Vettel insistă că nu a avut nicio influenţă în prelungirea contractului lui Raikkonen

de Daniel Popescu
Miercuri, 02.09.2015
Newsletter Eşti curios de ceea ce se întâmplă în lumea auto? Îţi trimitem ştirile zilei direct pe e-mail.
Sebastian Vettel a negat speculaţiile potrivit cărora a influenţat decizia Scuderiei Ferrari de a-i prelungi contractul lui Kimi Raikkonen pentru sezonul următor.

Ferrari i-a prelungit contractul lui Kimi Raikkonen pentru sezonul 2016, în ciuda rezultatelor mai puţin convingătoare şi a opţiunilor variate de pe grila de start, printre care s-au numărat şi Valtteri Bottas şi Nico Hulkenberg.

Presa internaţională a speculat că Sebastian Vettel a avut un rol important în convingerea echipei de a-i acorda o nouă şansă pilotului finlandez, însă germanul susţine că nu a fost implicat în astfel de discuţii.

"Nu a fost decizia mea. Nu este ca şi cum mă întâlnesc cu el să vorbim despre contracte. A avut un sezon mai dificil decât al meu, dar performanţele noastre au fost foarte apropiate. Este un pilot foarte bun şi este bun pentru echipă. Avem o relaţie foarte bună care aduce stabilitate. Unul dintre cele mai bune lucruri este că lucrăm împreună pentru că niciunul dintre noi nu are ego", a declarat el.

Urmareste Automarket
De altfel, este cunoscut faptul că Raikkonen şi Vettel sunt prieteni şi în afara circuitului chiar dinainte ca cei doi să devină coechipieri în acest sezon.
Finlandezul afirmă la rândul său că se înţelege foarte bine cu Vettel, chiar dacă fiecare încearcă să-l învingă pe celălalt.

"Îl cunosc bine şi avem o relaţie bună. Încercam să ne învingem unul pe celălalt, dar putem rămâne prieteni ca înainte şi cred că asta este foarte bine pentru noi ca echipă, pentru că putem lucra îndeaproape", a explicat fostul campion mondial.

Via SkySports

Comentarii (7)

  • Ce influenta sa aiba un candidat vesnic pentru locul 3?
    7 31
  • serban
    Să mori tu că nu ? Ai fi vrut un coechipier nărăvaș, așa, ca Hulk, nu o varză precum Kimi ? Oare de ce nu te cred ?
    17 33
  • @serban, când spui Hulk cel nărăvaș probabil te referi la monstrul verde din Avengers.
    13 6
  • serban
    @teleki Nu, mă refer la Hulk cel care, cu o mașină mai bună decât F India, ar fi net superior unui Kimi inert și expirat, pe care îl țineți în brațe așa, în virtutea inerției și de amorul artei, deși nici voi nu mai credeți în el.
    11 24
  • @serban

    Hulk nu a reusit sa urce pe podium cu Force India, Sergio Perez a reusit. Nu stiu ce vezi tu asa incredibil la el.
    1 3
  • bog114
    lui vettel i ar trebui un coechipier ca alonso , hamilton sau riccardo acestia i ar pune cu siguranta probleme .. chiar sunt curios ce rezultate ar avea impotriva lor in aceeasi masina .. kimi nu are cele mai bune zile la ferrari si momentan , din pacate nu este la acelasi nivel ( adevarat ca a avut si ceva ghinion , spre ex la Hungaro Ring cand a avut contact cu alonso in primele viraje , sau in canada cand a intors masina in acu de par si a pierdut podiumu in favoarea lui bottas )
    3 1
  • vietel
    Mucavaua asta de plastic sade f bine cu Raijkonen in echipa. Convenabil. Ia sa vina un Bottas, Ricciardo, Hulk, sa vad ce face atunci. Da, ii place locul 3, si se bate pentru el. Forza Vetel!
    1 2

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru