zonă. Circa 50 de astfel de accidente au loc în zonă în fiecare sezon şi fiecare este investigat cu atenţie de echipa noastră.

Echipa de anchetatori
Deşi informaţiile oferite de echipa de investigaţie în cadrul conferinţei de presă care a avut loc la Albertville nu sunt foarte bogate, aflăm că Michael Schumacher purta într-adevăr o cameră GoPro pe cască în momentul accidentului, iar filmul de circa două minute care precede căzătura oferă foarte multe detalii despre aceasta, implicit faptul că fostul pilot german nu schia cu o viteză foarte mare în acel moment.

"Filmul este foarte clar şi va fi utilizat la reconstituirea accidentului.

Michael Schumacher se deplasa cu o viteză normală pentru un schior cu experienţă, dar nu ştim exact care era viteza sa în momentul căzăturii. Ştim însă în că Michael Schumacher a schiat până în momentul în care a ajuns la intersecţia dintre o pârtie albastră (uşoară) şi una roşie (medie), moment în care a continuat pe pârtia roşie, pe o pantă mai abruptă. A ieşit în afara ei prin marginea din stânga, în timp ce încerca să reducă viteza cu care se deplasa. În acel moment, schiurile sale au lovit o piatră şi el a fost proiectat cu capul înainte. Lovitura a avut loc la 8 metri de marginea pârtiei semnalizate, iar Michael Schumacher s-a oprit la un metru de acel loc", au explicat oamenii care se ocupă de investigaţia acestui caz.

Autorităţile franceze au semnalizat corect pârtiile

Este dificil de spus care a fost viteza lui Michael Schumacher în momentul accidentului, dar aceasta nu era excesivă pentru un schior cu experienţă.

Echipa de investigaţie
Conform analizei realizate la faţa locului, pârtiile erau amenajate şi semnalizate corect, iar schiurile lui Michael Schumacher erau în satre excelentă, fiind însă avariate în urma accidentului: "Există standarde în Franţa în ceea ce priveşte siguranţa, semnalizarea şi demarcarea pârtiilor de schi. Analizele pe care le-am realizat arată că toate aceste standarde au fost respectate", a anunţat Patrick Quincy, unul dintre procurorii care se ocupă de cazul accidentului germanului de 45 de ani.

Pe de altă parte, echipa de investigaţie a confirmat faptul că Michael Schumacher era un schior foarte bun şi că accidentul s-a petrecut din cauza naturii terenului, însă a infirmat ipoteză anunţată de presa germană conform căreia germanul ar fi ajutat anterior accidentului o persoană aflată în dificultate pe pârtie.

"În filmul înregistrat cu ajutorul camerei de pe cască nu există dovezi conforme cu această ipoteză", au spus anchetatorii. De asemenea, nu există niciun alt film care să fi surprins momentul, chiar dacă la un moment dat se vorbea de o terţă persoană care a filmat întâmplător accidentul.

În comă indusă de 10 zile

Între timp, Michael Schumacher se află în continuare în stare critică, dar stabilă la spitalul din Grenoble, acolo unde fostul pilot german a fost transportat încă din ziua accidentului. Acesta a suferit două operaţii şi se află sub supravegherea atentă a medicilor, care au afirmat în repetate rânduri că nu pot să facă o prognoză legată de viitorul fostului component al echipelor de Formula 1 Jordan, Benetton, Ferrari şi Mercedes GP.

Comentarii (1)

  • deci nu a fost ce au speculat imediat "specialistii" - nevoia de adrenalina & co. A fost ghinion pur, sa lovesti o piatra de sub zapada la viteza mica si sa te proiecteze fix cu capul inainte fix intr-o stanca taioasa...
    Dar e si vina lui ca a iesit de pe partia amenajata.
    Insanatosire completa!
    6 1

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru