Pirelli sprijină introducerea ploii artificiale în F1

De Daniel Popescu
Publicat Joi, 03.03.2011
Pirelli este în favoarea propunerii lui Bernie Ecclestone de a introduce ploi artificiale în Formula 1 prin stropirea circuitelor în timpul curselor.

În cadrul unui interviu acordat în această săptămână site-ului oficial al Formulei 1, Bernie Ecclestone a afirmat că una dintre cele mai bune soluţii pentru îmbunătăţirea spectacolului este stropirea artificială a circuitelor în timpul curselor prin intermediul unui sistem de irigaţii.

Propunerea a fost privită cu scepticism de fani, însă britanicul în vârstă de 80 de ani şi-a găsit un susţinător surprinzător în Pirelli, noul furnizor de pneuri din Formula 1, oficialii companiei italiene afirmând că au fost primii cu această idee.

"Imediat după testul nostru de la Abu Dhabi (n.r - desfăşurat pe un circuit udat artificial) l-am văzut şi i-am spus 'de ce nu facem o cursă pe ploaie artificială?' Tehnologia ne permite să udăm un circuit cu un sistem de irigaţii, aşa că ideea nu este atât de prostănacă precum pare. După ce am văzut cum este în Abu Dhabi, cu siguranţă un astfel de element ar arăta spectaculos, iar vizibilitatea nu ar trebui să fie o problemă, pentru că acolo nu există nori", a declarat Paul Hembery, directorul de motorsport al italienilor.

Principalul argument împotriva implementării acestei idei este caracterul artificial al ploii, însă Pirelli susţine că aceasta nu este foarte diferită de cursele pe timp de noapte sau cele pe circuite stradale.

"F1 concurează pentru divertisment cu alte sporturi, aşa că oamenii trebuie să vadă ceva interesant.

Din punctul ăsta de vedere, o cursă pe ploaie artificială ar fi un bonus opentru spectacol. Un bun exemplu de idee radicală care a fost acceptată în sport este Marele Premiu al statului Singapore. Poţi spune că este irelevant să concurezi la lumina reflectoarelor. Dar s-a dovedit a fi cea mai spectaculoasă cursă a sezonului. Nu ai putea spune că şi circuitele stradale sunt irelevante? Până la urmă, ai creat un circuit pe drumuri obişnuite", a mai precizat Hembery.

Via | Autosport

Comentarii (3)

  • Ploaia
    Si cum va functiona sistemul? Va fi random controlat de calculator pentru ca ar da nastere la scandaluri maxime, imaginati-va ca e Hamilton pe primul loc , schimba pneuri slick uscate si in 2 tururi dupa ce iese pe pista incepe ploaia ?

    Daca vor fi planificate clar dinainte aceste ploi, va fi bulucueala maxima la pit-uri .

    O idee buna dar care nu poate fi aplicata ca sa se obtina rezultatul scontat.
    3 0
  • Hmmm...
    Doar pe un eventual sistem random computerizat s-ar putea implementa ideea, si poate chiar si asa ar iesi discutii... carcotasi sunt destui.
    Ca idee nu-i rau, dar cu siguranta ar implica o cheltuiala suplimentara, cu care unii proprietari de circuite nu ar fi neaparat de acord.
    3 0
  • nu cred ca se va implementa...

    in f1 se bazeaza mult si pe prezicerea ploii dupa care iti faci tactica...nu cred ca va fii posibil sa se implementeze un sistem random...ca nimeni nu va stii cand va aparea asa ca nu se va putea intui cand sa porni acel sistem..
    1 0

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru