Renault exclude retragerea din Formula 1

de Daniel Popescu
Joi, 19.03.2015
Newsletter Eşti curios de ceea ce se întâmplă în lumea auto? Îţi trimitem ştirile zilei direct pe e-mail.
Renault a exclus varianta de a se retrage din Formula 1 din cauza performanţelor modeste ale noului motor şi a relaţiei tensionate pe care o are cu partenerii de la Red Bull Racing.

Nicio şansă. Vreau să mă asigur că găsim o metodă de a merge mai departe.

Cyril Abiteboul
Director executiv Renault
Renault traversează o perioadă dificilă în Formula 1 din cauza noului motor pe care îl furnizează pentru Red Bull Racing şi Toro Rosso, despre care se estimează că este cu circa 100 de cai putere mai slab decât unitatea de propulsie oferită de Mercedes.

Constructorul francez îşi reanalizează în prezent strategia pentru prezenţa în Formula 1, una dintre opţiuni fiind aceea de a concura cu propria echipă prin achiziţionarea Scuderiei Toro Rosso.

Chiar dacă acest plan nu va fi pus în aplicare, oficialii Renault au exclus varianta unei retrageri din Formula 1.

"Nicio şansă. Vreau să mă asigur că găsim o metodă de a merge mai departe. Analizăm situaţia de ansamblu a sportului, nu este doar o evaluare a echipelor, ci şi a modului în care sportul se descurca ca afacere. Nu vreau să ieşim din Formula 1, pentru că este o platformă grozavă de marketing pentru ceea ce vrem să facem în ţări precum China şi India", a declarat Cyril Abiteboul, directorul executiv al Renault Sport.

Achiziţionarea Toro Rosso ar putea fi soluţia optimă pentru Renault, mai ales că Red Bull Racing oferă deja indicii clare că vrea un nou furnizor de motoare, după ce a iniţiat discuţii cu germanii de la Audi.

În plus, presa internaţională speculează că echipa îşi va construi în acest an propriul banc de teste pentru motoare şi cutii de viteze.

Via Autosport

Comentarii (1)

  • Dar Rbr vrea sa vanda academia sa? Toro Rosso este pepiniera in care sa isi permita testarea pilotilor care sa acceada la RBR in caz ca se iveste un loc liber plus este un loc si de pentru eventuale negocieri fara a atinge echipa de varf. Varianta asta a functionat pana acum si... cu exceptia acestei generatii a motorului Renault .... nu s-a schimbat nimic.
    Consider ca daca se iveste o solutie pentru a remedia deficitul de putere si fiabilitate a motorului, varianta RBR poate functiona ca si pana acum fara probleme.
    9 1

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru