Webber: "M-am retras pentru că nu mai am motivaţie"

de Daniel Popescu
Luni, 16.09.2013
Newsletter Eşti curios de ceea ce se întâmplă în lumea auto? Îţi trimitem ştirile zilei direct pe e-mail.
Mark Webber a dezvăluit că a decis să se retragă din Formula 1 pentru că nu se mai simte motivat după 12 sezoane petrecute în competiţie.

Esential 2002 este sezonul in care a debutat Mark Webber in Formula 1
Mark Webber a anunţat în vara acestui an că se va retrage din Formula 1 la sfârşitul acestui sezon, cu scopul de a concura în Campionatul Mondial de Anduranţă alături de Porsche.

Într-un interviu acordat publicaţiei F1 Racing, pilotul echipei Red Bull a dezvăluit că principalul motiv pentru care a luat această decizie este scăderea puternică a motivaţiei.

"Din punct de vedere al motivaţiei am fost la limită cu F1 în ultimii doi ani. Trebuie să te simţi motivat. Mi-aduc aminte că am auzit ceva despre sportivi cu ani în urmă. Spuneau că vor continua în sport atât timp cât sunt motivaţi. Niciodată nu am înţeles ce a însemnat asta. Cum ţi-ai putea pierde motivaţia? Dar întrebările au început să curgă din ce în ce mai mult decât în trecut. Nu este vorba despre pilotaj, ci despre programul de 11 luni pe an pentru F1.

Şi am ajuns în punctul în care am spus că am obţinut multe lucruri", a declarat australianul.

Urmareste Automarket
În plus, Webber a admis că acesta este cel mai bun moment pentru a se retrage din Formula 1, întrucât noul regulament tehnic din Formula 1 cu motoare turbo V6 de 1.6 litri pentru sezonul 2014 coincide cu revenirea Porsche în clasa LMP1 a curselor de anduranţă.

"Probabil că părăsesc F1 cu un an prea devreme, dar schimbările de regulament de anul viitor şi oportunitatea de a mă alătura celor de la Porsche reprezintă cea mai bună mutare pentru mine", a mai precizat el.

Via BBC Sport

Comentarii (5)

  • andrey_1293
    Il respect enorm pe Webber, mi se pare unul dintre putinii piloti corecti din F1, sa zic asa. Nu eram fanul lui ca si pilot, dar in rest il simpatizam. Nu a realizat foarte multe in cariera lui, de altfel pana in 2008 se cam lupta la mijlocul clasamentului, dar in 2009 si 2010 a incercat sa ii tina piept lui Vettel insa echipa i-a taiat elanul si asta s-a vazut. Sper ca va reusi ceva mai mult in anduranta, chiar mi-ar placea sa-l vad acolo sus. Ramane de vazut.
    11 6
  • Webber
    In 2010 era inaintea lui Vetel, dar eminenta cenusie marko a tras sforile potrivite ca in urmatorii ani sa fie definitiv pilotul nr.2.Sunt celebre si comice abandonurile sale de ordin tehnic, problemele de la boxe, componente care nu ajungeau pe masina lui samd. E un tip fair, un adevarat lord al sportului cu motor. Mult respect si simpatie, succes pe viitor.
    14 4
  • Pe cat de corect e proverbul "spune-mi cu cine esti prieten ca sa-ti spun ce esti" pe atat de corect mi s-ar parea sa-i zic vitelului "spune-mi cu ce arme lupti ca sa-ti spun ce luptator esti". Faptul ca Vettel "s-a folosit" pana si de monopostul lui Webber (probleme tehnice, ritm scazut al lui Webber ca sa impiedice apropierea adversarilor de vitel s.a.) ceati putea spune de vitel? Nu ma supar de-mi vor raspunde useri de genul celor ce protesteaza in apararea maidanezilor :))
    5 6
  • Dupa ce ai castigat totul in F1... e si normal sa nu mai ai motivatie :D

    Sau cand vezi ca de atatia ani te chinui sa castigi si tu ceva in F1... e si normal sa nu mai ai motivatie :D

    Din pacate Webber se afla in a doua situatie.
    1 4
  • Singaporezul
    Acest "lord"a fost batut de Heidfeld,Pizzonia,Rosberg,Coulthard si Vettel.Toti coechipieri ,probabil ca au fost toti favorizati!!! La batut pe Klien cred si pe unul de la minardi la debut.Cam atat.
    3 0

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru