Vettel a câştigat Marele Premiu al Belgiei!

de Daniel Popescu
Duminica, 25.08.2013
Newsletter Eşti curios de ceea ce se întâmplă în lumea auto? Îţi trimitem ştirile zilei direct pe e-mail.
Sebastian Vettel a obţinut victoria la Spa-Francorchamps după ce l-a depăşit în primul tur pe Lewis Hamilton, care a terminat pe locul trei în spatele lui Fernando Alonso.

A fost o cursă fantastică de la început până la final. Am avut o tactică bună şi ne-a ajutat că l-am depăşit pe Hamilton în primul tur. Ne-a fost un pic frică de ploaie, dar a fost o cursă grozavă.

Sebastian Vettel
Pilot Red Bull
Ploaia care a bulversat calificările de sâmbătă a ocolit în mod surprinzător circuitul de la Spa-Francorchamps în timpul cursei de duminică, ceea ce a permis echipelor să abordeze Marele Premiu cu o strategie tradiţională de două opriri la boxe.

În absenţa ploii, cursa a fost practic decisă chiar în primul tur, întrucât Sebastian Vettel a plecat bine de pe a doua poziţie a grilei de start şi l-a depăşit pe liderul Lewis Hamilton la capătul liniei drepte Kemmel. Pilotul echipei Red Bull Racing şi-a construit rapid un avans liniştitor pe care l-a consolidat după fiecare dintre cele două opriri la boxe, trecând astfel primul linia de sosire. 

Previziunile lui Fernando Alonso cu privire la şansele sale la victorie nu s-au adeverit, însă pilotul Scuderiei Ferrari a terminat pe locul doi datorită unei evoluţii exemplare la start. Plecat doar de pe locul nouă, spaniolul a ajuns pe cinci la finalul primului tur, iar în turul patru a ajuns pe locul trei după ce i-a depăşit pe Jenson Button şi Nico Rosberg.

Ulterior, Alonso a redus semnificativ diferenţa faţă de Hamilton în urma primului schimb de pneuri şi a trecut fără probleme de pilotul Mercedes în virajul La Source, limitând astfel daunele din clasamentul general.

HAMILTON SE MULŢUMEŞTE CU UN LOC TREI

A trebuit să recuperăm câteva poziţii, dar astăzi a fost destul de plictisitor pentru că, deşi am obţinut locul doi, nu am reprezentat o ameninţare pentru Vettel şi nu am fost ameninţat din spate.

Fernando Alonso
Pilot Ferrari
Hamilton a fost nevoit să se mulţumească astfel doar cu locul trei, la puţin peste două secunde în faţa coechipierului său Nico Rosberg. Mark Webber a ieşit din nou în evidenţă printr-un start ratat, în urma căruia a coborât de pe trei pe şase, terminând în cele din urmă pe cinci în faţa unui Jenson Button care a încercat fără succes o strategie cu o singură oprire la boxe.

În ciuda unui debut modest de cursă în care a coborât până pe locul 12, Felipe Massa a salvat un loc şapte pentru Ferrari, în faţa unui Romain Grosjean care a efectuat o singură oprire la boxe.

Adrian Sutil a obţinut două puncte pentru Force India, în timp ce ultimul punct pus în joc i-a revenit lui Daniel Ricciardo, în ciuda faptului că pilotul Toro Rosso a fost eliminat în prima parte a calificărilor. 

CAPĂT DE LINIE PENTRU RECORDUL LUI RAIKKONEN

Am avut parte de o cursă dificilă, dar echipa a făcut o treabă grozavă. Înainte de cursă m-am gândit că nu avem un monopost foarte rapid aici, dar cred că vom avea un pachet mai bun în Singapore.

Lewis Hamilton
Pilot Mercedes
Kimi Raikkonen a întrerupt seria impresionantă de 27 de clasări consecutive în puncte în urma unor defecţiuni tehnice ale monopostului Lotus. Finlandezul a avut un start modest de cursă, coborând de pe locul opt pe locul 10, însă ulterior a întreţinut spectacolul după ce l-a depăşit pe Grosjean şi s-a implicat în dueluri cu Sergio Perez şi Esteban Gutierrez.

Totuşi, la scurt timp după jumătatea cursei, Raikkonen a rămas fără frâne în timpul unui duel cu Felipe Massa şi a retras monopostul în garajul Lotus, micşorându-şi astfel semnificativ şi şansele la titlul mondial.

PENALIZĂRI INUTILE DIN PARTEA COMISARILOR

Comisarii de cursă au ieşit din nou în evidenţă într-un mod negativ, după ce au dictat nu mai puţin de trei penalizări exagerate. Mai întâi, Sergio Perez a primit un drive through sub pretextul că l-a împins în afara circuitului pe Romain Grosjean, deşi francezul a fost cel care a forţat, iar pilotul McLaren a terminat doar pe locul 11. Ulterior, Pastor Maldonado a primit o penalizare de tip stop and go pentru producerea unui incident în urma căruia Paul di Resta, revelaţia calificărilor, a fost nevoit să abandoneze.

Incidentul a fost generat de un duel spectaculos între Esteban Gutierrez şi Maldonado, iar venezueleanul a fost lovit inclusiv de Adrian Sutil. Nu în ultimul rând, Gutierrez a fost apoi penalizat cu un drive through pentru că a depăşit limitele pistei şi a obţinut astfel un avantaj strategic. 

Pe lângă Raikkonen şi di Resta, un alt pilot care a abandonat a fost Charles Pic de la Marussia. Cel mai bun timp în cursă a fost stabilit de Vettel, care a fost cronometrat cu 1:50.756 în turul 40.

BELGIA - REZULTATE CURSA: 

 1.  Vettel         Red Bull-Renault           
 2. 
Alonso Ferrari 3. Hamilton Mercedes 4. Rosberg Mercedes 5. Webber Red Bull-Renault 6. Button McLaren-Mercedes 7. Massa Ferrari 8. Grosjean Lotus-Renault 9. Sutil Force India-Mercedes 10. Ricciardo Toro Rosso-Ferrari 11. Perez McLaren-Mercedes 12. Vergne Toro Rosso-Ferrari 13. Hulkenberg Sauber-Ferrari 14. Gutierrez Sauber-Ferrari 15. Bottas Williams-Renault 16. van der Garde Caterham-Renault 17. Maldonado Williams-Renault 18. Bianchi Marussia-Cosworth 19. Chilton Marussia-Cosworth Fastest lap: Not classified/retirements: Driver Team Di Resta Force India-Mercedes Raikkonen Lotus-Renault Pic Caterham-Renault World Championship standings, round 11: Drivers: Constructors: 1. Vettel 197 1. Red Bull-Renault 312 2. Alonso 151 2. Mercedes 235 3. Hamilton 139 3. Ferrari 218 4. Raikkonen 134 4. Lotus-Renault 187 5. Webber 115 5. McLaren-Mercedes 65 6. Rosberg 96 6. Force India-Mercedes 61 7. Massa 67 7. Toro Rosso-Ferrari 25 8. Grosjean 53 8. Sauber-Ferrari 7 9. Button 47 9. Williams-Renault 1 10. Di Resta 36 11. Sutil 25 12. Perez 18 13. Vergne 13 14. Ricciardo 12 15. Hulkenberg 7 16. Maldonado 1

Comentarii (63)

  • Wroooom!!!
    Ham... ham... cine?!?
    29 112
  • cucurbeu
    hamilton e un dezastru ca de fiecare data :)) cine il vedea castigator trebuie sa se caute la cap :)) mai ales X_Zone :))
    17 76
  • Felicitari Alonso pentru toata stradania ta! In raport cu "rabla" ce ti-o da aia meriti pe deplin banii! Imi pare rau pentru Raikkonen care a facut spectacol pe circuit insa masina nu l-a lasat si i-a creat probleme tot timpul.
    48 98
  • Daca o sa castige si la Monza....clar e campion si in 2013, pentru ca urmeaza cursele din Asia unde e boss. Alonso e in revenire dar nu de-ajuns.
    38 56
  • RBR au cea mai buna masina. Alonso e remarcatul meu. Scoate untul din harbul ala de masina. Inchipuiti-va unde era Ferrari cu 2xMassa in clasamentul constructurilor. :)
    50 54
  • Bogdan
    Extraordinare imaginile cu cei trei in anticamera podiumului de premiere: Alonso plouat, nemultumit, resemnat, iar Hamilton si Vettel veseli ca doi copilasi fericiti dupa o noua vizita la Disneyland.
    63 59
  • Bogdan
    Excelent startul lui Alonso.
    Penalizarea lui Perez mi se pare "moartea F1". Nu o inteleg si o consider dintr-un alt film
    40 47
  • S-a vazut din antrenamente ca Mercedes sunt lenti. La fel si Lotus. Alonso a reusit sa fructifice performanta masinii in regim de cursa iar Vettel a pilottat foarte bine cea mai performanta masina! Aproape plictisitor!!! Cu putin inaine s-a desfasuratla Brno cursa MotoGP unde a fost un adevarat spectacol!!!!!
    15 46
  • Bogdan
    Ce huiduiau aia din public cand ii lua Coulthard interviu lui Vettel ?
    58 52
  • Unde sunt acum cei cu Alfonzo??? Ati ramas fara glas? Alonso va fii tot timpul cel mai bun pilot
    22 62
  • mama mama cum a trecut vettel pe langa hamilton
    26 90
  • Bogdan
    Am rugamintea sa imi explice si mie cineva din ce motiv a fost votat negativ primul meu comentariu. Am remarcat doar respectivul eveniment. Nu am dat in nimeni.
    13 67
  • Davidenko
    Publicul nu la huiduit pe Vettel , ci pe niste ciudati de la protectia naturii care au vrut sa boicoteze GP-ul si se aflau deasupra podiumului
    19 56
  • @Davidenko publicul il huiduia pe Vettel , ca si etapa din Marea Britanie unde la abandonul lui Vettel lumea a inceput sa aplaude .
    10 48
  • @BlueEnergy Foarte mare dreptate , respect tie
    3 35
  • Cineva
    "Imi place" cum inventeaza scuze Davidenko un alt mare fan McLaren care se da mare fan Vettel deh McLaren este pe nicaieri. Pariez ca in universul lui Button a castigat cursa de la Spa, si se indreapta catre un campionat pe care-l poate castiga.
    11 56
  • In 3-4 minute am primit 10 voturi negative. E absolut cert ca mana lui Mirciulica si-a spus cuvantul :)) Las', chiar ma bucur, fiindca "nu se arunca cu pietre decat intr-un pom roditor". Daca Alonso nu ar fi dat atatea semne de talen&munca si nu ar fi reprezentat pericolul nr-ul 1 al vitelului cu siguranta nu primea atata atentie din partea unui astfel de orgolios. ingamfat, megaloman precum Mircea.
    12 65
  • @bogdanele
    Alonso era plouat pentru ca nu stie sa piarda. Hamilton a remarcat ca si Ferrariul nu numai RBR au fost mult mai rapide decat Mercedes. A spus ca l-a lasat pe Alonso sa treaca in Eau Rouge pentru a beneficia apoi de DRS dar surpriza, si cu DRSul activat pe Merdedes tot Ferrariul era mai rapid. Deci asta cu Ferrari rabla e o gogorita. Alonso a facut-o de oaie in calificari dar masina l-a ajutat sa ajunga pe 2 in cursa. Massa e pilot de teste pentru Alonso, nu e o competitie reala intre ei.
    47 58
  • Davidenko
    Ca fapt divers sunt fan Hamilton ..nu McLaren sau Button ;).
    Doar i-am raspuns la baiatul de mai sus care a fost treaba cu acele huiduieli.

    Poftim si un link stimate domn ca sa-ti belesti creierasul ala mic la el http://uk.eurosport.yahoo.com/news/belgian-grand-prix-greenpeace-holds-protest-belgian-gp-123928938.html

    Campionatul e terminat , Mercedes au anuntat ca nu vor risca sa investeasca mai multe resurse in acest sezon , Ferrari vor sarbatorii locul 2 ca pe un trofeu ceva ce se intampla de 4 ani incoace , iar Lotus n-au nici masina , nici bugetul necesar pt. a lupta la titlu.

    Cursa a fost plictisitoare fata de alti ani..probabil lipsa ploii avut un efect major care a contribuit la lipsa spectacolului.
    37 45
  • @modre viseaza mult si bine.
    Crezi ca RedBull o sa stea degeaba si o sa se uite la Ferrari cum castiga?Si ce spui tu ca Alfonzo e boss in cursele din Asia?! Ma faci sa rad =)) . El nu stie sa faca alt ceva in afara de a depasi in linie drepta ca atat ii permite talentul si masina(trecand peste depasirea de azi facuta in curba la care m`am mirat), si circuitele din Asia din cate stiu eu sunt mai mult tehnice :3
    In rest,felicitari Vettel si Hamilton,de Kimi imi pare simcer rau,dar cred ca asta i`a pus capac si va schimba echipa(parere personala).
    19 53
  • Cineva
    @Davidenko: "Stimabile", cu minciuna nu ajungi nicaieri plus ai postat logat si daca vrei iti dau niste citate utile scrise de tine. Nu este nevoie sa-mi belesc creierasul ala mic pentru ca cei de la Greenpeace protestau ca-i Vettel pe P1 si cu totul altceva. Dragut link-ul iti recomand sa-l citesti mai atent daca cumva intre timp inveti sa traduci din engleza. Campionatul s-a terminat de mult pentru McLaren prietene, restul in schimb om trai si om vedea. Alonso, Hamilton, Raikkonen inca n-au de ce sa se dea batuti. Cursa a fost plictisitoare doar pentru tine, altii au avut destule de vazut, dar deh favoritul tau n-a contat, evident ca cursa a fost plictisitoare pentru tine. Puteai schimba canalul oricum, sigur gaseai ceva interesant de vazut pe alte canale. Iti recomand Kanal D este un canal perfect pentru cei ca tine. Vizionare placuta!
    8 55
  • Huiduielile au existat doar atunci cand vorbea Vettel. Nu va mai amagiti. Stati sa vedeti ce va fi la Monza unde 90% sunt fani Ferrari. O sa va convingeti acolo ca lumea il huiduie pe Vettel. La ce freza a avut, si eu l-as fi huiduit :D

    E dificil de inteles cum Red Bull are un asa mare avans. M-a surprins buna relatie dintre Alonso si Vettel. Spaniolul l-a salutat pe german. Lucru care nu prea s-a intamplat pana acum. Sau cel putin pana cand au aparut zvonurile legate de plecarea sa la Red Bull. Iar pe podium Alonso parea ca discuta cu acel inginer(sau ce o fi) de la Red Bull. Si pareau sa se inteleaga bine. Iarasi un lucru surprinzator. Poate a vrut sa transmita un mesaj...
    Hamilton degeaba se plange. Mercedes poate castiga doar pe circuite unde nu se poate depasi sau daca abandoneaza toti cei din fata lor... asa au castigat si doar asa o vor mai face.
    Pacat de Di Resta. Penalizarea lui Perez mi s-a parut corecta. Nu scrie nicaieri ca daca un pilot are DRS trebuie sa te dai din calea lui. Perez l-a scos pe vibrator pe Grosjean care incerca sa-si apere pozitia. DRS te ajuta sa treci, nu-ti ofera alte avantaje. Daca nu treci, te calmezi si incerci data viitoare. Se stie ca Perez nu stie sa depaseasca. Nu inteleg de ce vi se pare ca a fost nedreptatit? In F1 nu conteaza doar depasirile, mai conteaza si cum te aperi. Iar pilotii au dreptul sa-si apere pozitia.
    15 57
  • Daca la 25.08.2013, 16:33 am primit 62 de voturi atunci in mod logic pe aceasta pagina ar fi trebuit sa gasesc 62 de persoane ce posteaza un comentariu intrucat fiecare are dreptul la un singur vot insa nu vad dacat ca pe acesti comentatori ii pot numara si pe degete. Fantastic e Mirciulica! Pe cat de multe voturi negative imi da pe atat de multe pahare cred ca a spart de ciuda prin casa. :))
    8 52
  • @ferr
    De freza lu Alfonzo ce zici? Nu arata ca si cum ar fi fost curentat la 2000?Parca era un cocosel :3
    Ar fi fost cazul sa vina si Alfonzo sa`l felicite pe Vettel pentru ca pana acum Vettel il felicita de fiecare data pe marele vostru campion .
    Si nu a fost huiduit numai Vettel,stai tu chill.Sunt multi oameni care il apreciaza...nu ne dorim ca Seb sa aibe fani ca cei Alonsieni :3
    13 53
  • Cineva
    @Me: Eh, eu sunt sigur ca nici un pilot de Formula 1 nu-si doreste fani ca ai lui Vettel. Vorba aia, ignoranta nu-i o calitate decat pentru cei ignoranti.
    8 41
  • Apropo pentru unul de mai sus care zice ca Alonso depaseste doar in line dreapta-ai reamintesc ca azi a facut minim 4 depasiri-fara sa le pun pe alea de la start-am impresia ca ai vrut sa zici de VITZEL ca ala nu stie sa depaseasca...daca faceti un sondaj o sa vedeti ca cele mai multe depasiri in curse le fac:KIMI,ALONSO,PEREZ...si multi altii...dar nu si VITZEL...dar voi astia antiFERRARI aveti creierul ingust rau!
    15 46
  • Si nici fanii lui Vettel alt preferat inafara de Seb ,noi macar nu facem mare tambalau cand castiga Alfonzo si nu spunem ca a avut noroc,tacem si inghitim pentru ca stim ca Vettel poate mult mai mult.
    Iar Seb de asemenea tace si face,stiu e greu sa accepti cand cineva e mai bun ca tine si iti da peste nas.
    Cu siguranta ca daca ar lua anu asta Fernando titlu' toti o sa sariti de fund in sus ca i`a dat umilinta lu Vettel si tot asa si uitati ca este 3 - 1 pentru Seb,sau la anu,daca v`a mai lua vre`un titlu.
    Rog toti Alfonzistii sa`mi dea dislike ! ^^
    12 46
  • @Croko
    Voi nu va numiti ferrari,daca erati Ferraristi sustineati toata echipa inclusiv Massa care sa nu uitam cata treaba i`a facut lu' domn' Aloso in Brazilia 2012 . :p
    Si da,fiind primul deja nu prea mai ai ce depasiri sa faci :-??,doar nu vrei sa piarda Vettel locuri ca sa vezi tu cand depaseste.Cand esti bun esti bun :) :-??
    Pe cand atunci cand ai Ferrari poti depasi in linie dreapta...ca doar e motorul puternic . Da,si din alea 4 depasiri ( fara cele de la start unde dinnou masina face tot ) 3 din 4 au fost in linie dreapta .
    Kimi adevaratul om care a facut spectacol,cele mai multe depasiri.Perez?! o depasire si proasta ce sa spun,a luat penalizare pe drept,is`a cautat`o.
    Pupici :*
    6 41
  • Pe ce programe se transmite F1? Multumesc!
    1 35
  • lasa ma ME ca oricum aveti mintea ingusta-daca nu recunoasteti ca VITZEL are si noroc-anul trecut a scapat usor cu abandonurile lui ALO provocate de altii..anul asta are sansa sa termine mai frumos dar sa nu uitati tot ALFONSO ala care nu-l suportati voi il urmareste asa prost cum ziceti voi ca este dar o sa vina si timpul lui daca mai sta la FERRARi-eu in comparatie cu multi de aici sunt fan FERRARI si mai putin al pilotului care piloteaza masina!daca vine HAM sau VITZEL la FERRARI tot cu FERRARI tin nu ma intereseaza pilotul-chiar sunt curios ce timpi ar face VITZELUL pe masina actuala FERRARI si ALONSO pe masina actuala RBR-sau alti piloti cu masina RBR si ai sa vezi ca RBR are un pachet net superior!
    12 38
  • Vettel a fost huiduit. Asa si? Macar atat pot face fanii frustrati ai Ferrari!! Cu atat au ramas!! :)) Vettel ia lejer 3 titluri mondiale,probabil urmeaza si al patrulea. Alfonzo e mereu pe locul doi si fanii Ferrari frustrati fac si ei ce stiu: huduie!!! :))
    13 42
  • @Croko
    Numarul de abandonuri a fost egal . SI Alonso si Vettel au abandonat de tot atatea ori. :3
    Daca iti place Ferrari trebuie sa iti placa si pilotii.E ciudat cu voi,unora le place doar echipa,iar unora doar un singur pilot.Rar vezi un Ferrarist adevarat. Respect pentru cel care este cu avedevarat fan Ferrari. :)
    Da,are un pachet superior,care e problema?Cineva trebuie sa domine si pentru a domina iti trebuie cea mai buna echipa,cea mai buna masina + 2 piloti adecvati.
    A avut si Ferrari vremea lor dar e cazul sa se lipseasca.Le`a trecut timpul,treceti peste.:)
    Adevarul e ca eu respect toti pilotii,pe unii mai mult,pe unii mai putin dar avand in vedere ca ei au depus mult efort sa ajunga aici e de admirat.daca m`as pune eu intr`un monopost,pai Doamne,toate gardurile ar fi ale mele.Invatati sa apreciati ceea ce e bun,si Alonso a fost,dar e timpul alora.
    Nici nu ma mai obosesc sa raspund.
    Have a nice day. :*
    9 34
  • @Me....ma refeream ca Vettel e boss in Asia. Si tot la el ma refeream ca am zis ca iese si in 2013 campion. Despre Alonso am spus doar ca este in revenire dar nu de-ajuns.
    12 37
  • @Eu
    Zi`le tuu . :*
    2 37
  • @modre,greseala mea,ma scuzi,am interpretat gresit.
    Simcere scuze. :)
    3 33
  • @RRs, eu azi am urmarit cursa pe http://www.viponlinesports.eu/sports/formula-1.html
    0 33
  • A fost o cursa frumoasa dar era loc si de mai bine,sa speram ca la Monza o sa fie si mai spectaculoasa.Chiar daca a castigat Vettel nu este nimic pierdut pentru Alonso si Hamilton pentru ca Raikkonen are sanse foarte mici acum dupa abandonul de astazi.As vrea sa ii punem pe toti in aceeasi masina si sa vedem cine este cel mai bun dar o echpa nu are decat 2 piloti dintre care unul principal asa ca este imposibil de realizat acest lucru.Lotus a fost slab rau astazi pentru ca desi a facut doar o oprire Grosjean nu aprins nici macar top 6 si asta spune multe iar Raikkonen a fortat pana a abandonat.Mercedes a mers bine dar speram ca poate tine ritmul cu Ferrari sau cu RedBull dar din pacate nu a fost asa.Ferrari fata de Ungaria a mers mai bine deoarece au o viteza buna de top iar Alonso are experienta si este un pilot inteligent iar daca ar fi plecat din primii 4 ar fi avut o sansa la victorie.RedBull a mers perfect si Vettel la fel si merita felicitari iar Webber la ultima cursa la Spa in F1 a terminat doar pe 5.Sa speram ca la Monza poate Mercedes si Ferrari pot sa castige si sa mai rdeuca diferenta.
    3 4
  • Inchide sandramaua. E inutil.
    1 2
  • ciupica
    Eh, ce vremuri de F1 venira. Era odata cand se pusese toata speranta in pachetul Ferrari Alonso. Ce sa mai, era garantia absoluta pentru impliniri marete. S-au dus si iluziile si fanii rosii care odata umpleau blogul odata cu ele.

    Cea mai mare temere a fanilor lui Alonso este ca se ridica unu care seamana tot mai mult cu schumacher (macar la succesul in f1) si le eclipseaza idolul. De aceea ar prefera sa castige si Hamilton decat Vettel. Daca Vettel scapa la 4 titluri Alonso o sa apara iar ca un campion de mana a doua cu toate ca a scapat de Schumacher. Cum era aia? "l-a oprit pe schumacher"?
    6 39
  • @ciupica
    Vom vedea si noi ce poate Vetel cand o avea un campion langa fundul lui, si n-o sa-l mai aiba pe Newey. Pana atunci Vetel nu reprezinta nimic pentru mine. Poate sa ia si 10 titluri cu RedBull. Hai pa!
    10 8
  • staruenergizant
    Cat de destept poti sa fi ca sa poti compara un Schumacher cu un Vettel! Schumacher castiga titluri cu masini care nu erau dominante in ere in care actualul "star energizant" ar fi facut pe el sau in cel mai bun caz ar fi izbucnit in lacrimi.
    3 10
  • RBR din nou s-a adeverit de neoprit ... bv Vettel a condus profi cap-coada
    vedeam ceva mai mult potential in Ham si MB, pacat de ruperea seriei de puncte pt Kimi, inca un motiv in plus sa paraseasca Lotus.

    Alonso ... puteti sa-l huiduiti cat vreti, risc sa afirm (eu si presa de specialitate) ca la ora actuala este cel mai bun pilot de pe grila.
    de pe 9 sa urci pe 2 este mai mult decat "masina" cum au spus unii ...

    vedem ce va fi in Monza ... este pista care necesita forta de apasara cea mai mica, motoarele vor juca un rol semnificativ.
    Vedem ce scoate Ferrari si MB ...
    cat despre campionat ... Alonso, Kimi, Hamilton au nevoie de noroc si Vettel de ghinion ... altfel RBR ia al 4 - lea titlu la rand ...

    sunt curios cand dau drumul la anunturile despre contracte ... unde va pilota Kimi in 2014???
    16 25
  • @Admin, voi chir nu vedeti ca se voteaza aberant de mult negativ astfel incat nu se pot citi normal comentariile?!?

    on topic - cursa a fost interesanta in dueluri, dar comasarii vor ucide sportul asta. Un pic de ploaie ar fi animat mai mult lucrurile dar asta este :). Felicitari celor de pe podium.
    9 16
  • Bogdan
    Trebuie facut ceva pentru a asana forumul asta de tipul asta de comentarii. In loc sa se discute despre strategii, timpi sau aspecte tehnice aici doar se barfeste in cel mai imputit stil mioritic.

    Ganditi-va la o solutie prin care comentariile artagoase sa nu mai fie publicate. Nu au absolut nici o valoare tiganismele astea lipsite de substanta "ba favoritul este mai bun pentru ca este mai frumos, iar tu esti un prost pentru ca al tau este mai infumurat".

    Daca lumea nu intelege ca trebuie sa depasim odata faza de brute necioplite, atunci poate ca este momentul sa luati batul in mana: banati accesul pe site pentru doua-trei saptamani pentru cei care isi dau arama pe fata p-aici. Sau aduceti doi-trei voluntari in ziua cursei care sa o faca pe politatii si sa stearga comentariile in neregula de pe site. Chiar nu vreti sa spalati si voi pe fata. Este momentul sa faceti inca un pas.
    15 11
  • m-am saturat sa-i tot dau negative la MB... s-au tocit butoanele la tastatura :))
    5 19
  • I-am dar 32-0 la MB. Gata.. am obosit sa tot fac usere noi si sa le desfintez :)))
    4 19
  • Am spus-o si ma repet: nu a existat, nu exista si nu va exista pilot intr-o competitie motorizata care sa castige fara o masina competititva. Daca vreodata am apreciat ceva la Alonso, alea au fost starturile. E singurul pilot care poate urca 4-5 pozitii intr-un viraj si pe urma sa-si pastreze pozitia. Si la acest capitol exceleaza cam de prin 2004. Revenind la cursa de azi, daca Vettel nu-l depasea pe Hamilton in primele viraje, ar fi avut probleme mari, asa insa si-a vazut de cursa lui si se indreapta cu pasi mari spre al IV-lea titlu mondial. Cat despre transferurile de anul viitor, cred ca Ferrari si Red Bull ar trebui sa se orienteze spre di Resta si Hulkenberg. Pe Raikkonen l-as vedea la McLaren, dar imi vine greu sa cred ca englezii vor renunta la Perez, mai ales ca le expira si contractul cu Vodafone si banii adusi de mexican vor conta mai mult ca niciodata.
    10 14
  • @91Schumi06
    daca tot te repeti, hai sa-ti repet si eu: la start tot masina conteaza. Sau mai bine zis sistemul de start al masinii. Nu e prea mare lucru de facut, doar sa ai grija. De viteza se ocupa sistemul amintit. Eu nu il stiu pe Alonso cu starturi iesite din comun decat la Ferrari in ultimii ani.
    4 13
  • Mircea, nu iti mai face usere noi. Doar sterge cookie-urile si votezi iar. Spor!
    parerea mea: e un mare shit acest voting. Nu e realist, se voteaza aiurea si multiplu.
    6 11
  • da bine faci mircea, sa nu se mai vada nimic. Na admin, sa-ti ajunga
    6 11
  • logicalbass
    "Mai întâi, Sergio Perez a primit un drive through sub pretextul că l-a împins în afara circuitului pe Romain Grosjean, deşi francezul a fost cel care a forţat"

    Iti recomand o reluare, Grosjean si-a pastrat traiectoria si a fost impins de Perez pe vibratoare.
    5 3
  • JugaruGabi
    "[..]iar venezueleanul a fost lovit inclusiv de Adrian Sutil."
    Sunt curios cum vine "lovitura" asta a lui Sutil cu roata spate in botul masinii lui Maldonado. Aceeasi ineptie o sustine si "marele" pilot Maldonado, care in zona aia mi s-a parut pe tot traseul. Era cat pe ce sa mature tot.
    3 1
  • Dacia Plant
    Oare de ce ?

    Mai tineti minte vremurile din anul 2000 ? Asteptam entuziasmat si cu sufletul la gura fiecare etapa a formulei 1. Sau cand juca Mika si Schumi. Acuma parca nu mai are farmec si nu ma mai intereseaza.
    8 6
  • FerrariFan
    A fost o cursa impresionanta, dar desi Mercedes au avut locurile 3 si 4, Ferrari a facut la fel de multe puncte! Am calculat! :D
    3 3
  • mai daca nu mai are farmec de ce va mai uitati ,asta e formula 1 o sa vina vremea si la ati sunt fan ferrari dar deocamdata sunt mai slabi vetel a fost fenomenal bravo lui
    5 5
  • ciupica
    va veni Vetel la ferrari si fara Newey langa el si cu un "campion" precum Alonso la fundul lui o sa castige. Alonso ce campion a avut la fundul lui in 2005 si 2006 cand reprezenta ceva pentru tine? Alonso a avut o bafta chioara cu Renault dar in alta parte nu a mai reusit sa confirme. Joaca asta e pe titluri! Hai ciao!
    4 7
  • Sper ca vettel sa domine cel putin trei ani de acum inainte.
    3 9
  • Ce am vazut eu:
    1. Vettel castiga o sec fata de Alonso pe tur fara emotii daca dorea
    2. Vettel campion 2013
    3. Red Bull-Renault campioana
    Din pacate ceilalti cam fac figuratie
    10 1
  • haida bre, alonso figurant?
    3 4
  • mirel_f1
    fiti ma seriosi ,Red bull inpreuna cu Vettel o sa castige anul asta nu mai fiti asa naivi,nu vedeti ce bine merg fratilor..
    8 1
  • @dip
    Alonso figurant? NU este un pilot foarte bun, dar Vettel+Red Bull anul acesta sunt mai buni. Din pacate pentru spectacol ceilalti alearga pe langa ei, cine stie poate gasesc ceva cei de la Ferrari sa-l ajute pe Alonso
    3 3
  • Singaporezul
    Vettel castigator,alonso pe 2.Asta e adevarul .Ce mai vreti ?Gata sa terminat cu Alonso.Nu o sa mai castige campionatul niciodata.DAca ar fi barbat Alonso ar accepta sa-i fie Vettel coeechipier la Ferrari.
    1 3
  • deocamdata cea mai buna masina castiga. oricat se screm Alonso si hami sa traga de masina, pare cam greu.
    ce diferente de atitudine la sosire: hami vessel chiar daca a perdut, vetelu rade doar atunci cand castiga iar alonso acrit rau de tot
    1 1

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru