Raikkonen a vrut să renunţe la participarea în Marele Premiu din Abu Dhabi

de Daniel Popescu
Joi, 31.10.2013
Newsletter Eşti curios de ceea ce se întâmplă în lumea auto? Îţi trimitem ştirile zilei direct pe e-mail.
Kimi Raikkonen intenţiona să nu participe la etapa din Abu Dhabi, dar a fost convins în ultimul moment să facă deplasarea în Orientul Mijlociu, potrivit presei internaţionale.

Esential 3 curse ar trebui sa mai concureze Raikkonen pentru Lotus inainte de finalul sezonului
Lotus a anunţat joi într-un comunicat de presă că finlandezul Kimi Raikkonen nu va participa la întâlnirea tradiţională cu presa premergătoare Marelui Premiu din Abu Dhabi, întrucât va ajunge mai târziu în Orientul Mijlociu, dar la timp pentru antrenamentele de vineri.

Echipa nu a dat o explicaţie oficială pentru întârzierea pilotului, însă presa internaţională susţine că Raikkonen a intenţionat să nu participe deloc la Marele Premiu din Abu Dhabi.

Finlandezul ar fi luat această decizie în urma schimbului dur de replici cu directorul de operaţiuni Alan Permane din timpul cursei din India, când acesta din urmă i-a solicitat într-o manieră nepoliticoasă să se lase depăşit de coechipierul Romain Grosjean. În plus, Lotus are în continuare întârzieri la plata salariului către fostul campion mondial, acesta fiind şi unul dintre motivele pentru care a preferat să semneze cu Ferrari pentru sezonul următor.

Potrivit unor surse apropiate situaţiei, planul lui Raikkonen era să nu concureze în Abu Dhabi pentru a încălca astfel contractul cu Lotus, ceea ce ar fi condus la rezilierea prematură a acestuia. În cele din urmă, finlandezul ar fi fost convins de oficialii echipei să concureze în Abu Dhabi, urmând să ajungă la circuit la timp pentru prima sesiune de antrenamente libere de vineri.

Via Autosport

Comentarii (24)

  • Of. Mi-e mila de Ferrari in 2014. Raikkonen pare ca nu s-a maturizat deloc, in ciuda varstei. Daca Ferrari ar mai fi avut inca un Alonso, probabil ca lua un titlu al constructorilor. Eu zic ca Raikkonen versiunea 2014 va fi o noua teapa pe care si-o ia Montezemolo. De la retragerea lui Schumacher, singurul lucru bun pe care l-a facut, a fost sa-l aduca pe Alonso.
    23 45
  • jaques
    si totusi singurul titlu de dupa schumacher a fost adus de asta imatur
    42 8
  • Feri Baci, teapa Ferrari a fost Alonso din 2008 pana in prezent la anu o sa fie iarasi Campioni Mondiali de ce nu DUBLA.
    Kimi il bate pe Alonso si inainte si dupa o sticla de Vodka.
    27 25
  • De fapt Massa i-a dat titlul lui Raikkonen, nu finlandezul l-a castigat. Mai tineti minte cursa din Brazilia, nu? Iar pe vremea aia Ferrari avea cel mai rapid monopost si mai avea si un Jean Todt. Detalii...

    Iar intentia lui Raikkonen este de condamnat oricate titluri ar avea, oricum s-ar numi, oricati bani ar aduce s.a.m.d. Demonstreaza ca nu stie sa respecte echipa. Chiar daca au probleme financiare, nu inseamna ca trebuie sa-ti bati joc de munca unor oameni. Dar finlandezul e genul caruia ii pasa doar de el, poate si de sticla de vodka :D Daca aveti de gand sa-l divinizati pe "marele" Kimi, ar trebui mai intai sa va ganditi din ce cauza o faceti.
    19 32
  • feri baci
    mclaren aveau cea mai rapida masina in 2007. Si Kimi a concurat cu Massa cel putin in prima parte a campionatului din 2007 si nu a avut ca alonso un catel de paza din prima cursa in persoana lui massa !!! Comentezi? Lui alonso i s-au facut toate poftele si acum normal ca se trage linie si i se reproseaza asta

    on: deci dupa ce ca nu dai salaru mai si urli la mini bai?
    23 17
  • Situatia la Lotus e groasa. Iar situatia asta este cam demult, de anul trecut. In fond, Kimi isi punea patronii sa foloseasca pilotul de rezerva, pe care presupun ca, de asemenea, nu-l platesc.
    Massa, inainte de a da, ar trebui sa aiba ce da.
    14 2
  • slaba atitudine...
    6 13
  • @ferr1 Bine mah ca tu ai lucra fericit pentru cineva care nu-ti da salariu si te mai si injura.
    20 5
  • kimishoor
    Bine mah ca lucreaza Grosjean, dupa ce ca l-au facut nr.2 si i-au dat totul pe tava lu' nea finlandia....eu in locul lui Boullier l-as azvarli afara. Da se duce el la Ferrari.....figuratie de cocota.
    5 14
  • GrosJan
    Mda..o atitudine super profesionista la Raikkonen.
    9 9
  • Eu propun sa muncuim toti fara sa fim platiti. Am fi pe placul lui ferr1
    17 4
  • @kimishoor In ce lume paralela traiesti de ai impresia ca Grosjean este mai bun decat Kimi? Pe Kimi nu l-am auzit sa se planga ca nu-l lasa Grosjean sa-l depaseasca.
    14 4
  • minunatulkimi
    Fanii usor vocali ai lui Kimi trebuie sa mai si gandeasca, nu doar sa scuipe pe-aici. Nu l-a injurat nimeni pe fin, Parmane este omul care decide strategiile de cursa, aceleasi strategii care l-au avantajat pe Raikkonen in ultimii 2 ani in dauna lui Grosjean. Asta a fost mai mult decat evident. Relatia finlandezului cu echipa a fost una contondenta, am vazut nu de putine ori cum finlandezul se rastea si avea mereu ceva de comentat, ori nu prea e in regula. Cel care injura, spre deliciul minunatilor lui fani este chiar el. Cu siguranta la Ferrari nu va mai face asta pt ca va fi dat afara, inca o data. Acum putem intelege de ce RedBull nu l-au ales pe el si l-au preferat pe Ricciardo. Nu si-a primit banii la timp? Banuiesc ca nici Grosjean nu i-a luat...iar pe frantuz nu l-am vazut cu un asemenea comportament. De-a dreptul profesionist. Inca ceva, cand Raikk s-a ratacit anul trecut pe langa circuit a fost cumva din cauza inginerului de cursa?
    7 14
  • GrosJan
    Nu-i mai dati vodca nici lui nici fanilor lui ca e periculos!
    4 13
  • Andrei
    Pe Kimi nu l-a scos niciodata inteligenta din casa...dar are kharisma omul, ce vreti, mai ales la alcoolici.
    6 14
  • lotus a pierdut o opurtunitate sa cada in anonimat! Reziliau contractul,puneau o linie beton cu grosjan si valeschi si incepeau de acum sa vada cum le va fi la anul....Sunt totusi niste tipi Geniali acolo care speculeaza oportunitati si expunere inclusiv din conflicte nu doar din performanta pura.
    7 0
  • @minunatulkimi Probabil erai beat la cursa aia. Kimi stia exact pe unde merge, dar a avut nenorocul ca acea poarta sa fie inchisa. Sau poate nu stii ce inseamna "a te rataci". Sugestie: cauta in dex.
    Despre care Grosjean vorbim? De ala care era sa-i zboare capul lui Alonso? De ala care a scos a gromada de piloti din cursa doar pentru ca nu stia cand sa franeze? Grosjean mai are mult de mancat pana sa ajunga la nivelul lui Kimi.
    17 3
  • @Nepoate Sa inteleg ca Finlandia e in Formula 1 doar pentru bani? Normal ca as concura fericit si daca nu as fi platit. Important e ca sunt acolo, asta ar fi pasiunea mea. Daca nu semna Raikkonen cu Ferrari, sa vezi ce catel cuminte era acum. Pe langa faptul ca nu mai este motivat.
    7 5
  • de ce iti e teama dude? Ai vazut ca e posibil sa faca ceva kimi pe angajator daca nu-i convine si sa ramana alonso in aer cu un contracandidat bun in loc de un servitor supus?
    3 2
  • http://lotusf1team.com/2013-Abu-Dhabi-GP-Gerard-Lopez-Interview.html?lang=en

    Dupa toate porcariile din ultima saptamana,un interviu care merita citit! :)
    6 1
  • @alexandra
    Mai Alexandra, Kimi va avea de acum inainte muuuulti hateri!! Si anume ffff multi asa zisi fani alonso, frustrati si ingroziti de ce ar putea fi la anul.... Kimi o sa aiba parte de multe critici de genul asta de acum. Sper ca el sa demonstreze ce are de demonstrat si temerile haterilor sa se adevereasca!! :))
    4 4
  • http://www.gp-hub.com/stats/f1-fan-rating-best-overtaking/
    0 0
  • GrosJan
    Ce sa caute betivu' asta la RedBull? Doar Ferrari il puteau lua ca sa-l ofere ofranda lui Alonso care ii va "decapita" rapid si sec. Mai luati o dusca de vodca!Hai Finlandia!
    1 12
  • @ Automarket. Observ ca mi s-a sters un comentariu in care nu am adus jigniri nimanui si nu reusesc sa inteleg de ce. Evident,asta in contextul in care aici se scriu zilnic diverse comentarii cu caracter peiorativ si NIMENI nu se chinuie sa le stearga!
    2 0

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru