Presă: "Schumacher plânge când aude vocile familiei sale"

de Daniel Popescu
Vineri, 02.01.2015
Newsletter Eşti curios de ceea ce se întâmplă în lumea auto? Îţi trimitem ştirile zilei direct pe e-mail.
Michael Schumacher nu poate vorbi şi nu se poate mişca singur, însă plânge când aude vocile familiei sale, potrivit publicaţiei italiene Autosprint.

Schumacher plânge când aude vocile copiilor sau ale soţiei sale, Corinna. Asta demonstrează că simte emoţiile.

Autosprint
Ultimele informaţii oficiale despre starea de sănătate a lui Michael Schumacher, făcute publice de Sabine Kehm, purtătoarea sa de cuvânt, au apărut la sfârşitul anului trecut şi vizau progrese lente şi o recuperare de lungă durată.

Publicaţia Autosprint susţine însă că a intrat în posesia unor informaţii despre modul exact în care decurge recuperarea fostului campion mondial. Potrivit sursei citate, Schumacher nu poate vorbi şi nu se poate mişca independent, însă plânge când aude vocile membrilor familiei.

"Vestea bună este ca Schumacher nu este imobilizat la pat. Când nu face terapie fizică pentru a evita atrofierea muşchilor, stă într-un scaun în faţa ferestrei vilei sale. Are ochii deschişi, dar se uita în gol. Recent, a fost capabil să recunoască fetele familiei sale, dar nu poate comunica cu ei. Nu vorbeşte şi nu se mişcă indepedent."

Esential 46 de ani va implini Michael Schumacher in 3 ianuarie 2015.
"Reacţionează la stimuli externi, dar poate răspunde la vocile familiare doar prin mişcarea ochilor.
Plânge când aude vocile copiilor sau ale soţiei sale, Corinna. Asta demonstrează că simte emoţiile. Creierul său funcţionează, este un semn că este viu şi înţelege, chiar dacă este prizonierul unui corp imobil"
, precizează Autosprint.

Autosprint nu a dezvăluit modul în care a aflat aceste detalii, întrucât jurnaliştii s-au rezumat să afirme că informaţiile sunt verificate de cei care îl cunosc şi l-au văzut recent.

Cu numai câteva zile înainte de aceste dezvăluiri, fostul pilot Philippe Streiff, care se recomandă drept un bun prieten al lui Schumacher, a declarat pentru publicaţia franceză Le Parisien că Schumacher "nu poate încă să vorbească, dar a început să recunoască persoanele apropiate".

Bianchi începe un proces "dureros" de reabilitate

Bianchi continuă să lupte, iar acest lucru a permis medicilor profesionişti care îl îngrijesc să înceapă terapia planificată, dar foarte dureroasă, de reabilitate.

Comunicat de presa
Între timp, au apărut informaţii oficiale despre starea de sănătate a lui Jules Bianchi, care se află internat într-un spital din Franţa după accidentul suferit în Marele Premiu al Japoniei din luna octombrie.
Potrivit unui comunicat de presă al familiei sale, condiţia medicală a francezului este neschimbată, însă fostul pilot al celor de la Marussia va începe o terapie de reabilitare.

"Situaţia neurologică a lui Bianchi rămâne neschimbată. Este inconştient, dar capabil să respire fără ajutor. Nu avem nicio informaţie semnificativă de raportat, dar suntem foarte liniştiţi că Bianchi continuă să lupte, iar acest lucru a permis medicilor profesionişti care îl îngrijesc să înceapă terapia planificată, dar foarte dureroasă, de reabilitate", a precizat familia în comunicat.

Via Autosprint, Autosport

Comentarii (4)

  • Forta Sumi! forta Bianchi!
    34 0
  • OFF DOAMNE .....MULTA SANATATE ...
    25 0
  • maine este ziua de nastere a lui Scumacher... la multi ani si sanatate!
    25 0
  • Ii doresc din toata inima recuperare completa si sanatate . a fost un mare campion , nu merita soarta asta ....
    11 0

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru