Alonso admite că este dispus să plece de la Ferrari şi vrea să câştige un nou titlu mondial

de Daniel Popescu
Joi, 02.10.2014
Newsletter Eşti curios de ceea ce se întâmplă în lumea auto? Îţi trimitem ştirile zilei direct pe e-mail.
Fernando Alonso a dezvăluit pentru prima oară că este dispus să părăsească Ferrari la sfârşitul acestui sezon dacă acest lucru este benefic pentru echipă. Spaniolul a admis că speră să aibă un monopost cu care să poată câştiga un al treilea titlu mondial.

Dacă există ceva de discutat în viitor şi există ceva mai bine pentru Ferrari, voi face ce este necesar.

Fernando Alonso
Pilot Ferrari
Contractul lui Fernando Alonso cu Ferrari expiră la sfârşitul sezonului 2016, însă în ultimele luni au existat sugestii din ce în ce mai evidente din partea ambelor părţi că parteneriatul s-ar putea încheia prematur.

În avanpremiera Marelui Premiu al Japoniei, dublul campion mondial a admis pentru prima oară că este dispus să părăsească Ferrari în cazul în care acest lucru este benfic pentru viitorul Scuderiei.

"Întotdeauna pun interesul echipei şi interesul fanilor înaintea interesului personal, pentru că brandul Ferrari este mai mare decât noi toţi. Aşa că dacă există ceva de discutat în viitor şi există ceva mai bine pentru Ferrari, voi face ce este necesar", a declarat el.

Simt că sunt în cel mai bun moment al carierei şi sper să profit de asta în următorii ani şi să adaug câteva titluri în buzunar.

Fernando Alonso
Pilot Ferrari
Alonso urmează să aibă o discuţie decisivă cu şeful Marco Mattiacci în privinţa viitorului său, însă afirmă că a stabilit deja ce are de făcut în 2015.
Întrebat direct dacă va concura pentru McLaren sau Red Bull Racing în 2015 sau 2016, el a evitat un răspuns direct, dar a admis că vrea să câştige încă un titlu mondial.

"Este o întrebare foarte dificilă şi voi repeta răspunsul: voi face tot ce este mai bine pentru Ferrari. Probabil că am luat deja decizia. Vreau să câştig şi sunt pregătit să maximizez performanţa în acest moment al carierei. Mă simt bine, pregătit şi încrezător. Mi-am adaptat în fiecare an stilul de pilotaj la noile regulamente. Simt că sunt în cel mai bun moment al carierei şi sper să profit de asta în următorii ani şi să adaug câteva titluri în buzunar pentru a mă retrage cu mai mult de două", a adăugat el.

Presa internaţională speculează de mai mult timp că Alonso va ajunge la McLaren, echipă care în ultimul an a confirmat de mai multe ori interesul pentru pilotul spaniol.

Via Autosport

Comentarii (20)

  • dar in poza se uita pana departe si nu pare sa zareasca un nou titlu mondial
    17 27
  • JugaruGabi
    Din zvonistica presei... Bianchi la Ferrari si Alonso la McLaren in 2015...
    Acum, asteptam confirmarile si/sau infirmarile.
    20 4
  • ar fi pacat sa plece de la Ferrari, cu McLaren nu va face mare branza chiar daca e cel mai bun pilot de pe grila
    23 21
  • A mai apărut un zvon conform căruia , Gerhard Bergel l-ar putea înlocui pe Ron Dennis la Mclaren ..Zvon dezmințit de Mclaren
    3 2
  • Cum să se ducă la McLaren când acolo e dezastru? Ferrari are o mașină mai bună decât McLaren și sigur britanicii nu vor recupera atât de repede. Motorul Honda poate va fi bun, dar mai e nevoie și de alte lucruri ca să câștigi. Singurele echipe la care va alege Alonso să plece sunt Mercedes si Red Bull.
    13 8
  • La Mercedes nu ajunge. Doar daca Ham face tumbe si strica de tot echipa. Atunci e posibil sa vedem o rocada. La Red Bull iar nu vad cum, Vettel e sub contract iar Ricciardo performeaza mai bine ca Vettel, deci....Mclaren ramane, dupa cum vorbeste Alonso cred ca are contractul in buzunar. 100 mil pe 3 ani, iar Mclaren s-a intarit anul asta cu ingineri de top. Infrastructura Mclaren este una din cele mai avansate din sport. N-as subestima Mclaren pentru 2015.
    17 5
  • Personal,cred ca Vettel pleaca la Ferrari iar Alonso se duce la Red Bull.
    8 9
  • da sa plece dracu odata ... nu e buricul pamantului ! E doar un sofer platit regeste de o haita de camatari si o echipa de fraieri ....
    19 16
  • Aia la Balaceanca te-au chinuit rau prietene :))))
    12 9
  • si cum ramane cu "imi inchei cariera la ferrari"? Te intorci la ferrari dupa esecul mclaren partea a doua? (prima parte fu in 2007)
    10 7
  • ca dragut? o sa vedem alonsisti cot la cot cu mircea :)))))
    9 6
  • Ha,ha,ha...
    Deci...cam pleaca!Unde...nu mai conteaza,a facut pentru Ferrari mult mai mult decat era materialul de concurs,a tinut acolo sus echipa si a adus puncte,puncte care altfel...nici nu visau la ele!Pacat ca in acesti ani nu a avut un monopost mai bun si o echipa la varf sa i ofere strategii mai reusite,astfel probabil ca mai avea un titlu macar...cu Ferrari!

    Se fac schimbar mari la Ferrari,pate e considerat unul dintre cei ce "stau in calea"schimbarii,cine stie?!Sper doar sa nu transforme povestea Scuderiei intr o poveste pur "corporatista"...si pare ca asta e tendinta!

    Oricum,indiferent de deciziile ce se vor lua: multumim Alonso !
    12 5
  • Părerea mea e că Alonso dacă va pleca de la Ferrari va fi numai și numai din cauza atmosferei tensionate care este în prezent la Ferrari..Poate a fost deranjat de declarațiile lui Marchione..Că n-are nicio logică să pleci de la o echipă care a fost totuși constantă în rezultate (Ferrari) la o echipă care e într-un trend descendent ( Mclaren) ..La acestea desigur se adaugă și faptul că Ferrari în ciuda unor rezultate constante nu i-a pus la dispoziție un monopost cu care să se bată pentru titlu...Dar în opinia mea în acest moment contează mai mult atmosfera existentă între șefii de la Ferrari și Alonso
    4 0
  • nu e mah, se curata mizeria din ultimii 5 ani. Santander avea castiguri cu un alonso mentinut la ideea de superstar si ferrari trebuia sa alimenteze ideea asta. Acum Ferrari are alta conducere. Daca Alonso era asa bun pe cat il lauda vechea conducere ar fi ramas

    si deci ... conteaza unde pleaca. Pleaca la singura echipa mai cu pretentii care il vrea. Nu e loc la Mercedes si nu e loc nici la RBR. De vina cred ca e Ricci, care a demonstrat ce poate face tineretea. Si atunci i s-a aprins un beculet si stafului ferrari - alonso e batran si trebuie adusi tineri si lasata strategia asta cu credit pe termen nelimitat unui singur pilot
    7 5
  • kimi a inceput sa se acomodeze cu monopostul

    CIUDAT CA TOCMAI ACUM CAND ESTE INLATURAT ALONSO
    9 2
  • se acomodează când e gata campionatul...nu văd în rezultatele lui kimi nicimic spectaculos, alonso îl rupe și în calificări și în cursă. Daca pleacă Alonso să zică bodaproste
    3 5
  • mobius
    Echipa Ferrari este, dupa cate se spune, intr-un proces de transformare care daca se desfasoara in sensul bun, va fi de durata (cel putin doi-trei ani) si cu rezultate incerte. La sfarsit Ferrari s-ar putea sa nu mai fie ce a fost. Alonso nu este inlaturat de la echipa, va pleca singur pentruca tensiunile din cadrul echipei, nu sunt benefice pentru performanta, iar el nu mai are prea multi ani de F1. Raman la parerea ca va pleca la Mercedes in locul lui Hamilton. Cat despre Raikonen atata poate in conditiile date.
    1 3
  • @mobius:
    Si Hamilton unde se duce?
    2 1
  • teleki
    Cel care va ajunge la Ferrari va fi Hamilton,campionul de anul acesta este Nico.
    2 3
  • mobius
    "91Schumi06", "teleki" ti-a raspuns in locul meu.
    0 1

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru