Testul pentru tineri piloţi s-a transformat într-un test pentru pneuri

de Daniel Popescu
Marti, 02.07.2013
Newsletter Eşti curios de ceea ce se întâmplă în lumea auto? Îţi trimitem ştirile zilei direct pe e-mail.
FIA a anunţat că piloţii titulari ai echipelor vor putea urca în cockpit în testul pentru tineri piloţi din 17-19 iulie, sesiunea devenind practic un test pentru evaluarea pneurilor Pirelli.

Esential 3 zile va dura testul pentru pneuri Pirelli de la Silverstone, care ar putea fi insa prelungit cu o zi
FIA a anunţat luni seara primele măsuri concrete prin care încearcă să ajute Pirelli să elimine problemele cu pneurile de la Marele Premiu al Marii Britanii.

Forul mondial a anunţat o schimbare de urgenţă a regulamentului sportiv prin care va permite piloţilor titulari să urce la volan în sesiunea de teste pentru tineri piloţi care va avea loc în perioada 17-19 iulie chiar pe circuitul de la Silverstone.

Inevitabil, toate echipele vor profita la maxim de această oportunitate şi vor utiliza ambii piloţi titulari în cadrul testelor, astfel că sesiunea se va transforma practic într-un test pentru evaluarea pneurilor Pirelli. Totuşi, este posibil ca testele să fie prelungite cu o zi pentru a permite şi tinerilor piloţi să efectueze teste.

Am alterat testul pentru tineri piloţi pentru a permite echipelor să utilizeze piloţii pe care îi consideră potriviţi pentru a munci la dezvoltarea pneurilor.

Jean Todt
Presedinte FIA
"Prioritatea noastră este să asigurăm siguranţa tuturor celor din Formula 1 şi cred că incidentele de la Silverstone reprezintă o îngrijorare reală la adresa securităţii.
Prin urmare, am luat decizia de a altera testul pentru tineri piloţi pentru a permite echipelor să utilizeze piloţii pe care îi consideră potriviţi pentru a munci la dezvoltarea pneurilor cu scopul de a evita problemele din Marea Britanie"
, a declarat Jean Todt, preşedintele FIA.

FIA a interzis celor de la Mercedes să participe la testul pentru tineri piloţi ca pedeapsă pentru evaluarea cu Pirelli de la Barcelona din aprilie, iar măsura va rămâne în vigoare chiar dacă testul a fost deschis şi pentru piloţii titulari.

"În ciuda schimbărilor anunţate pentru test, Mercedes a acceptat să nu participe la test în interesul sportului, conform deciziei recente a Tribunalului International", precizează FIA într-un comunicat de presă.

De asemenea, FIA intenţionează să modifice regulamentul tehnic pentru că Pirelli să aibă libertatea de a schimba structura şi compoziţiile pneurilor în timpul sezonului şi fără acordul unanim al echipelor.

Via FIA

Comentarii (3)

  • Un lucru bun!
    1 0
  • "Mercedes a acceptat să nu participe la test în interesul sportului" ????
    Adica sa inteleg ca le este un pic rusinica ? EXCLUS! Tocmai spiritul sportiv l-au incalcat cu buna stiinta prin testul de la Montmelo.
    4 0
  • andrey_1293
    Un lucru bun dar toate schimbarile astea din mers demonstreaza ca in F1, momentan este un haos total: pneuri, scandaluri, schimbari de regulament - asa ceva nu e normal. Totul era bine si frumos in anii 2000, toate erau stabilite de la inceput, spectacolul era la el acasa, F1 era F1, fara limitari de buget, tehnologie si alte vrajeli - F1 era un sport barbatesc
    8 0

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru