Red Bull: "Avem cel mai bun şasiu, dar avem nevoie de un motor câştigător"

de Daniel Popescu
Luni, 31.08.2015
Newsletter Eşti curios de ceea ce se întâmplă în lumea auto? Îţi trimitem ştirile zilei direct pe e-mail.
Red Bull Racing consideră că deţine cel mai bun şasiu din Formula 1, însă echipa admite că are nevoie de un motor competitiv pentru a reveni în lupta pentru titlurile mondiale.

Esential 2 este cel mai bun rezultat obtinut de Red Bull in sezonul 2015 (Dannil Kvyat, Ungaria)
4 este locul ocupat de Red Bull Racing in clasamentul constructorilor
108 puncte a acumulat Red Bull in prima parte a sezonului
Red Bull Racing a obţinut în Marele Premiu al Ungariei cele mai bune rezultate din acest sezon, după ce Daniil Kvyat şi Daniel Ricciardo au ocupat locurile doi şi, respectiv, trei. Ulterior, rusul a recidivat cu un loc patru pe circuitul de la Spa-Francorchamps.

Helmut Marko, consultantul Red Bull, consideră că aceste performanţe nu se datorează doar configuraţiei circuitelor, ci şi îmbunatăţirilor introduse de echipa care au făcut ca fostă campioană mondială să aibă cel mai bun şasiu.

"În ciuda deficitului nostru de putere, avem din nou cel mai bun şasiu începând cu Ungaria.

Putem vedea asta în datele GPS. Cea mai bună doveda este Daniel Ricciardo, care şi-a recapăt încrederea. Este ca şi cum a sunat clopoţelul în capul său. Am avut probleme, dar le-am spus oamenilor că, doar pentru că nu avem cel mai bun motor, nu înseamnă că nu trebuie să cdam totul pentru a avea cel mai bun şasiu", a declarat el.

Marko a admis însă că Red Bull are nevoie de un motor competitiv pentru a reveni în lupta pentru titlurile mondiale. O altă modalitate este însă legată de propunerile pentru schimbarea regulamentului tehnic pentru sezonul 2017 pentru ca acestea să se potrivească mai bine echipei.

"Facem un pas în direcţia potrivită. Vizual, monopostul vor fi mai agresive şi mai dificil de controlat de către piloţi. Din fericire, Dietrich Mateschitz (n.r - proprietarul Red Bull) este un fan al sporturilor cu motor care vede Formula 1 ca o platformă ideală pentru oportunităţile de marketing. Dar în primul rând produsul trebuie să fie potrivit pentru fani şi trebuie să avem o şansă să câştigăm.

Prin urmare, pe termen scurt, avem nevoie de un motor câştigător", a adăugat el.

Via GMM

Comentarii (5)

  • serban
    Și ăștia chiar cred că le vor da Mercedes motorul de pe mașina lui Ham ? Adică nemții sunt atât de bătuți în cap ? Să zică merci dacă primesc ceva gen Williams, dacă nu și mai puțin !
    10 1
  • De principiu sunt argumente pro si contra. Motorul lui Ham (pe care parca nu prea il vad la Rosberg) nu il vor primi, dar nici mult sub pentru ca este vorba totusi de bani. Pe de alta parte daca RBR castiga cu un Mercedes este totusi renumele motorului, chiar daca este blam pentru sasiu. Mai bine pentru Mercedes decat sa castige RBR dotat cu Ferrari.
    15 2
  • Fa-si faca motor! Sa termine sa mai dea vina pe altii!
    6 7
  • serban
    @jumbo1974ro Dacă ar fi numai motoriști ar fi bine ce spui tu, dar ei sunt constructori și să le bată echipa de uzină altcineva dotat cu motorul lor, ar fi o lovitură cruntă pentru prestigiul Merc. La fel și cu Ferrari, deși acolo implicațiile sunt mai mici, ei rămân cu clientela lor indiferent cât de cotonogiți ar fi. De aceea nu cred că taurii vor mai face mare brânză în F1 până nu-și găsesc un furnizor exclusiv de motoare.
    5 1
  • Daca intradevar au sasiul cel mai sic de pe grila,altii zic ca l au ei chipurile :cei mai iuti pe virajele lente si cei mai lenti pe virajele rapide(cum dracu ca eu nu inteleg ioc),si ar primi ce primesc Williams ceea ce nu i rau deloc parerea mea,intradevar inbunatatiri par evidente in comparatie cu circul din prima parte dintre redbull si renault ca ba motor ba sasiu cu defectul mai mare acum sa lauda cam mult si poate ca au dreptate
    2 0

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru