Regula dublării punctelor în ultima cursă ar putea fi abandonată în 2015

de Daniel Popescu
Luni, 17.11.2014
Newsletter Eşti curios de ceea ce se întâmplă în lumea auto? Îţi trimitem ştirile zilei direct pe e-mail.
Bernie Ecclestone a sugerat că nu va propune menţinerea regulii dublării punctelor pentru ultima cursă şi în sezonul 2015 şi afirmă că "echipele au fost idioate" că au refuzat ideea sa iniţială pentru dublarea punctelor în ultimele trei curse.

Esential 50 de puncte va obtine castigatorul ultimei curse a sezonului
36 este numarul de puncte pe care le va primi ocupantul locului doi in ultima cursa
30 de puncte vor fi alocate pilotului care termina pe ultima treapta a podiumului in ultima cursa
Stabilirea noului campion mondial în Formula 1 ar putea fi decisă la sfârşitul acestei săptămâni de noua regulă a dublării numărului de puncte acordate în ultima cursă a sezonului.

Întrucât diferenţa dintre Lewis Hamilton şi Nico Rosberg este de 17 puncte, şansele germanului la trofeu sunt semnificativ mai mari decât în absenţa regulii, iar un triumf pe baza dublării punctelor ar genera numeroase controverse în rândul fanilor. Bernie Ecclestone sugerează însă că regula nu se va mai aplica şi în sezonul următor, întrucât nu va face o propunere similară.

"Nu voi propune încă o dată dublarea punctelor în ultimele trei curse.

Voi lăsa echipele să se descurce cu asta. Nu ştiu ce vom face anul viitor", a declarat el.

Ecclestone se referă la faptul că propunerea sa iniţială a fost ca dublarea punctelor să se aplice pentru ultimele trei curse, cu scopul de a menţine un suspans cât mai mare în lupta pentru titlul mondial. Echipele au acceptat însă doar un compromis pentru ultima cursă, iar Ecclestone a catalogat echipele drept "idioate" pentru această atitudine.

"Este o prostie (n.r - să aplicăm regulă) pentru o singură cursă, dar imaginaţi-vă cum ar fi fost dacă o aplicam pentru ultimele trei curse. Însemna că cineva trebuia să aibă un avans de minim 150 de puncte pentru a fi sigur de victorie. Reprezentanţii echipelor nu au acceptat, pentru că sunt idioţi. Toţi sunt mecanici şi se gândesc la echipele lor doar pe termen scurt", a adăugat el.

Via BBC Sport

Comentarii (2)

  • Ferrari
    Asta sufera de mania grandorii, el in permanenta trebuie sa spuna ceva indiferent daca ii logic sau nu! Pana la urma printre idioti se numar si el pentru ca a acceptat regula asta asa cum este eaacuma!
    16 1
  • Ar trebui si aici ca si in fotbal sa existe un tribunal de arbitraj, sa scoata aceasta regula penala si sa se respecte doar regulamentele clasice sportive asa cum au fost ele concepute de oamenii intelepti. Ce se intampla acum in f1 este o rusine fata de corectitudinea oricarui sport, parc-am fi la pacanele. Rusine!
    7 0

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru