Red Bull: "Noul şasiu pentru Vettel, plănuit de la începutul sezonului"

de Daniel Popescu
Joi, 08.05.2014
Newsletter Eşti curios de ceea ce se întâmplă în lumea auto? Îţi trimitem ştirile zilei direct pe e-mail.
Red Bull Racing susţine că schimbarea şasiului lui Sebastian Vettel pentru Marele Premiu al Spaniei a fost planificată încă de la debutul sezonului şi nu are legătură cu prestaţiile modeste ale cvadruplului campion mondial.

Esential 5 este locul ocupat de Sebastian Vettel in clasamentul general dupa primele patru curse
3 este cel mai bun loc ocupat de Sebastian Vettel in sezonul 2014 (Malaysia)
Red Bull Racing a confirmat la sfârşitul lunii aprilie că Sebastian Vettel va primi un nou şasiu pentru Marele Premiu al Europei, la numai câteva zile după ce consultantul Helmut Marko afirma că debutul modest de sezon al germanului ar putea fi cauzat de o defecţiune la şasiu.

Cvadrupla campioana mondială afirma însă că schimbarea şasiului nu are nicio legătură cu prestaţiile lui Vettel din primele patru curse ale sezonului, întrucât fusese planificată încă de la începutul anului.

"Vettel va primi la Barcelona un nou şasiu, care a fost programat la începutul sezonului, iar ulterior Daniel Ricciardo va fi următorul undeva în preajma cursei de la Silverstone", a declarat Rob Marshall, designerul şef al echipei.

În plus, acesta afirma că noul şasiu nu va avea niciun impact asupra performanţelor pe care le va obţine Vettel în următoarele curse.

"Nu ar trebui, pentru că ideea de bază este că toate şasiurile sunt la fel.

Piloţii nu vor întotdeauna să le schimbe, pentru că se pot ataşa de un anumit şasiu şi când traversează o perioadă bună vor să-l păstreze cât mai mult timp posibil. Din punctul nostru de vedere este mai bine să le oferim unul sau două şasiuri noi pe care le-am verificat la fabrica folosind diverse metode de testare", a adăugat el.

Via Red Bull Racing

Comentarii (5)

  • Au gasit ei vreun giumbushluk sa aibe Vettel un sasiu mai performant, ceea ce mi se pare si normal!
    7 16
  • mai performant decat sasiul cui?
    14 2
  • coca cola
    Vad ca procedeaza la tactici ca pe vremea lui Webber. Pot sa-i schimbe orice, degetica e subtire. Cainii cu colacii s-au dus. Riciardo il va bate oricum.
    21 10
  • pacanele
    x_zone....tu oricum te uiti la telenuvele
    3 1
  • Ricciardo nu pe Vettel vrea sa-l bata ci pe Alonso,succes Ricci!
    2 2

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru