Vettel: "Diferenţa de Mercedes este mai mare decât în ultimele curse"

de Daniel Popescu
Sambata, 09.05.2015
Newsletter Eşti curios de ceea ce se întâmplă în lumea auto? Îţi trimitem ştirile zilei direct pe e-mail.
Sebastian Vettel consideră că Mercedes a înregistrat progrese mai mari în Spania comparativ cu Ferrari, însă speră că în cursă se va apropia de Lewis Hamilton şi Nico Rosberg.

Este adevărat că există o diferenţă, probabil mai mare decât în ultimele curse.

Sebastian Vettel
Pilot Ferrari
Marele Premiu al Spaniei marchează debutul sezonului european în care aproape toate echipele aduc îmbunătăţiri majore pentru monoposturi. Ferrari spera la o îmbunătăţire semnificativă a performanţelor, însă nu a avut nicio şansă să lupte cu Mercedes în calificări, iar Sebastian Vettel a fost nevoit să se mulţumească doar cu locul trei.

Germanul admite că Mercedes este destul de departe, însă speră ca în cursă să fie mai aproape de rivalii cu care luptă pentru titlul mondial.

"Sper să fim mai aproape. În ultimele curse am fost mai aproape de ei în curse, dar cred că va fi dificil să-i învingem. Este adevărat că există o diferenţă, probabil mai mare decât în ultimele curse. Nu cred că este vorba despre un singur lucru, întotdeauna există un cumul de factori", a declarat el.

Raikkonen, lipsit de update-uri

M-am chinuit mereu în orice condiţii, niciodată nu am avut suficientă aderenţă.

Kimi Raikkonen
Pilot Ferrari
Coechipierul său Kimi Raikkonen a concurat cu un monopost similar cu cel din ultimele curse, întrucât nu a beneficiat de îmbunatăţirile disponibile pentru Vettel.
Acest lucru s-a văzut imediat în acest weekend, mai ales că finlandezul a ocupat doar locul şapte în calificări, la aproape o secundă în spatele lui Nico Rosberg. Prin urmare, fostul campion mondial nu şi-a ascuns dezamăgirea acest rezultat modest.

"M-am chinuit mereu în orice condiţii, niciodată nu am avut suficientă aderenţă, iar în ultima parte a calificărilor a fost chiar mai rău. Până acum a fost un weekend foarte dificil, dar ne gândim la cursa de duminică. Să-i am pe Valtteri Bottas şi cei doi piloţi Toro Rosso în faţa mea cu siguranţă va face cursa mai dificilă decât ne aşteptam", a precizat el.

Update: Raikkonen a confirmat că a fost alegerea sa personală să nu utilizeze în calificări noile update-uri ale Scuderiei Ferrari, întrucât nu s-a simţit confortabil cu acestea pe parcursul antrenamentelor de vineri.

Via F1i, Gazzetta dello Sport

Comentarii (19)

  • e .. doar ce se intampla cu Ferrari pe la jumatatea campionatului de obicei
    3 0
  • F1 Vision
    Scuze dar este o mica problema, Ferrari a adus bucati din noul pachet pentru ambele masini dar Raikkonen nu a fost bucuros cu unele bucati si foloseste doar anumite bucati din acel pachet. Cel putin asa spune chiar Raikkonen. Despre noul pachet sunt multe de spus, dar sa vedem si rezultatele acuma, s-ar putea ca in cursa sa conteze foarte mult.
    3 0
  • Tipic Ferrari. In loc sa imbunatateasca, strica. Ne-am obisnuit din anii trecuti, Si eu care credeam ca au sanse la titlu...ce naiv sunt.
    19 8
  • jul1974
    Din cate am inteles eu urmeaza un update in Canada la motorn acum am inteles ca s-au zucat pe ici pe colo putin cu aerodinamica insa cred ca nimic spectaculos cred ca in canada vor aduge artileria grea de aceea decalajul, in schimb mercedes au tras tare sa faca ceva cand au vazut ce aproape sunt de ei ferrari, dar inca se vede diferenta de putere a motorului ham avea parca top speed vreo 331 iar vettel doar 322 iar kimi parca 319
    8 4
  • Ce bulan are Vitelu', un mediocru care e campion mondial. La redbull a luat aripa lui Weber cand si-a stricat-o pe a lui in antrenamente, plus alte lucruri in plus pe masina lui fata de Weber.
    Acum Ferrari aduce imbunatatiri doar pentru el, nu si pentru Kimi, doar sa il tina in fata lui kimi.
    9 8
  • Ferrari au lucrat de luni bune la acest pachet masiv aerodinamic adus in Spania. Au adus mult mai multe componente noi decat Mercedes in Spania, aproximativ 70% din pachetul aero fiind nou. Nu au cum sa mai aduca mare lucru pe partea de aerodinamica in urmatoarele curse. Mercedes introduce gradual parti noi nu un pachet asa major cum a facut Ferrari pt Spania. Deci la cursele urmatoare asteptativa ca Mercedes sa aibe mai multe noi parti aerodinamice decat Ferrari, italienii pastrand si punand tot ce au avut mai bun la aceasta cursa. Toti au un anumir nr de ore permis in tunelul de vant sau departamentul CFD, depinde doar de tine cum iti repartizezi pe curse ceea ce produci. Daca cu un pachet asa mare nu au redus diferenta, repet, asteptativa sa creasca in urmatoarele curse cand Mercedes va pune tot asa ritmic parti noi. Problema pt Ferrari este ca nu pachetul nu a avut impactul asteptat oricat de mult ati incerca sa negati.
    20 14
  • Autosport: " Just look at the number of parts Ferrari fitted to their cars only to go backwards not in my words but Vettel who says the gap has actually grown instead of shrinking. Vettel also said since they were not sure of the gains coming out of new parts they decided to split the strategies with him running the new package and Kimi running the old package. Red Bull have not exactly made a step forward with their new nose and other updates. Mclaren and honda have clearly decided on thing which is to bring smaller updates every race and make sure they work. Arai stated in the post qualifying notes that the low to mid range output of the power unit could not be fully optimized for qualifying so there is still more to come in that regard. The difference between this years car and last years car is that this one actually reacts to changes. The only team in the paddock apart from Mercedes which has shown a consistent upward curve in their performance since Australia is Mclaren-Honda. Ferrari were improving until Bahrain but in Barcelona they seem to have veered off the trajectory a little."
    16 17
  • GrosJan
    Imi place cum l-au facut pe kimi, i-au dat materialul vechi :))), e buna prietenia asta, ii duce pe culmile inalte ale performantei. Macar Alonso se batea pentru titlu.
    9 7
  • @Mclaren_Mircea_1984
    Lasa-ne,ti-o spun cam toti de pe aici...!
    5 8
  • Hakkinen
    Nu te lasa Mircea! Da-le-o ca bine faci!
    6 4
  • mclaren Mircea, ce mori tu de capra altuia?
    5 8
  • moare capra ta, iar mircea asta iti spune
    4 2
  • L-au upgradat pe Vetel cat o zi de post si tot degeaba! Mercedes s-au jucat putin cu ei in primele curse, sa nu zica lumea ca nu e competitie. S-au "incurcat" cica in Malaezia, or sa le mai arunce niste firimituri celor de la Ferrari cat sa se umfle in pene pacaliciul de Arivabene.
    6 6
  • portile iadului
    pentru ce i doi fani neintelesi de pe acest forum
    @mclaren mishu
    @fier1
    amandoi au nickuri cu trimitere la alte ekipe dar ei tot o ard intruna ba cu alta ekipa ba cu alt pilot,mai oameni buni pentru bunul vostru simt ,pe care nu-l aveti vad,fiti buni si numai apareti pe acest forum ca sunteti jenanti si penibili,sau cand va faceti prezenta fiti dracu putin mai ....nu stiu cum sa zic ca sa nu va jignesc
    6 5
  • @automarket N-ar fi bine sa va documentati inainte sa faceti afirmatii d-astea de cancan?! Sau poate asta e ideea, scandalul se stie ca face trafic...

    Raikkonen a primit exact aceleasi update-uri ca si Vettel, dar nu a reusit sa seteze masina pe placul lui cu ele asa ca a revenit la versiunea veche. A fost decizia lui, nu vreo conspiratie facuta de echipa contra lui.

    Chiar din gura lui: "After a difficult Friday I decided together with the team to go back to the old package because I wanted to make sure it was fine. "

    http://www.formula1.com/content/fom-website/en/latest/headlines/2015/5/in-quotes---saturday-in-spain.html
    5 2
  • Robert
    A fost decizia lui Kimi sa puna pe masina o parte din componentele vechi.Problema a fost asta: http://www.autosport.com/news/report.php/id/118876
    2 0
  • Cum bre, nu e vina lui Alfonso ca nu ii iese lui Kimi cu setarea? Parca ii facuse masina Allison pentru el....vai de mama voastra limbrici
    1 4
  • bernie
    Punctule ...Imbunatatirile astea au fost aduse in special in partea soate a monopostului Ferrari si in beneficiul lui Vettel care avea nevoie de acest lucru ptr stilul sau de pilotaj...Nu s-a umblat la partea fata ptr ca nu era nevoie si in plus i-ar fi strcat masina lui Kimi ptr ca se stie ca el isi doreste o apasare aerodinamica mai mare pe puntea fata..Nu este cazul sa fii ironic la adresa lui Kimi ptr ca el piloteaza ce ii pune echipa la dispozitie...Ambii piloti merg bine anul asta dar oricate imbunatatiri ar aduce dpdv aerodinamic Ferrari TREBUIE sa dezvolte motorul ptr ca in acest moment este componenta principala care face diferenta dintre Mercedes si Ferrari...Hai sa lasam deoparte caterinca si sa discutam serios daca suntem fani adevarati ai F1...
    4 0
  • bernie
    Corectare...In partea spate a monopostului...
    0 0

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru