Raikkonen consideră că locul său la Ferrari este sigur pentru 2015

de Daniel Popescu
Vineri, 03.10.2014
Newsletter Eşti curios de ceea ce se întâmplă în lumea auto? Îţi trimitem ştirile zilei direct pe e-mail.
Kimi Raikkonen susţine că nu este îngrijorat în privinţa locului său în cadrul Ferrari pentru sezonul 2015, chiar dacă coechipierul său Fernando Alonso este dispus să părăsească echipa înainte de încheierea contractului.

Esential 2015 este anul in care expira contractul lui Kimi Raikkonen cu Ferrari
Contractul lui Kimi Raikkonen cu Ferrari urmează să expire la sfârşitul sezonului 2015, însă numeroasele schimbări din structura de management şi de conducere prin care a trecut echipa italiană a generat speculaţii inclusiv în privinţa liniei de piloţi.

De altfel, Fernando Alonso a admis joi că este dispus să părăsească Ferrari cu doi ani înainte de expirarea contractului, dacă echipa consideră că acest lucru va fi benefic.

În schimb, Raikkonen consideră că viitorul său în cadrul Scuderiei este sigur pentru anul viitor şi că schimbările prin care trece Ferrari sunt benefice, cu potenţialul de a avea efecte pozitive în sezonul următor.

"În ceea ce mă priveşte, am un contract şi nu sunt îngrijorat în niciun fel. Cred că Ferrari are oamenii potriviţi. Lucrurile s-au schimbat la fabrică pentru că au fost multe modificări, dar cred că avem un grup bun de oameni cu James Allison (n.r - directorul tehnic) şi oamenii din jurul său.

Au schimbat anumite lucruri pentru a se asigura că greşelile din trecut nu se vor repeta. Vom avea nevoie de timp, dar am 100% încredere în oameni şi cred că Ferrari poate reveni acolo unde îi este locul, adică în frunte", a declarat finlandezul pentru publicaţia Autosport.

Printre schimbările prin care a trecut Ferrari în ultimele luni se numără înlocuirea şefului Stefano Domenicali cu Marco Mattiacci, concedierea directorului departamentului de motoare Luca Marmorini şi plecarea preşedintelui Luca di Montezemolo.

Via Autosport

Comentarii (14)

  • Păi cine te mai vrea? Și Massa și-a luat bătaie de la Alonso, dar nici chiar așa.
    9 20
  • vodca si cureaua lata
    Are un salariu penibil de mare pentru performanta de a fi pe 11 in clasament! Inteleg, il are pe Alonso coechipier dar deja e pre mult. Afara cu el, sa vina Botas cu Hulkenberg sau Ricciardo.
    8 16
  • da-tii o vodca mare!
    2 13
  • teleki
    @ferr1, e stipulat în contractul lui Kimi să nu-l "deranjeze"pe spaniol.
    4 9
  • ma al dreacu spaniol. E nu e tot concurent intr-o cursa d'aia? Asa face el valoare? Atunci nu ma mira de ce pleaca dupa ce a crapat Montezemollo
    7 5
  • @teleki
    I-ai vazut tu contractul lui vodcanen? Las-o balta :))), ar vrea el sa-l poata deranja cu ceva pe spaniol, din pacate pentru el nu face decat sa mai intre prin sicane si garduri.
    3 13
  • cat de prost trebuie sa fii ma sa duci grija banilor astora de la ferrari?Sunt unii pe aici care pur si simplu nu pot dormi de salariu lui raikonnen.KImi e altceva si ca om si ca pilot,rahatii aia de ferrari au renuntat la el in favoarea lui massa,pe ce rationament?mi ar fi placut enorm sa i vad atunci pe kimi si alonso la ferrari cu un kimi care avea deja 3 ani acolo ,sa vedem mai era diferenta asta si idiotii astia care singura lor grija e salariul lui raikonnen.sa le ia banii ca si asa ii au degeaba si lor si celor de la santander,ca si asa i au umilit redbull in ultimii 4 ani ,iar acum mercedes
    14 1
  • Adevărul e că dacă pleacă de la Ferrari, Alonso ar fi cel care ar avea nevoie de o sticlă maaare de vodcă. Trebuie să fie al naibii de frustrant să pleci de la o echipă la care ți-ai cumpărat locul, și să nu reușești să aduci măcar un titlu după ce l-ai dat afară pe ultimul lor campion mondial. Cheers în cinstea lui !
    17 6
  • bogdan
    Comentam si noi ca prosti ca n avem ce face, si ne uitam la formula 1 ca la politica si la fotbal, in timp ce ei, toti piloti, isi vad de vietile lor pline, cu femei frumoase, cu adrenalina si bani multi. Vedeti va bai nene de treaba voastra si doar bucurati va de curse, care au devenit din ce in ce mai frumoase.
    5 2
  • bernie
    @bogdan...Ce ti se pare tie mai frumos la curse din 2009 incoace???La ce formula te uiti tu???Curse spectaculoase si frumoase erau in anii 80 si 90 cu Prost Senna Mansell Schumy Villneuve si Hakkinen...Curse frumoase au fost in anii 2000 cu Schumy Kimi Montoya Alonso si Hamilton luate toate in ordine cronologica...Dupa 2009 spectacolul pur din F1 aproape ca a disparut din cauza celor care au facut regulamentele atat de stupide si dupa cum le dicteaza propriile interese...alfonsistilor frustrati si ofticati care le fuge pamantul de sub picioare sub spectrul eventualei plecari a falcosului de la Ferrari le este greu sa admita ca 5 ani cu ZERO tiluri la Ferrari reprezinta un mare esec si tot incearca sa mentina o falsa conceptie potrivit careia falcosul lor favorit a facut minuni cu o masina necompetitiva in toti acesti ani omitand cu buna intentie faptul ca absolut TOATA ECHIPA I S-A SUBORDONAT falcosului cu scopul de a face performanta dar si din motive de marketing ce tin de grupul Santander dar si de conducerea Ferrari...In acest timp la Lotus Kimi scotea aceleasi rezultate cu o echipa de desculti ca sa-l parafrazez pe un celebru penal din Romanica noastra...Turma falcosului si-a facut prea multe iluzii de-a lungul timpului cu falcosul lor pe care il considera cel mai bun de pe grila si va avea la fel de multe deziluzii cand va constientiza ca falcosul lor nu este cel mai bun nici macar pe grill...Apropos...Ce parere au alfonsistii ofticati ca dupa plecarea lui Montezemolo si dupa moartea presedintelui Santander s-au intensificat si poate materializat zvonurile despre plecare lui alfonso de la Ferrari???
    4 0
  • teleki
    Omule, dacă postezi ceva dă-ți un nume prima dată. În mod clar s-a văzut și pe strategia echipei că Alonso e favorizat.
    @Alexandra1710 ai o votcă mare sau ce vrei tu.
    3 0
  • Adevarul ca intre Alonso si Raikonen e o diferenta mare de valoare. Se supara fanii lui Kimi da asta e. Lui Kimi trebuie sa-i faci o masina perfecta . O sa vad ce va face anul viitor dar nu-l vad bine. Alonso a venit la Ferrari in 2010 si Massa avea deja 3 ani acolo. Multi spuneau ca il va bate pe Alonso pt ca masina fusese facuta dupa Massa. S-au inselat amarnic. Asa cum unii profeteau ca Montezemolo il aduce pe Kimi ca sa-l preseze si sa-i dea o palma lui Alonso. Din nou eroare. Si una mare. Conteaza ce faci pe circuit. Nu povestile si barfele. Punctele din finalul sezonului. Pace buna!
    1 3
  • bogdanele
    nu ziceai tu ca alonso ramane la ferrari ca asa vrea muschiu lui si ca orice alt scenariu e de kk? Acum ai schimbat placa, nu mai e de kk, ca are rusoaica bani si adrenalina
    0 0
  • Kimi este un mare talent. Are el si defecte(vicii), dar daca are o masina buna , putin ii fac fata.
    0 0

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru