Vettel, îngrijorat de diferenţa mare faţă de rivali din antrenamente

de Daniel Popescu
Vineri, 12.04.2013
Newsletter Eşti curios de ceea ce se întâmplă în lumea auto? Îţi trimitem ştirile zilei direct pe e-mail.
Sebastian Vettel a admis că este uşor îngrijorat de faptul că a fost cu o secundă mai lent în antrenamente decât principalii săi rivali.

Red Bull Racing nu a ieşit în evidenţă în cele două sesiuni de antrenamente libere de vineri din cadrul Marelui Premiu al Chinei, iar Sebastian Vettel a fost cu aproximativ o secundă mai lent decât cei doi lideri ai zilei, Nico Rosberg şi, respectiv, Felipe Massa.

În acest context, triplul campion mondial a admis că diferenţa este una majoră, însă speră ca munca inginerilor să dea roade în perspectiva calificărilor.

"M-am chinuit un pic mai mult după-amiază, iar diferenţa faţă de băieţii din frunte este un pic mai mare decât mi-ar fi plăcut. Trebuie să lucrăm la două-trei lucruri şi ar trebui să fim într-o formă mai bună mâine. Nu este un dezastru şi cred că ştim ce trebuie să facem, dar nu am un răspuns clar acum. În timpul sesiunilor nu putem analiza prea mult, asta facem după aceea", a declarat germanul.

Urmareste Automarket
Cele două sesiuni de antrenamente au evidenţiat că pneurile soft se degradează într-un ritm foarte alert, astfel că acestea vor fi utilizate în cursă doar pentru o perioadă scurtă de timp.
Totuşi, Vettel anticipează că pneurile soft vor fi alegerea ideală pentru calificările de sâmbătă, chiar dacă unii piloţi ar putea miza pe o strategie diferită.

"Pneul soft pare mai mult sau mai puţin un pneu de calificare. Nu cred că asta schimbă strategia pentru calificări, dar în cursă cu siguranţă nu vom vedea prea multe stinturi cu softurile. Acestea nu au rezistat prea mult astăzi, aşa că vom vedea ce putem face, dar cred că rămâne pneul preferat pentru calificări", a adăugat el.

Via ESPNF1

Comentarii (5)

  • sper sa pierzi.
    19 14
  • Lasa ca face Adrian o 'minune' si va fi totul bine.
    8 11
  • Minciuni, de cateva curse, vitel scoate timpi mari in comparatie cu altii in antrenamente dupa care in q3 forteaza pe ultima suta de metrii si ii lasa pe toti in spate cu o secunda.
    13 7
  • Vei incepe sa o iei spre o panta descendeta la nivelul la care ai ajuns. "Viata iti da, dar si iti ia".
    9 9
  • Ce de filozofi pe aici! :)
    7 1

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru