Vettel va primi un al patrulea şasiu în Singapore

de Daniel Popescu
Marti, 09.09.2014
Newsletter Eşti curios de ceea ce se întâmplă în lumea auto? Îţi trimitem ştirile zilei direct pe e-mail.
Red Bull Racing îi va furniza lui Sebastian Vettel al patrulea şasiu al sezonului începând din Marele Premiu al statului Singapore, după ce a avut probleme şi cu cel folosit în Italia.

Esential 4 este numarul sasiurilor pe care le va folosi Sebastian Vettel in sezonul 2014
Red Bull Racing a anunţat recent că Sebastian Vettel va folosi un nou şasiu începând cu Marele Premiu al Italiei, ca urmare a rezultatelor modeste înregistrate de german şi a ipotezei că cel folosit anterior avea o defecţiune neidentificată.

Cu toate acestea, consultantul Helmut Marko susţine că şasiul folosit la Monza a fost de fapt unul cu care Vettel a mai concurat în testele de la Silverstone, motiv pentru care noul şasiu va veni abia în Marele Premiu al statului Singapore de la sfârşitul săptămânii viitoare.

"Şasiul folosit la Monza era de fapt unul mai vechi pe care l-a folisit în testele de la Silverstone. Schimbarea a avut loc mai mult din motive psihologice. Acum va avea unul complet nou. La Monza a avut probleme inexplicabile cu pneurile hard", a declarat austriacul pentru publicaţia germană Sport Bild.

Acesta va fi al patrulea şasiu folosit de Vettel în sezonul 2014, după ce primul dintre ele a fost utilizat doar în primele patru etape şi înlocuit începând cu Marele Premiu al Spaniei, pentru ca în Italia să sosească al treilea.

Vettel are parte de un sezon modest care a condus chiar la unele declaraţii controversate după Marele Premiu al Italiei, în care coechipierul său Daniel Ricciardo l-a depăşit în final pentru locul cinci.

Tensiunile par influenţate şi de solicitarea australianului de a fi ajutat de Vettel în lupta pentru titlul mondial, soluţie ignorată însă de oficialii echipei.

Via Motorsport

Comentarii (14)

  • Las-o bai ca macane.......... Oare de ce se straduiesc astia atatde tare sa mascheze sezonul extrem de slab prin care trece?
    12 11
  • MuresMures
    Rici..Rici...
    3 1
  • Sigura speranta sa cistige o cursa anul asta este sa -i se dea un mertan ,,,,Hai sictir Vitel ,te-au ajuns blestemele ,,,webeer,,,
    15 10
  • VVettel = Webber - Vettel parca a nimerit masina lui Webber
    17 4
  • mobius
    Am sustinut mereu ca promovarea, in orice domeniu ar fi, fara ca persoana sa aiba o experienta si obisnuinta de a munci, nu duce la nimic bun. Ca si Hamilton in 2007, Vettel a fost si el impins fortat inainte de echipa si chiar de FIA. La Hamiton rezultatele unei astfel de educatii s-au vazut, el a castigat in ingamfare si lipsa de respect ceeace l-a adus in situatia de a-si trada echipa care l-a promovat si sustinut chiar impotriva bunului simt. A ajuns sa creada ca echipa nu-i mai asigura materialul de care are nevoie" talentul" sau si nu s-a gandit nici o clipa ca ani de zile a dat cu monopostul de glisierele de protectie. Daca cineva tine sa-mi aminteasca de titlul din 2008, i-as amiti ca a fost castigat in conditii extrem de dubioase (de atunci Glock care promitea, s-a scaldat in anonimat). La Vettel s-a intamplat la fel, patru ani a fost propulsat in fata artificial, pur si simplu i s-au pus titlurile in brate (cel putin doua), iar acum cand, din nu stiu ce motive nu mai este sustinut, sau mai bine zis este lasat sa se descurce singur, arata ca un om debusolat. Nu poate nimeni sa spuna ca este sustinut Ricciardo in defavoarea sa. In privinta titlului castigat pe cand ere la TR, nu e relevant si Maldonado a castigat un MP, dar apoi nu s-a mai intamplat nimic. Diferenta dintre cei doi este ca, pe cand Hamilton este infatuat si plin de pretentii, Vettel afiseaza frustrarea unui copil caruia i s-a luat jucaria. O nota buna pentru Vettel, este un tip constiincios muncitor si nu prea greseste, as spune ca are un fond bun.
    11 17
  • Sinteti rautaciosi !!!!Asta nu inseamna ca lui Alonso I s-a pus doua titluri in brate si pe urma I s-a luat jucaria, nu ????Amindoi sint doi piloti buni care lupta cu success sau fara,sa scoata totul dintr-o masina pe care o au la dispozitie(buna sau rea-care li se potriveste sau nu).Incercati sa fiti obiectivi,
    9 5
  • Bai agaricilor ! Astia concureaza 1ora 30 la nivel maxim . Cati dintre voi aveti experienta in karting si ati reusit sa parcurgeti 30 minute in regim de cursa ?! Pici din picioare daca nu ai antrenament ! Toti sunt piloti de top , Kimi , Vittel , Webber , Alfonso , Ham si chiar Rosberg , ca altfel nu ajungeau aici (pana si Maldonado a aratat fler si abilitate) cand a castigat MP Spaniei , dar este foarte greu ca in cele 90 minute de cursa sa fi perfect concentrat si ai parte de probleme (cum a fost cazul lui Rosberg la Monza) .
    Nu a fost nimeni impins in fata la nici o echipa - ca nu-si iau marionete si nici imagine . Titlul se castiga prin performanta pura si talent ! Acum de ex Ferrari degeaba are talent , daca nu are si performanta . Vettel mai in gluma mai in serios exact cum a zis si Webber la Monza ... cred ca i-au dat masina mea de anul trecut :)) haha ... se mai intampla ca una sa aiba probleme . Nu mai spuneti aberatii
    14 5
  • Bogdan
    Nu imi vine deloc usor sa accept graba cu care sunt debitate verdicte p-aici. Vine repede la gura o ocara pentru faptul ca Ricciardo a venit de departe din spate si l-a depasit la Monza, dar ce bine ar fi daca ar veni la fel de repede si niste analize pe tema asta.

    Dupa cum am mai spus (si dupa cum cred ca stie mai toata lumea), pneurile sunt un element esential de cateva sezoane incoace. Ele sunt una dintre explicatiile pentru care unii piloti zboara in comparatie cu altii.

    Si apoi ... indiferent cat de prostovan ar fi Vettel, omul a castigat 4 (PATRU) campionate. Mie mi se pare destul de putin plauzibil sa vina cineva cu mult mai putina experienta decat el si sa il faca de doi lei si 30 de bani.
    E prea mare diferenta dintre el si Ricciardo ca sa pot accepta ca este atat de slab in comparatie cu coechipierul lui.
    5 6
  • Ha,ha,ha...
    FIA ar trebuii sa se gandeasca sa limiteze si numarul sasiurilor intr-un sezon,altfel asta e in stare sa faca cursa si sasiul !? :)))))))))))
    6 3
  • fiecare aveti dreptate, nu ma chinui sa votez pentru ca realitatea o stie doar el, vede ca cursa de cursa ia bataie in orice situatie, orice strategie, mai iese si el in fata doar in calificari daca prinde rici un pilot in fata, asa ca schimarea este alta, am citit mai sus, patru titluri castigate de newey nu de vettel, acum asta poate vettel fara newey, in rest numai bine la toti
    2 2
  • Mai, eu zic sa facem schimb, sa le dea Ferrari sasiul lor iar RB motorul si uite asa dintr-un sut devin ambii competitivi.
    2 0
  • unu adi
    Aoleo, dar inlocuiti motorul(sau aduceti imbunatatiri) nu sasiul, sasiul e ok, motorul Renault are deficit comparativ cu Mercedes, sper din tot sufletul sa se adopte regula de modificari motoare in timpul sezonului, altfel dispare spectacolul, numai bine si sanatate multa.
    4 1
  • teleki
    @mobius, în 2008 Glock nu l-a ținut pa Ham nici o secundă în spatele său, i-a cedat poziția. Într-adevăr, titlul a fost obținut dubios.
    3 2
  • Sa curga sasiurile pentru champion! Ce facusi Rici neica!?
    1 2

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru